adithetank Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 a tak z nudów pomalowałem rower folią/gumą w sprayu , chciałem zobaczyć jak będzie wyglądał w wersji stealth , zobaczę jak z trwałością tego rozwiązania potem jak się znudzi to ściągnę / zmienię kolor omijak na tylnym widelcu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralfbutton Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Fajnie to wygląda, możesz opisać jak wyglądał proces malowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 rower trzeba oczyścić / umyć / odtłuścić guma bardzo dobrze pokrywa powierzchnię , jest gęsta przez co zacieki są trudne do uzyskania , trzeba się postarać aby coś spierniczyć i w razie czego można łatwo poprawić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piciu256 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 O kurcze, chyba jest jednak dla mnie jakaś szansa na przerobienie mojej piasty na czarną czerwony średnio mi pasuje do roweru Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 pewnie ze tak , jak sie coś nie spodoba do zrolujesz kolor i będzie znów oryginalna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Ile kosztowała taka przeróbka? Jeden sprey wystarczył? Moto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 U mnie poszła 1 puszka za 38 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Jedna warstwa? Moto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 2 warstwy średniej grubości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala77 Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Pomysł ciekawy ale naprawdę musiało Ci się nudzić skoro do malowania nie zdjąłeś nawet osprzętu Co to w ogóle za farba,bitex do konserwacji podwozia samochodu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cervandes Napisano 11 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Plasti dip i klony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adithetank Napisano 11 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 11 Lipca 2016 Klon plastdipa , folia w sprayu , malowanie osprzętu było celowe , miał być cały czarny matowy i tak nudziło mi się niepomiernie , a że można to łatwo usunąć to potraktowałem jako test przed właściwym malowaniem skladaka , znudziło mnie jeżdżenie choinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 A co powiecie o anadowaniu ramy. Pamietam że któryś z forumowiczów endurotrophy się tym zajmował i ok 2 lat temu anadował mi ramę na czarny matowy. Efekt jest na tyle dobry że nawet odbijanie kamyczków czy łańcucha podczas jazdy nie zrobiło żadnych śladów na ramie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maciek226 Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 gdyby anodowanie pojedynczych elementów było łatwiej dostępne do sam bym ze 2 ramy dał do anodowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ACTIVIA Napisano 30 Listopada 2016 Udostępnij Napisano 30 Listopada 2016 W Katowicach jest zakład w którym anaduja pojedyncze elementy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
montell81 Napisano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 @adithetank, wygląda to bardzo ładnie. Wiesz może jak zachowuje się ta farba na elementach, ktore posiadają fabryczne nadruki/naklejki? Np. amortyzator. Czy po zdjęciu tej farby/foli nie zejdzie odrazu z fabrycznymi naklejkami/nadrukiem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Na pewno nie znajdą naklejki ta folia tak mocno się nie trzyma ;-) Podpisu brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wooyek Napisano 1 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 omijak na tylnym widelcu Co to jest "omijak"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hanus Napisano 14 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2016 Jeszce jedna uwaga plastidip metaliczny idzie jako druga warstwa na dipa czarny mat. Nie wiem, czy sam metaliczny uzyska taki efekt. Próbował ktoś nanieść sam metaliczny bez podkładu? Podpisu brak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 15 Grudnia 2016 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2016 A ja 3 dni temu pomalowałem wideł w szosie na czarny półpołysk niejakim Sprayplastem od Dupli Color. Powiem tak, pierwsza warstwa wyszła najgładsza, kolejne prawdopodobnie psikane były z lekko zatkanej dyszy i farba leciała kroplami, a przez to powierzchnia zrobiła się właśnie półpołyskiem, a nie połyskiem. Tragedii nie ma, ale super też nie jest. Nie myłem jeszcze roweru, ale powinno być ok, normalnie dotykać można i nic się nie łuszczy. Ważne by idealnie powierzchnia była odtłuszczona przed malowaniem. Jak na taką czasową zmiane image roweru to można sobie pozwolić. Na jedno malowanie 5 warstw zeszło ok. 150ml. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raren Napisano 11 Stycznia 2017 Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2017 A takiego odkopa zrobię. Świetnie to wygląda. Mam trochę porysowaną ramę, ale szkoda mi było jej malować, a to może być akurat to rozwiązanie. Może jeszcze Maniak mi odpisze. Jak wyglądało "malowanie"? Nie ściągałeś osprzętu itd. i leciałeś po wszystkim, a potem ściągałeś gumę z wybranych części? Jak to się ma np. pod zaciskiem przedniej przerzutki? Tam też sprejowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Natalia30 Napisano 18 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 18 Lutego 2017 Folia w sprayu prezentuje się moim zdaniem nie najlepiej. Widziałam na żywo efekty i za nic w świecie nie podobają mi się. Mój rower po 4 latach był cały zadrapany, gdzieniegdzie brakowało lakieru. Zawiozłam go do Stelco i tam zrobili piaskowanie + lakierowanie proszkowe. Wygląda ładnie. Natomiast folia w sprayu nigdy! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 19 Lutego 2017 Udostępnij Napisano 19 Lutego 2017 Generalnie malować tym całej ramy to raczej nie warto, ale pojedyncze elementy dla zmiany image, to można się pobawić. Ja psiknąłem sobie widelec, miał być połysk, a wyszedł półmat. na razie zostanie, a potem może zmienię na inny lub pomaluję raz jeszcze. Generalnie to taka zabawa, a nie profesjonalna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voodoo21 Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Witam czym zabezpieczacie nową ramę ? Tematy o folii inne są w archiwum. A nie wiem czy coś się nie zmieniło. Czy używał ktoś tej folii ? I Ile jej kupić na zabezpieczenie nowej ramy L ,dół ramy i newralgiczne części . http://allegro.pl/przezroczysta-folia-ochronna-najlepsza-hit-i5402822299.html Czy lepiej taki gotowiej kupić? https://www.rowertour.com/p/52246/zefal-skin-armor-l-ochronne-naklejki-na-rame-przezroczyste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lezia Napisano 26 Kwietnia 2017 Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2017 Masz jeszcze coś takiego. https://bike-protection.sklep.pl/pl/p/Folia-ochronna-MTB-BLYSZCZACA-przezroczysta/114 Ja stosowałem mat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.