Skocz do zawartości

Rower do 1000-1500 zł

Ada_nowa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzień Dobry :)

Od razu przepraszam za moje głupie pytania, ale cóż, jestem laikiem :)

Jestem z dużego miasta i zasadniczo nigdy nie miałam roweru w mieście - na działce jeździłam najpierw góralem, a potem kolarką :) Kiedyś jeździłam (na działce) dużo, a od kilku lat nic. 

W tym roku po raz pierwszy wypożyczyłam Vertulilo i... wzięło mnie. W czerwcu zrobiłam na nich 800 kilometrów, co, biorąc pod uwagę, że dawno nie jeździłam oraz ich wagę to nie tak mało. 

Stwierdziłam że muszę kupić rower, ale kompletnie nie wiem jaki. 

Potrzebuję go raczej do jazdy po pracy, dosyć regularnie (do jazdy po mieście, akurat Vertulilo jest idealne - nie boisz się, że ktoś ci ukradnie, możesz iść na piwo etc.)

Generalnie potrzebowałabym coś:

1. głównie na asfalt i na ścieżki rowerowe, ale nie wykluczam jazdy po jakiejś leśnej dróżce (o wiele wiele rzadziej)

2. jak najmniej wszystkiego - kilka przerzutek, żadnego bagażnika, na pewno żadnych amortyzatorów, jak najprostsza konstrukcja;

3. nie wykluczam kupna używki

4. najchętniej jak najcieńsze opony i możliwość takich wysokich opon - lubię (lubiłam) prędkość, lubię (lubiłam) jeździć na szytkach;

5. kolarzówki wykluczam - wolę jeździć jednak bardziej wyprostowana, od zakręconej kierownicy na dłuższą metę boli mnie kręgosłup. 

6. dystans miesięczny - myślę, że mogłabym zrobić spokojnie około 1200 kilometrów miesięcznie (jeżeli ma to jakieś znaczenie jeżeli chodzi o wytrzymałość). 

7. cena do 1500 zł;

8. na pewno wykluczam, jeżeli chodzi o typ górala. 

No i kompletnie nie wiem jakiego w ogóle typu roweru szukać, tyle tych rodzai. Przepraszam, jeżeli moje pytanie jest głupie. 

Źle dodałam i nieprawidłowo opisałam... Przepraszam, nie umiem tego teraz usunąć:( Czy mógłby ktoś z administratorów usunąć?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...