PiotrMly Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Witam Planuję zakup nowego roweru, który służył by mi do cotygodniowych wycieczek. Tutaj moje pytanie jaki model polecili byście w okolicy tej ceny. Na co zwracać uwagę przy zakupie roweru. Przede wszystkim chodzi mi o wielkość ramy roweru (mam 183 cm wzrostu) czy wybrać ramę o rozmiarze 21 czy 23? Znalazłem w internecie kilka modeli min. Romet Wagant (tutaj różne wersje 2.0, 4.0 czym one się różnią), Kross i rowery marki Karbon np. Challenger GTS. Który z nich był by najlepszy i czy zakup roweru przez internet jest w pełni bezpieczny. Z góry dziękuję za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Senatore V3 - lekko ponad 1400 - to najlepsza opcja na dziś. 23" to miał być pewnie żart? Nawet na ramę 21" niektórych producentów możesz nie wejść - to zależy od długości nogi - zmierz... Jeśli nie jesteś totalnym antytalentem technicznym z obiema lewymi rękami - nie boj się internetu. A nawet jeśli miałbyć dać serwisowi 50 zł za przykręcenie pedałów i kierownicy, to i tak warto ... Edytowane 7 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Senatore V3 - lekko ponad 1400 - to najlepsza opcja na dziś. 23" to miał być pewnie żart? Nawet na ramę 21" niektórych producentów możesz nie wejść - to zależy od długości nogi - zmierz... Jeśli nie jesteś totalnym antytalentem technicznym z obiema lewymi rękami - nie boj się internetu. A nawet jeśli miałbyć dać serwisowi 50 zł za przykręcenie pedałów i kierownicy, to i tak warto ... Właśnie dlatego pytałem się o tą rame ponieważ w różnych tabelach jakie znalazłem w internecie są różne wymiary w porównaniu do wzrostu dlatego chciałem się dopytać. Czyli rama 21 będzie dla mnie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Przy 183 cm możesz mieć np. nogę 82-83 cm - zdarzają się tacy - i na senatore 21" nie wejdziesz, bo sobie poobijasz wydmuszki ... Edytowane 7 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Przy 183 cm możesz mieć np. nogę 82-83 cm - zdarzają się tacy - i na senatore 21" nie wejdziesz, bo sobie poobijasz wydmuszki ... Ok. A z tych modeli które podałem w szególności chodzi mi o rometa Waganta tam jest kilka jedo rodzai 2.0 4.0 czym one się różnią od siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Poziomem wyposażenia. Im wyższy numer tym lepsze. http://allegro.pl/unity-rower-trekking-3-0-28-shimano-alivio-2015-cr-i5324637969.html?reco_id=3445071f-4420-11e6-8e39-56847afe9799&ars_rule_id=201&ars_source=ars&ars_socket_id=9 tez niezła opcja. Edytowane 7 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpenton Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 (edytowane) Pablo89 dostepny rozmiar tylko 21'. Ja przy 183cm mam 86 cm nogę. Tez myślę o Wagancie 3 (nie interesuje mnie noname lazzaro mimo full alivio i innych wodotrysków - wystarczająco już zostało o nim na tym forum napisane) i zastanawiam się czy 19 czy 21 cali... Edytowane 7 Lipca 2016 przez szpenton Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Właśnie na co ogólnie zwracać uwagę przy wyborze takiego roweru? Oprócz marki bo wiadomo że romet czy kross to jednak są marki które sobą coś reprezentują. Tą długość nogi mierzy się od kąd do kąd i czy gdzieś jest tabela któa by pozwoliła określić jaki rozmaiar tej mramy wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 @ szpenton Przy nodze 86 można brać 21" - zapasu klejnotowego wystarczy, a regulowany mostek daje większą możliwość dopasowania położenia kierownicy . bo wiadomo że romet czy kross to jednak są marki które sobą coś reprezentują Tiaa, porozmawiaj z tymi którzy próbowali coś reklamować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpenton Napisano 7 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Kross to już przereklamowana marka, jedzie na opinii i tnie na sprzęcie.. Romet tez zaczyna iść tą drogą, dlatego szukałem Rometa z zeszłego roku.. takich już nie ma, albo ostatnie sztuki w dziwnych rozmiarach... ale dotarłem do tegorocznego medelu Rometa Waganta 3.0 za 1286zł. Sugerując się stosunkiem ceny do jakości wybór padł właśnie na ten rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Czyli krótko i na temat jakie powiedzmy 3 modele na ten moment polecili byście w cenie +\- 1500 zł dla osoby o wzroście 183 cm, z w miare porządnym wyposażeniem i wyglądem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Co myślicie o tej ofercie: http://allegro.pl/rower-trekkingowy-romet-wagant-3-0-rama-19-i-21-i6301975940.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Myślimy że jest słabszy i od unity i od senatore ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 A gdzie można dostać tego senatore bo zabardzo nie mogę go znaleźć w necie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 (edytowane) http://allegro.pl/wypasiony-trek-senatore-v3-men-alivio-blokada-i6317897298.html Edytowane 8 Lipca 2016 przez Pablo59 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dzięki pewnie się na niego zdecyduje. Rozmiar ramy brac 21? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Jak nie zmierzysz nogi (podłoga - krocze) to nikt ci nie wywróży rozmiaru ... Wytyczne na ich stronie masz podane - wysokość rury poziomej ramy też. Nie może być na styk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 A czy ta firma posiada jakaś oficjalną strone i gdzie jest podana ta wysokość rury i ramy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 8 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Może mi ktoś przywrócić wiarę w homo sapiens ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 8 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 8 Lipca 2016 Dobra już znalazłem szukam na telefonie to nie jest takie proste :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PiotrMly Napisano 9 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 A jeszcze znalazłem taki model Maxim MT 2.2 Man 28" co sądzicie o tej marce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szpenton Napisano 9 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Co myślicie o tej ofercie: http://allegro.pl/rower-trekkingowy-romet-wagant-3-0-rama-19-i-21-i6301975940.html Ten by był wporządku, moim skromnym zdaniem lepszy niż senatore bo przynajmniej firmowy, ale już nie jest dostepny. Senatore z opisu OK. Rozmiar dla Ciebie to na pewno 19.. ale pszrszukując to forum w poszukiwaniu info na temat tego roweru to można natrafić na bardzo złe wiadomości, dlatego dla mnie ta garażowa firma nie jest godna zainteresowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrufa666 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 Cześć A co powiecie o tym rowerze , wypatrzyłem go w sklepie w moim mieście. http://archiwum.allegro.pl/oferta/aluminiowy-trekking-28-shimano-acera-damski-meski-i5904321859.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo59 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 szalu nie robi - poza tym raz w opisie ma 21 biegów, raz 24 - na coś by się mogli zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mrufa666 Napisano 4 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2016 W sklepie kiedy go oglądałem miał 24 biegi , w sumie nie potrzebuję sprzętu z górnej półki jednakże mam obawy co do tego amortyzatora zoom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi