Biju Napisano 7 Lipca 2016 Napisano 7 Lipca 2016 Witam Wymieniłem kompletny napęd w Scoot Speedster Do tej pory było Korba: Claris 3 rz Kaseta: 8 rz. 11-30T Łańcuch: HG-50 PT: Sora długi wózek PP: Claris 3 rzeowa Wymienione na Korba: Sora 2 rz. Kaseta: 9 rz. 11-25T Łańcuch: HG-53 PT: Sora krótki wózek PP: Tiagra 2 rzeowa Oczywiście wymiana wiązała się również z wymiana suportu z octalink na HTII szerokość mufy 68mm czyli bez podkładek Po wymianie napędu jego kultura pracy pozostawia wiele do życzenia. Poprostu jest głośny. Przerzutki pracują poprawnie zmieniają dobrze nic nie ociera jedynie przy maksymalnych przekosach pojawia sie tarnie o pantograf PP Łańcuch pracuje jakby nierówno wyczuwalna jest jego jakby skokowa praca, czuć załamywanie kiedy wkręca się na tarcze, szczególnie na korbie i stąd dochodzi największy hałas.... Postaram się później wstawić filmik dla lepszego zobrazowania.... Nie mam pojęcia w czym problem... Wszystkie części nowe, możę wymagają dotarcia ? Ale z 8 rz napędami nigdy tak nie miałem...
Mod Team safian Napisano 7 Lipca 2016 Mod Team Napisano 7 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.