Skocz do zawartości

[dętka] Kupno, z rozbieralnym zaworem presta

no1

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

O ilę sie nie mylę zdecydowana większość dętek szosowych ma rozbieralna prestę, na 24" to ciężko będzie trochę znaleźć.

Napisano

Będę musiał popytać po sklepach. Szkoda że dzisiaj niedziela. Wczoraj jeździłem po górach i przebiłem oba koła, stąd decyzja na taką zmianę. Posiadam dwie nowe opony zwijane Vittoria Saguaro, które planowałem założyć normalnie z dętkami, ale po wczorajszym miarka się przebrała. 

Napisano

Spróbuj na początek wg tego:

https://youtu.be/vsfWUGurecY

Jak opona „wstanie” bez mleka to można będzie przejść krok dalej i zalać. A dętką zawsze można się jeszcze pobawić jak to nie wypali.

Tak BTW w tym pierwszym z twoich linków gość jakoś dziwnie to robi. Ma rozkręcany wentyl a mleko sugeruje wlać zdejmując fragment rantu z obręczy. Podobnie z pompowaniem - dyma pompką w rozkręcony wentyl żeby był większy przepływ powietrza, po czym każe zalać, pompować i znowuż odpiąć pompkę żeby wkręcić środek wentyla...

Napisano

Cześć. Udało mi napompować oponę zwykłą pompką stojącą, opona ładnie wskoczyła na rant i praktycznie powietrze nie ucieka bokami. Problemem jest tylko wentyl. Powietrze w jego okolicach ucieka przez obręcz, nie wiem czy dobrze go założyłem. W taśmie zrobiłem dziurkę większą igłą że wentyl musiałem mocno przecisnąć - jest ciasno. wentyl założyłem jak na obrazku poniżej:

Czy ta gumowa podkładka jest temu winna? Może jest za mała? Liczę na jakieś wskazówki. Dzięki  :thumbsup:

fqCBkq7.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...