Skocz do zawartości

[BUTY] Buty SPD, mała regulacja bloków SH-M089

pepelito

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Gdyby źle było ustawione siodło to ból kolan byłby zanim autor przesiadł się na spd a wnioskuję z opisu, że pojawił się dopiero po przesiadce. Chyba, że źle wnioskuję to niech autor sprecyzuje.

Źle wnioskujesz, bo pod SPD się troszkę inaczej ustawia siodełko. Platforma i zwykły but względem osi ma mniejszą wysokość niż zatrzask i but z blokiem. Pod SPD podnosi się odrobinę siodełko.

Dodaj do tego pedałowanie palcami i już wiesz, że tam jakiś artysta cyrkowiec jeździł.

Napisano

Większa wysokość buta z blokiem? Skąd takie wnioski i z czym ten but porównywałeś? Bo raczej grubość podeszw w "normalnych" butach nie jest standardem. U siebie po przejściu na spd jakoś tego nie zauważyłem. Ustawiłem jedynie bloki pod kątem takim żeby pięty były do wewnątrz (pierwsze ustawienie było właśnie "neutralne" i bolały kolana).

Napisano

Skoro przejeździłeś 12k km na złym ustawieniu siodełka to nie ma opcji żeby teraz cię coś nie bolało, ciało musi przestawić się na nową pozycję. 

Napisano

Buty spd są  wyższe niż te w których normalnie jeździłem.

Wczoraj właściwie tylko minimalnie przestawiłem bloki bliżej tyłu buta i przejechałem ponad 50km. Żadnego problemu nie było. Pobawię się jeszcze siodełkiem, ale nie wiem czy jest taka potrzeba.

A to że pedałowałem palcami, no cóż to już przeszłość. :whistling:  Dzięki za pomoc i zażartą dyskusję Panowie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...