Gość Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Witam, posiadam w kole oryginalnie montowaną oponę Schwalbe Silento Puncture Protection 28"x1,6". mam takiego pecha, że często mi idą dętki w trasach - szczególnie w upalne dni - i zwykle to jest dość problematyczne - szczególnie jak pojadę gdzieś 200 km od domu i nie mam zapasowej a nawet jeśli mam to samemu ciężko zmienić - mam naładowane sporo gadżetów na kierownicy , z tyłu roweru sakwy siedzą i ciężko go tak aby nic nie zniszczyć postawić na kierownicy i przydaje się druga osoba co podniesie rower aby wyjąć koło a później przytrzyma aby je włożyć. Pomyślałem więc czy są takie opony - aby wielkością pasowało na pewno (chociaż na tył) bo jeszcze na przodzie mimo przebiegu 5K km nie zdarzyło się aby coś się stało, czy są opony bez dętek - same z powietrzem ... ? I mógłbym taką użyć. To byłaby fajna dla mnie sprawa - szczególnie, że przymierzam się do wycieczki na parę dni i nie chce mieć po drodze awarii :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dovectra Napisano 20 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2016 zwiększaj ciśnienie, nie jeździj po krawężnikach, kup dobre dętki kup oponę marathona, ..... Co do bezdętki- jest taka opcja, ale nie wiem czy się da zastosować do twych kół. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi