peter Napisano 7 Października 2006 Udostępnij Napisano 7 Października 2006 sir spider. Jaki rozmiar buta nosisz na codzien bo tez planuje sobie kupic te buciki ale nie wiem jaki rozmiar brac a w sklepie jakos ich nie moge spotkac. Ja nosze normalnie 43 1/3 i nie wiem czy brac buty 43 czy 44 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry_pajak Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Jakoś że używam troche te buty jakiś 1 sezon z groszami... Napisz moze ile km zrobiles w tych butkach i w jakich warunkach, bo to da wiekszy poglad na zuzycie, niz informacja o jednym sezonie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Peter kup lepiej 44 bo jeszcze moze noga ci urosnie i wtedy beda za male pozdrower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 lepiej przymierz w sklepie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwiutki Napisano 11 Października 2006 Udostępnij Napisano 11 Października 2006 Butki sa spoko. Podczas ulewy przemakaja, ale jak ktos napisal bloto sie nie dostaje. Na poczatku uwieral mnie jezyk, ale juz tego nie czuje. Plastik na podeszwie jest twardy ale troche juz go pozdzieralem (podczas wypadu w gory, sporo w nich chodzilem po skalach i kamieniach). Mimo wszystko przejechalem na nich jakies 1500km i jest wciaz wszystko elegancko. Plusem jest to ze na czubku ta szara czesc nie jest materialem a taką gumą wiec sie nie prują. Co do rozmiaru to wzialem numer wiekszy niz normalnie. Mimo wszystko wartoby je wczesniej przymierzyc. Aha, bloto sie do nich przyczepia, ale z latwoscia mozna je wystukac i podeszwa jest czysta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toosh Napisano 12 Października 2006 Udostępnij Napisano 12 Października 2006 rozmiar- zmiezylem noge i dodalem 10mm i sa ok~ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eryk_wiking Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 dotykaja wam bloki do ziemi jak chodzicie? bo mi jak chodze to troche stukają (SH 520) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moskit Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Coś tam stukają, ale ja sie tym nieprzejmuje bo taki to już urok bloków. Powiem szczerze, że nawet lubie jak wejde do jakiegos sklepu lub baru po jakis napój czy cóś a pod nogą od czasu do czasu coś puknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 KUfa tragedia ktos sie nei bal i mi moje Spece za....ał :angry: :025: lezaly sobei spokojnie nikomu nie wadzac na klatce schodowej az tu przyszedl smyk i mi je za...ał kurcze ale komu potrzebne takie ładne "trampki" bo ani w takich nie pobiega ani... pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Moze mysleli, ze to buty do stepowania Ja swoje 3mam w domu i wara od nich innym domownikom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sargo Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Dziś kupiłem te butki - tzn. prawie te bo ja wziąłem rocznik 05 i to tylko dla tego, że lepszy kolor miały. Wybrałem granatowe - pod kolor kasku (też dziś kupiony - Specialized Air-Force) - ładnie będą się komponowały z czarno niebisekim kolorem ramy mojego rowerku Sprzęt kupiony w przecenie posezonowej w SkiTeam Buty - 229 zł obniżone z 319 zł Kask - 119 zł z 159 zł Jutro jadę do innego sklepu (pewnie cyklotur) i kupuję pedały M520. Jak się sprawuje zestaw opiszę pewnie dopiero w przyszłym sezonie bo temperatura za oknem raczej już nie pozwala na wyprawy z letnim stroju :lol: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hxm Napisano 13 Października 2006 Udostępnij Napisano 13 Października 2006 nie iwem moze jacys mega debilowaci pozbawieni rozumu Yeti w kazdym razie w przyszlym tygodniu szukam nastepców pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarus220 Napisano 17 Października 2006 Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Napisz moze ile km zrobiles w tych butkach i w jakich warunkach, bo to da wiekszy poglad na zuzycie, niz informacja o jednym sezonie:) Jak na razie ze 2000 km i dalej dają rade :wink: . A co warunków to dokładnie wszystkie.......czyli raz słoneczko,raz deszczyk a raz błoto Pozdrawiam Jarek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bizon Napisano 20 Października 2006 Udostępnij Napisano 20 Października 2006 Zrobiłem około 10 000 km .W deszcze mało z racji tego że nie jeżdze gdy pada .W błocie kilka razy .Jakieś 20 wypadów do gór reszta to szosa .I musze przyznać że dość mocno się zużyły Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smutny Napisano 16 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 16 Listopada 2006 zakupilem jako pierwsze spd i powiem ze jestem bardzo zadowolony wreszcie podjazd pod gorke jest przyjemnoscia a nie meczarnia (: hrhr kto ma jeszcze czerwone trampostrzaly ? (: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
harry_pajak Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 hrhr kto ma jeszcze czerwone trampostrzaly ? (: Ja jakos wolalem te bardziej stonowane:) Co do butkow, na razie niewiele moge powiedziec, bo mam je dwa dni. Zastanawialem sie czy wziac 43 czy 44, ja nie widzialem specjalnej roznicy(oba trzymaly sie mocno), sprzedawca doradzil ciasniejsze i to byl dobry wybor. Przy przymierzaniu niby podobnie, ale przy jezdzie, noga moglaby plywac w bucie. SPD-ki musza byc bardzo dobrze dopasowane! Szkoda,ze mam jedna stope wieksza a druga mniejsza:) Butki przewiewne, co powinno byc zaleta latem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ragnarson Napisano 18 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 18 Listopada 2006 Mam wersję z 2005, wyglądaja po 2sezonach jak nowe zero przetarć, sztywność zachowana, dobrze układają stopę, jednym słowem bardzo dobre buty i przystępna cena ja za moje dałem w 2005 319zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goly33 Napisano 19 Listopada 2006 Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 sir spider. Jaki rozmiar buta nosisz na codzien bo tez planuje sobie kupic te buciki ale nie wiem jaki rozmiar brac a w sklepie jakos ich nie moge spotkac. Ja nosze normalnie 43 1/3 i nie wiem czy brac buty 43 czy 44 ja mam 43 1/3 i w sklepie przymierzalem 43 a potem sprobowalem jeszcze 42 okazaly sie lepsze, bardziej dopasowane pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozwell Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mam je około tydzień już. Ujeżdżam je z 520`stkami. Jako że to moje pierwsze butki spd to jezeli chodzi o sztywność nie mam porównania. Strasznie przewiewne, teraz gdy jest zimno stopy mi marzną ale to chyba tak we wszystkich spd. Obowiązkowo na zime należy się zaopatrzyć w ochraniacze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 3 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2006 Mam je juz od ponad roku jakies 16m-cy. Rok temu musialem sie troche natrudzic zeby je dostac - kupione w Ski team`ie w Warszawie za 279zl. Przejechalem w nich ok 8000km z pedalami PD-M520. Butki super wygodne i przewiewne, na temp. ponizej 15*C warto zaopatrzyc sie w ochraniacze. Dziwi mnie ciagle to ze znaczek Specialized znajdujacy sie pod pieta mimo dlugiego okresu uzytkowania wcaz zostaje ani troche nieprzetarty. Rzepy dalej idealnie trzymaja. Jedyny mankament - w gorach podczas ulewy i wody po piasty troche blota sie do srodka dostalo i material za pieta w prawym bucie troche jakby sie naciagnal. Na poczatku troche obcieralo ale z czasem sie ulozyl Polecam te buciki, szczegolnie teraz gdy kosztuja te 230zl - to naprawde nie wiele jak za taka jakosc. Spokojnie przetrwaja kilka lat ostrego uzytkowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 buty powinny byc dopasowane, wiec w zadnym wypadku nie bierz o numer wiekszych niz nosisz. a najlepiej oczywiscie najpierw przymierzyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KuLa2030 Napisano 25 Grudnia 2006 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2006 Już zamówiłem i przymierze jak mi przyślą ale myśle że wszystko bedzie good joł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KRS Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 Wczoraj kupiłem w twomarku te buty. Dzisiaj zrobiłem w nich 50 km i miodzio wentylacja działa, bloki nie hałasują za bardzo przy chodzeniu i ten wygląd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 ja też dzisiaj w twomarku te buty zakupiłem, do tej pory używałem butów shimano w rozmiarze 43 1/2 teraz wziąłem rozmiar 44 bo spec podobno w tym modelu połówek nie robi mierzyłem też 43 ale były troche za krótkie- paluch dość mocno dotykał czubka i przy jeździe by to przeszkadzało, w 44 na razie tylko chodziłem (jutro będzie pierwsza jazda) i stwierdzam że do chodzenia się zdecydowanie nie nadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shadow265 Napisano 15 Czerwca 2007 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2007 i stwierdzam że do chodzenia się zdecydowanie nie nadają Nie sa znow takie najgorsze- nadawac sie nadaja na krotkie dystanse. Natomiast przetestowalem je na odcinku ok 3 km. Straśnie pozniej bolaly mnie sciegna- to przez BodyGeometry. No w koncu to nie buty do chodzenia ot tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi