Skocz do zawartości

[licznik]Sigma 16.12 vs Crivit z LIdla

G3orG3

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ludziki, kupiłem Crivit z LIdla bo cena 35 PLN, ale on nie ma automatycznego startu, a to fajna funkcja. Wiem ze dużo ludzi używa tu te liczniki czy warto dołożyć do Sigmy? bo ona też ma wyraźniejszy wyświetlacz. aha i jak jest z ustawieniami po wymianie baterii, bo czytałem ze w lidlowskim trzeba wpisywać od nowa. Doradźcie co wybrać bo dylemat.

Napisano

Warto. W 16.12 jest podtrzymywanie wartości przy wymianie baterii. W swoim 12.12 wymieniałem, nie musiałem niczego wklepywać od nowa. Masz też sporą ilość komponentów dostępnych osobno, bez potrzeby kupowania nowego zestawu (np podstawki z czujnikami)

Napisano

Warto. W 16.12 jest podtrzymywanie wartości przy wymianie baterii. W swoim 12.12 wymieniałem, nie musiałem niczego wklepywać od nowa. Masz też sporą ilość komponentów dostępnych osobno, bez potrzeby kupowania nowego zestawu (np podstawki z czujnikami)

Bo własnie skłaniam się, do zakupu Sigmy. Brać z kadencją czy bez??

Napisano

A to już sam musisz wiedzieć czy potrzebujesz znać jej wartość czy nie :) Jeśli jeździsz rekreacyjnie, to moim zdaniem nie potrzebujesz. Zaczynasz trenować, zaczynać robić interwały - przydaje się.

Napisano

Ty tak serio chcesz porównać jedną z najwyższych modeli sigmy do lidlowego? Czy to jakiś żart? Ukryta kamera? Najpierw licznik z lidla a teraz sigma z kadencją ? :D #szacun

Napisano
Ty tak serio chcesz porównać jedną z najwyższych modeli sigmy do lidlowego? Czy to jakiś żart? Ukryta kamera? Najpierw licznik z lidla a teraz sigma z kadencją ? #szacun

wiem że to inna klasa, ale ciekaw byłem opinii bo o jednym i drugim piszą dużo dobrych rzeczy. Jestem tu świeżak :) ty wszystko od razu wiedziałeś kolego??

Napisano

Ktoś kto nie ma żadnych wymagań zadowoli się tym lidlowym. Ktoś, kto oczekuje większej ilości funkcji, lepszego wykonania, podświetlenia i możliwości rozbudowy wybierze np właśnie Sigmę.

Dżinsy z rynku za 35pln też wielu chwali.

Napisano

Ktoś kto nie ma żadnych wymagań zadowoli się tym lidlowym. Ktoś, kto oczekuje większej ilości funkcji, lepszego wykonania, podświetlenia i możliwości rozbudowy wybierze np właśnie Sigmę.   Dżinsy z rynku za 35pln też wielu chwali.

Właśnie tak samo myśle...

Napisano

wiem że to inna klasa, ale ciekaw byłem opinii bo o jednym i drugim piszą dużo dobrych rzeczy. Jestem tu świeżak :) ty wszystko od razu wiedziałeś kolego??

miałem z Lidla licznik, nie chce mi się o nim nawet pisać bo nie ma o czym, chyba że o wadach, bo miała wszystkie możliwe słowem licznik skupiał w sobie wszystkie możliwe cechy złego licznika.A że nie chcę sobie psuć humoru więc nie będę nic pisał. Dobrze, że się wziął i popsuł i dostałem zwrot kasy za niego. Sigma przewodowa też nie jest super. 

Napisano

miałem z Lidla licznik, nie chce mi się o nim nawet pisać bo nie ma o czym, chyba że o wadach, bo miała wszystkie możliwe słowem licznik skupiał w sobie wszystkie możliwe cechy złego licznika.A że nie chcę sobie psuć humoru więc nie będę nic pisał. Dobrze, że się wziął i popsuł i dostałem zwrot kasy za niego. Sigma przewodowa też nie jest super. 

Może trafiłeś na felerny model, ty masz większe wymagania co do licznika. O przewodowej też myślałem, ale zrezygnowałem bo kolejny przewód. 

Napisano

Czujnik kadencji możesz dokupić jak uznasz, że będzie Ci potrzebny za jakieś 20-25zł i podłączyć do podstawki.

Czyli sam licznik ma CAD wbudowane a różnica w cenie to kwestia tylko czujnika tak? Dobrze wiedzieć. Dzięki :)

Napisano

oj uważaj osobno czujnik kadencji do bezprzewodowej wersji kosztuje dobre 70zł a zawsze warto brać wersję z kadencją nawet jak kadencji teraz nie założysz to nie wiesz co będziesz chciał za jakiś czas. STS kosztuje 199zł, przewowody 99 + 30zł czujnik kadencji, niby taniej ale gdybym teraz miał kupować wziłąłbym STS 

Napisano

oj uważaj osobno czujnik kadencji do bezprzewodowej wersji kosztuje dobre 70zł a zawsze warto brać wersję z kadencją nawet jak kadencji teraz nie założysz to nie wiesz co będziesz chciał za jakiś czas.

Właśnie tak też pomyślałem, że później jeszcze trzeba będzie zapłacić za wysyłkę. W tej chwili różnica to tylko 30 PLN. Po twojej wiadomości sprawdziłem i czujnik kosztuje, i jest to 75 PLN plus wysyłka. Więc bez sensu. Dlatego zamówiłem z kadencją już wcześniej. Dziękuje wszystkim za pomoc, w ostatecznym wyborze. :thanks: 

Napisano

Jeśli już kopiemy licznik crivit to i ja dorzucę swoje trzy grosze - miałem dwa, w jednym w czujniku przy kole podczas montażu baterii ukręciłem te trzymające pokrywkę cycki i trzeba było polepić taśmą żeby się kupy trzymało. W drugim sam z siebie padł czujnik w czasie jazdy (wymiana baterii nic nie daje). Od dłuższego czasu używam sigmy 12.12sts i jest świetny. Zamierzam na dniach przejść na VDO M.3 wl który już od pół roku czeka w pudełku (glównie przez design, obslugę dwóch rowerów i kadencji). Mam też sigmę base 1200 i sigmę pure bezprzewodową używane przez żonę w jej rowerach i też sprawdzają się rewelacyjnie trzeci sezon.

Napisano

A co macie do Sigmy na kabel, dla mnie najlepsze rozwiązanie.

Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...