Piter233 Napisano 10 Września 2016 Udostępnij Napisano 10 Września 2016 A ja się dziwię postawie Krossa. Zamiast załatwić sprawę po cichaczu idą w zaparte. Efekt jest taki, że klient niezadowolony, mówi to innym osobom (nic dziwnego, w żadnym bądź razie nie krytykuję autora, sam bym tak zrobił). Straty dla krossa będą o wiele większe niż koszt tej nieszczęsnej ramy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raffik Napisano 11 Września 2016 Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Nie ma reguły, że gwarancja jest zawsze gorsza od rękojmi. Trzeba czytać kartę gwarancyjną i samemu to ocenić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
t.j.tomasz Napisano 30 Września 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Września 2016 Mała aktualizacja. Po złożeniu papierów i roweru w sklepie z tytułu rekojmi. Sklep wysłał po raz trzeci rower do Przasnysza. Żeby było jasne, sami stwierdzili, że koło tak nie może być i rower trzeba odesłać. Kross po 13 dniach 23 godz. i 40 minutach odpowiedział sklepowi, że reklamacja jest nie zasadna. Tym razem powołując się na jakąś normę mówiącą o odległościach elementów metalowo gumowych i bezpieczeństwie rowerów górskich. Totalna abstrakcja, ale mnie już nie interesuje, bo sprawę mam ze sklepem, a nie z Krossem. Sklep jednak miał tylko 14 dni kalendarzowych aby zapoznać mnie z rozpatrzeniem reklamacji. Zrobił to po 20 po Kross nie dał im szansy zrobić tego w terminie. W przypadku braku odpowiedzi reklamacja z tytułu rękojmi zostaje uznana za zasadną. Sklep ma problem. Sprawa w toku, ja nie jeżdżę od 4 miesięcy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Poochaty Napisano 30 Września 2016 Udostępnij Napisano 30 Września 2016 To już problem sklepu a nie Twój teraz. Naprawić raczej się tego nie da, najrozsądniej by zrobili, jakby kupili nową ramę i Ci przemontowali rower. Potem zostaje im się procesować z krossem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi