Wojtek.Kan Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Witam! Mam mały problem, a dotyczy on zakupionych niedawno kół MAVIC CROSSRIDE 26" w sklepie decathlon---> http://www.decathlon.pl/koa-mtb-26-crossride-disc-id_8331686.html?gclid=CJ6HsJzi180CFcfbcgodoCQOXA dziwi mnie brak kapsli w/w obręczy, być może jestem zacofany, ale jak poszukuje po sieci takowych modeli prawie wszędzie są kapsle - . Drugie pytanie: Czy to normalne że w/w koła nie posiadają spłaszczonych szprych (tu też odwołuję się do danych z internetu)?? Pozdrawiam Wojtek
Gość Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Nawet na stronie jest napisane że są płaskie szprychy + obręcze kapslowane, więc chyba coś jest nie tak
gtb Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Crossride miały zawsze płaskie szprychy i kapslowane obręcze . Zwykłe szprychy i brak kapslowania był w Crossone .
Wojtek.Kan Napisano 3 Lipca 2016 Autor Napisano 3 Lipca 2016 Witam! Mam mały problem, a dotyczy on zakupionych niedawno kół MAVIC CROSSRIDE 26" w sklepie decathlon---> http://www.decathlon.pl/koa-mtb-26-crossride-disc-id_8331686.html?gclid=CJ6HsJzi180CFcfbcgodoCQOXA dziwi mnie brak kapsli w/w obręczy, być może jestem zacofany, ale jak poszukuje po sieci takowych modeli prawie wszędzie są kapsle - . Drugie pytanie: Czy to normalne że w/w koła nie posiadają spłaszczonych szprych (tu też odwołuję się do danych z internetu)?? Pozdrawiam Wojtek Też zauważyłem że CROSSONE mają konstrukcję okrągłych szprych i braku kapsli. Czyli to jakiś "wałek" ?
Gość Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 No dobra, a na kołach nie ma naklejek itd? Nie było opakowania jak na zdjęciu?
Wojtek.Kan Napisano 3 Lipca 2016 Autor Napisano 3 Lipca 2016 Na kołach widnieją oryginalne napisy CROSSRIDE ale takie napisy może nakleić każdy, opakowanie też jest oryginalne, jeszcze co mnie zdziwiło to że taśmy na obręcze były już założone..
Gość Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Zwracaj z racji niezgodności produktu z opisem i tyle
gtb Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Jednak to są Crossride model FTS-X (niedawno wprowadzony) bez kapslowanych obręczy i z normalnymi szprychami , na stronie Mavica nie ma w ofercie Crossone i podejrzewam że te je zastąpiły http://www.tnc-hamburg.com/TNC-Shop/Laufraeder/MTB-Laufraeder/Mavic-MTB-Laufraeder/Mavic-Crossride-Disc-Laufrad/Mavic-Crossride-Hinterrad-FTS-X-26-Zoll-Disc-6-Loch-Mod-2016--33839.html
Gość Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Czyli jednak. Tak czy inaczej nie zmienia to faktu że opis nie jest zgodny z produktem.
Wojtek.Kan Napisano 3 Lipca 2016 Autor Napisano 3 Lipca 2016 To co poradzicie? Mam jechać i żądać zwrotu kasy... Głownie mi chodzi o funkcjonalność i niezawodność bo miałem wcześniej w moim TREKu 6300 (2009 r.) oryginalne BONTRAGERy i tylne koło padło...
gtb Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Zakładać i jeździć. Piasta jest ta sama co w modelu z płaskimi szprychami (tyle , że ze stalowym bębenkiem co jest plusem przy tańszych kasetach) , zwykłe szprychy to łatwość dostępności taniego zamiennika (oryginalne płaskie mavica są drogie i nie wszędzie dostępne) a jeśli by się miało dziać coś nie tak to masz zawsze 2 lata gwarancji. Jest sezon i lepiej jeździć niż się miotać z reklamacjami.
Gien Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Patrząc na to: "ETRTO-Groesse 26 Zoll: 559x21c", to ja bym się raczej cieszył, a nie smucił. Stare miały 19 mm średnicy, a tu proszę.
Wojtek.Kan Napisano 4 Lipca 2016 Autor Napisano 4 Lipca 2016 Spoko. Dzięki za pomoc Jeszcze myślałem nad innym modelem kół, a dokładnie: Shimano XT MAVIC XM 319 ---> https://www.rowertour.com/p/54452/kola-26-mtb-disc-6-sr.-shimano-xt-mavic-xm-319-czarne ale chyba jednak pozostanę przy CROSSRIDEach. Pozdro
gtb Napisano 4 Lipca 2016 Napisano 4 Lipca 2016 Twoje Crossride zdecydowanie lepsze (lżejsze i na łożyskach maszynowych) od tych na piastach XT.
Wojtek.Kan Napisano 5 Lipca 2016 Autor Napisano 5 Lipca 2016 OK Jeszcze raz dzięki za pomoc w rozwiązaniu mojego problemu!! Pora na inne zagadnienia, ale to już w innym dziale tego forum. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.