Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam :)

Jestem tutaj nowy i chciałbym zasięgnąć od was rady.

Otóż, w moim Krossie podczas jazdy wyłamało się pedało( od pewnego czasu się ruszało)

Po szybkiej analizie, zauważyłem, że gwint w korbie, jakimś cudem stopił się i osadził się na gwincie od pedała.

Zaś miejsce, gdzie byl kiedyś gwint, jest teraz prawie idealnie gładkie...

Dodam jeszcze, że rower nie mial nawet tygodnia, kiedy to się wydarzyło...

Na dobrą sprawę dopiero zaczynam zabawę z rowerami, więc mam nadzieję, że mi pomożecie :)

Napisano

Niestety kupiłeś jakąś tanią podróbę Kross'a  na dodatek 29" którego nawet nie ma w ich katalogu.

Najwidoczniej pedał nie był dobrze dokręcony i poprzez jazdę wyrobiłeś gwint, teraz albo gwintowanie lub wymiana korby.

Napisano (edytowane)

pedało

Pedał!

Mianownik Kto? Co?:    pedał/pedały

Dopełniacz Kogo? Czego?: Nie lubię  pedału/pedałów

Celownik Komu? Czemu?: Przygladam się  pedałowi/pedałom

Biernik Kogo? Co?: Lubię  pedał/pedały

Narzędnik Z kim? Z czym?: Rozmawiam z  pedałem/pedałami

Miejscownik O kim? O czym?: Rozmawiam o  pedale/pedałach

Wołacz: Hej!  pedale/pedały

( od pewnego czasu się ruszało) 

Nie dokręciłeś to się ruszał i w końcu odpadł.... Korba do wymiany

Edytowane przez Marcin9
Napisano

To jest Kross z jakiejś sieciówki. Na dole strony są sklepy dla których produkują rowery i katalog.

Pewnie pedał nie byl dobrze dokręcony i narobił szkód. Sam kiedyś w ten sposób załatwiłem korbę :)

Napisano (edytowane)

Dobra, dzięki za pomoc. Jeszcze tylko jedno pytanie. Czy zrobią mi to w serwisie? Bo nie mam maszyny do gwintowania

Edytowane przez Staszko