Michu123 Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Witam. Możecie mi napisać opinie na temat dampera dhx air 5.0 ? Zamierzam go wsadzić do ramy specialized enduro 2006 rok i jeździc w lekkim dh. Jak z jego regulacją , trudno ustawić ? Czy często dobija ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Mam takowy od roku 2012. Kupiłem już używany. Co dwa lata robię serwis tzn wymianę oleju i smarowanie. Śmigam po górach, czasem małe skoki, ale generalnie damper nie ma lekko Nic się z nim nie dzieje, trzyma ciśnienie, regulacje działają. Nic nie mogę mu zarzucić https://picasaweb.google.com/lh/photo/UG8gsTpLMgis7C9udiWIwNMTjNZETYmyPJy0liipFm0?feat=directlink Edytowane 3 Lipca 2016 przez detonator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu123 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 A jak z dobijaniem ? Zamierzam latać hopy 2-5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
detonator Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Regulację Botom Out mam ustawioną w połowie i bardzo rzadko go dobijam. Nie wiem jak się zachowa przy dropach po 5 metrów. Ja robię zdecydowanie krótsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 (edytowane) Do latania 2-5m w dół czy do przodu? Bo w dół to on raczej nie służy do tego. To jest damper do enduro i w tym się on sprawdzi, do gravity i prawdziwego DH masz te "wspomagane" sprężyną. Edytowane 3 Lipca 2016 przez phoe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu123 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Powiedzmy czy się nada do latania po Polskich bike parkach takich jak : wisła stożek , żar itd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 No ten rower przy większych hopach będzie tam miał generalnie ciężko. Bo damper jak najbardziej prawidłowy chcesz do niego kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu123 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Znaczy dużych hop na razie też nie latam , uczę sie dopiero jeździć itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Jak do nauki jak najbardziej ok, ale latać nie wiadomo jak na nim się nie da, obecne rowery enduro, a te sprzed 10 lat tu zupełnie inna półka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michu123 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 ale jak patrzyłem to seryjnie w specu enduro 2006 był dhx air 5.0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
phoe Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 No ok, ale jak pisałem wcześniej, cały rower nie służy do robienia dużych hop generalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi