Wilku89 Napisano 18 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 18 Września 2006 mooncycle, to ze wymienią mi w serwisie to inna bajka. sciagacz po to, jak kupie ksiazke zinna, rower rozbiore i zaczne wazyc poszczegolne czesci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Warto miec podstawowe klucze. Piaste sama ? Marny zysk w sumie , lepiej kolo zmienic a nie sama piaste i znow na tej ciezkiej obreczy zaplatac. Jak dla mnie to w pewnym sensie utopienie kasy poprostu. Przerzutki masz ok , zle dzialaja ? XT przednia jest ciezsza np od Deorki ( mowie o nowszych modeach nie tych ponizej 2000 ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Pamiętaj, że najbardziej odczujesz zrzucenie wagi na obręczach, wymina piasty daje prawie takie samo odczucie jak wymiana mostka na lżejszy. Więc proponowałbym ci wymianę obręczu zamiast piasty. Najlepiej byłoby oczywiście od razu wymienić cale koło (jak też zrobiłem, dzisiaj jadę obebrać nie chwaląć się ), żeby nie zaplatać dwa razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 tylna piaste, linki i pancerze, tylna przerzutka i przednią i chyba tyle nie ma sensu ruszac nowych pancerzy, bo sa nowe, a przerzutek bo prawie nic nie zyskasz. zostaw to sobie na koniec. nie ma sensu tez zmieniac cokolwiek w tych kolach, trzeba zbudowac nowe. jesli zostana ci jakies pieniadze to zainwestuj w kiere/most/sztyce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł 13 Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 nie ma sensu ruszac nowych pancerzy, bo sa nowe, a przerzutek bo prawie nic nie zyskasz. zostaw to sobie na koniec. nie ma sensu tez zmieniac cokolwiek w tych kolach, trzeba zbudowac nowe. jesli zostana ci jakies pieniadze to zainwestuj w kiere/most/sztyce. sztyce?? przeciesz ma Promax'a carbon'owego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 19 Września 2006 Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie zauwazyl poprostu ;]. Fakt , faktem , skup sie na kolach , calych a nie na duperelach jak dla mnie , poki co. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uchmanek Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 jak nie sztyce, to kiere lub most. karbonowego promaxa zauwazylem, ale mozna wymienic bo to promax Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 21 Września 2006 Udostępnij Napisano 21 Września 2006 Ale akurat ta sztyca im sie w miare udala , fakt uszkodzoen byly ale i tak uwazam ze cena/waga/jakos na przyzwoitym poziomie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 jak nie sztyce, to kiere lub most. karbonowego promaxa zauwazylem, ale mozna wymienic bo to promax w tej cenie nie bylo nic lzejszego, dlatego kupilem promaxa, a po drugie to carbon wiec lans a po trzecie wiele osob go ma i nie narzeka, choc kilka widzialem polamanych. w tej cenie jest najzejszy, wiec nie ma co dalej komentowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 22 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Września 2006 odhcudzilem rower. zdjalem kapturki na wentylki, oraz te gumki i koraliki na linki/pancerze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bal Napisano 22 Września 2006 Udostępnij Napisano 22 Września 2006 odhcudzilem rower. zdjalem kapturki na wentylki, oraz te gumki i koraliki na linki/pancerze. I teraz linki będą Ci pięknie "grały" na wertepach Sorry za OT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Po co zdjales kapturki z wentylow ?? Wiesz ze przez wentyl uciekaw nieco powietrza ?? Troche przesadzasz zyskac 1g... albo i mniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2006 kazdy gram sie liczy, ja mam wentylki presta, ta barylke jak mam zakrecona to powietrze nie pusci, inaczej jest w samochodkowkach i zwyklych. 1g to zawsze cos. MANIA LEKKOSCI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Wilku ale ugrzmoci Ci się ten wentyl. Już nie przesadzaj, zamiast wykrecania wentyli skroc sobie nadmiar linki hamulcowej. Chyba popadasz w absurd. Ty juz masz tego Visiona czy jeszcze nie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Nie no ja rozumiem chorobe/manie odchudzania ale niektorzy popadaja wlasnie w skrajnosc , jesli twoj rower i tak poki co wazy jeszcze sporo odkrecanie wentylkow itp jest juz poprostu smieszne z lekka ;]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xsystoff Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 XT przednia jest ciezsza np od Deorki ( mowie o nowszych modeach nie tych ponizej 2000 ). Zalezy jaki model XT-ka. Ten najciezszy jest faktycznie przesadzony, Acera jest juz lzejsza. Cale szczescie do mojego roweru pasuje akurat najlzejsza wersja, wychodzi 124g za 100 zł. To juz jest bardzo drogie odchudzanie, chociaz zawsze troche lepiej dziala. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2006 visiona mam, oto foty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 odhcudzilem rower. zdjalem kapturki na wentylki, oraz te gumki i koraliki na linki/pancerze. Skoro twój rower waży ponad koło 12 kilo, a 2xkapturki na wentyle ważą może z 1g, tak samo wszystkie koraliki z linek to może 2g. Proponuję zastanowić sę co się bardziej opłaca - mieć rower lżejszy o 3g, czy nie obijające się o ramę linki i szczelniejsze zawory. Ale jak to mówia: Kązdy robi to co lubi PS: Jednak jeśli uważasz, że warto to robić to zdejmij końcówki z pancerzy one dadzą "większy" zysk wagowy, może z 5-6g się uzbiera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 zdjecie koralikow i kapturkow jest troche smieszne ja radze skrocic nieco pancerze, kabelek od licznika, zdjac to dziadostwo z hamulca przedniego (ABS), a w szczegolnosci rozowego swiniaka ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 te linki to już chyba wyjątkowo mocno poskracałeś, prawda? Bardzo ładny rower:) Napisz coś więcej o tej ramce. Zastanawialem sie czy takiej nie kupic ale po wielu nieprzychylnych opiniach zwocilem swoja uwage na Meride Matts Pro V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 w takie zdejmowanie kapturków to się baw jak będziesz miał rower 7-8kg....wtedy te pare gram zrobi różnice, ale zrozum wreszcie, że Twoj rower do lekkich nie należy i zabiegi, które wykonujesz bardziej zaszkodzą sprzętowi, niż pomogą w obniżaniu masy! IMHO powinienyś zmienić korbę, koła itd, i zamiast sucho teoretyzować weź się za jakąś pracę, zarób kase i wymień ciężkie częsci, a nie prowadź taką teoretyczną polemikę Jeśli chcesz się bawić w odchudzanie roweru, to będzie Cie to troche kosztowało... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wilku89 Napisano 23 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 23 Września 2006 wiem, wiem, wiem ze zsyk jest marny, ale ZAWSZE to cos. opony zmieniam na tydzien, korby na gwiazdke, a na new sezon przerzutka przod i tyl. Obrecze i piasty, hmmm jak bedzie kasa to tak, ale na razie planuje tylko zmienic tylna piasta, bo mam deorke, a one maja slaba grzechotke i jest luz, ktorego nie da sie zlikwidowac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krawiec91 Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Szczerze mówiąc na przerzutkach niewiele zyskasz wagowo. Najwięcej możesz zyskać na kołąch (np. obręcze np. XT16 do tego jakaś piasta np. Deore XT + DT Revo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mooncycle Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 ja bym Ci radzil kupić teraz oponki, Racing Ralphy są po 79 zł sztuka. Oszczeedzilbys troche gram wiec spokojnie bez wyrzutów sumienia mógłbyś znowu nakręcić nakrętki na wentylki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas_t1 Napisano 24 Września 2006 Udostępnij Napisano 24 Września 2006 to do nowych oponek kupo odrazu dętki lekkie....polecam Maxxisy Ultra Light'y za 12 zł 125g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.