Staszko Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Witam Jestem tutaj nowy i chciałbym zasięgnąć od was rady. Otóż, w moim Krossie podczas jazdy wyłamało się pedało( od pewnego czasu się ruszało) Po szybkiej analizie, zauważyłem, że gwint w korbie, jakimś cudem stopił się i osadził się na gwincie od pedała. Zaś miejsce, gdzie byl kiedyś gwint, jest teraz prawie idealnie gładkie... Dodam jeszcze, że rower nie mial nawet tygodnia, kiedy to się wydarzyło... Na dobrą sprawę dopiero zaczynam zabawę z rowerami, więc mam nadzieję, że mi pomożecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sobek82 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Niestety kupiłeś jakąś tanią podróbę Kross'a na dodatek 29" którego nawet nie ma w ich katalogu.Najwidoczniej pedał nie był dobrze dokręcony i poprzez jazdę wyrobiłeś gwint, teraz albo gwintowanie lub wymiana korby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin9 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) pedało Pedał! Mianownik Kto? Co?: pedał/pedały Dopełniacz Kogo? Czego?: Nie lubię pedału/pedałów Celownik Komu? Czemu?: Przygladam się pedałowi/pedałom Biernik Kogo? Co?: Lubię pedał/pedały Narzędnik Z kim? Z czym?: Rozmawiam z pedałem/pedałami Miejscownik O kim? O czym?: Rozmawiam o pedale/pedałach Wołacz: Hej! pedale/pedały ( od pewnego czasu się ruszało) Nie dokręciłeś to się ruszał i w końcu odpadł.... Korba do wymiany Edytowane 8 Lipca 2016 przez Marcin9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel2208 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 To jest Kross z jakiejś sieciówki. Na dole strony są sklepy dla których produkują rowery i katalog. Pewnie pedał nie byl dobrze dokręcony i narobił szkód. Sam kiedyś w ten sposób załatwiłem korbę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Są "reperaturki", trzeba rozwiercić korbę i przegwintować na większy rozmiar. W korbę wkręca się "reperaturkę" a w reperaturkę pedał. http://allegro.pl/reperaturka-gwintu-lewa-do-korb-s59-i6042692906.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Staszko Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) Dobra, dzięki za pomoc. Jeszcze tylko jedno pytanie. Czy zrobią mi to w serwisie? Bo nie mam maszyny do gwintowania Edytowane 8 Lipca 2016 przez Staszko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Pewnie w 1/10 serwisów rowerowych to zrobią. I w każdym zakładzie ślusarskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi