berlo Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 (edytowane) Start: MysłowiceMeta: HelOdległość: 760kmCzas: 6 dni Wyprawa rowerowa nad morze zakończona sukcesem! Udało mi się zdobyć Hel po 6 dniach jazdy. Przejechałem 5 województw i łącznie wykręciłem 760km. Podczas wyprawy pobiłem swój dzienny rekord jazdy na rowerze – 168km, przejechałem także całą Wiślaną Trasę Rowerową w województwie kujawsko-pomorskim, a na koniec przez kilkadziesiąt kilometrów poczułem Szlak Rowerowy R10 wzdłuż Bałtyku. Trzy noce przespałem na dziko pod namiotem bez bieżącej wody, z kuchenką gazową i dzikimi zwierzętami. Pogodę miałem różną, pierwszy dzień w mocnym deszczu, w drugim dniu pogoda na rower była idealna, a kolejne cztery dni to już ponad 30-stopniowe upały. Udało mi się przejechać bez wypadków i bez większych awarii. Jedynie co musiałem zrobić przy rowerze przez te 6 dni to dwukrotnie przeczyścić i nasmarować łańcuch oraz dokręcić śrubkę bagażnika, bo nieco się poluzowała. W trakcie wyprawy zobaczyłem wiele pięknych i ciekawych miejsc. Bardzo przyjemnie jeździło się z Łukaszem po odradzającej się Łodzi, zachwycałem się Starym Miastem w Toruniu i infrastrukturą rowerową w Gdańsku. Prócz tego na trasie piękne pałace w Nieznanicach, Nowym Duninowie, Ostromecku i Rzucewie oraz zamki w Będzinie, Siewierzu, Olsztynie, Gniewie, a ostatniego dnia morze, piaszczyste plaże i klify ze wspaniałym widokiem. Relacja z wyprawy i więcej zdjęć: wyprawa rowerowa ze Śląska na Hel Edytowane 6 Lipca 2016 przez berlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 6 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 6 Lipca 2016 Nie przepadam za trasami od-do, ale tu całkiem sympatycznie wyszło Następnym razem do Gdańska zdecydowanie przyjemniej przez Żuławy . I na cypel w Rewie - nigdzie indziej takiego miejsca nie zobaczysz, a byłeś tak blisko. I latarni na Górze Szwedów szkoda. :] Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berlo Napisano 7 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 7 Lipca 2016 Właśnie, Szymon! Przecież Ty jesteś z Gdańska! Dlaczego ja do Ciebie nie napisałem?! W planach jest jeszcze wyprawa wzdłuż wybrzeża, więc może wtedy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
luxtorpeda Napisano 26 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 świetna wyprawa i bardzo fajny blog Ciągle jeżdżę wałami nad Przemszą i nigdy nie pomyślałem, że mogę cisnąć prosto na Hel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoo Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Jakiej pojemności worek transportowy posiadasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berlo Napisano 29 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Jakiej pojemności worek transportowy posiadasz? worek crosso 20l Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marianoo Napisano 30 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Oki, dzięki Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szy Napisano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2016 Właśnie, Szymon! Przecież Ty jesteś z Gdańska! Dlaczego ja do Ciebie nie napisałem?! A tego to nie wiem , ale następnym razem - śmiało Szy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi