Skocz do zawartości

[Rower] Czy się opłaca?

TheSzymek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Zaciekawiła mnie pewna oferta z OLX,

Mianowicie jest to ten rower -> >>>KLIK<<<

Zaciekawił mnie ze względu na odpowiednią dla mnie ramę, oraz hamulce tarczowe i to w tak małej jak dla mnie cenie.

Głównie chodzi o to, że chętnie bym sie skusił bo rama 21' + tarczówki i to za 650 zł to niespotykany dla mnie widok.

Jednak postanowiłem poczytać o tych rowerach i niestety za dużo nie znalazłem.

Czy ktoś może mi coś więcej o nim powiedzieć?

Napisano

Ot, strucel udający górala. Te tarczówki, na które się tak napaliłeś, są mechaniczne a nie hydrauliczne. Reszta osprzętu mocno budżetowa. Zabawny tekst, że rok temu coś tam wymieniano, jakby to miało jakiekolwiek znaczenie skoro rower nie wygląda jakby o niego dbano ;) Sądząc z doczepionej stopki typowy bułkowóz zgodny z polską moda na „mtb”.

Nie wiem czy dałbym za to 650zł. Gdzie i jak chcesz tym jeździć?

Napisano

Mówiąc inaczej: szmelc

Przecież to jest jeszcze na wolnobiegu, szkoda pieniędzy

Napisano

Dobrze, dziękuję Państwu za opinie :D

Oczywiście szukam roweru MTB/Kross na drogi, czasami po lesie, oczywiśćie nie jakość HARD tylko po ścieżkach leśnych, czasami może na jakieś góreczki.

Czy możecie mi Panowie coś polecić w budżecie do 800zł?

Oczywiście, używanym sprzętem też nie pogardzę :)

Znajomy zaproponował mi rower Kross Hexagon v3 na szczękach, co sądzicie o tym rowerze?

Rower prawie nowy, przejechał tylko 20km. Był nieudanym prezentem i zalega w garażu.

Napisano

800 zł to zdecydowanie za mało na cokolwiek. A jeżeli ma to być rower żeby pojechać po bułkę to chyba bym wziął rower z Decathlonu, gwarancja jest przynajmniej.

Napisano

Rower nie jest nigdzie wystawiony, znajomy mi zaproponowal poprostu oferte sprzedaży za 650zł, jednak myślę, że zejdzie do 600zł.

Rower zeobił tylko 20km a teraz stoi niepotrzebny w garażu.

Napisano

ja miałem kiedyś hexagon v4 i powiem szczerze że mi się całkiem dobrze na nim jeździło nawet poszaleć po lesie można było mój był z okolicy 2009 roku

ja polecam ale ceny to ci nie powiem za ile to brać zorientuj się w necie ja bym dał góra 4 stówki gdyby był jak nówka

Napisano

Padaka na wolnobiegu. Blagam, nie szukaj roweru w marketach. Poprzegladaj tematy ktore juz sa, na allegro sa Kandsy. W Decathlonie w tej cenie tez jest chyba cos "zjadliwego"

Napisano

Padaka na wolnobiegu. Blagam, nie szukaj roweru w marketach. Poprzegladaj tematy ktore juz sa, na allegro sa Kandsy. W Decathlonie w tej cenie tez jest chyba cos "zjadliwego"

Skreśliłeś go tylko za wolnobieg i za to że jest w markecie? ;/

Coś więcej o reszcie osprzętowania? ;/

Jak dla mnie to wolnobieg a kaseta nie ma róźnicy ( wiem, że pewnie to dwa różne światy ale dla mnie nie ma to raczej znaczenia ;/ )

Napisano
Coś więcej o reszcie osprzętowania? ;/

Zamontowano najgorszy możliwy szrot... 

Jak dla mnie to wolnobieg a kaseta nie ma róźnicy

Uwierz jest różnica.. Kaseta najmniejsza zębatka 11t a wolnobieg 14t. W przypadku wolnobiegu lubią się też giąć osi...

Za tą cenne można znaleźć na allegro Kands/Lazaro/Spartacus z osprzętem Acera i 8rz kasetą.

Napisano

Interesowałaby mnie cena około 800 zł najlepiej ;/

Tylko że wtedy liczę tylko i wyłącznie na używany sprzęt.

Czyli póki co najlepszym wyborem będzie Kross Hexagon v3 lub coś z tej półki ?

Uwierz jest różnica.. Kaseta najmniejsza zębatka 11t a wolnobieg 14t. W przypadku wolnobiegu lubią się też giąć osi...

Za tą cenne można znaleźć na allegro Kands/Lazaro/Spartacus z osprzętem Acera i 8rz kasetą.

Wiem wiem, czytałem o kasecie i wolnobiegu :)

Wiem wiem, czytałem o kasecie i wolnobiegu :)

Czy Mógłbyś podać mi jakieś wybrane przez Ciebie modele?
Pewnie sie lepiej znasz i wiesz na vo warto zwrócić uwagę :)
Napisano

Kross Hexagon v3
Nie nie będzie..

Czy Mógłbyś podać mi jakieś wybrane przez Ciebie modele?
http://www.forumrowerowe.org/forum/118-zakup-roweru-z-przedzialu-cenowego/ Setki identycznych tematów...

Pewnie sie lepiej znasz i wiesz na vo warto zwrócić uwagę
Z tyłu minimum 8rz osprzęt najlepiej gdyby osprzęt był Alivio (lub wyżej) ale niestety nie ten budżet... Dobrze będzie jeśli Acera.. 

Nie kupuj z mechanicznym "hamulcami'' tarczowym-one praktycznie nie działają. Tanie hydrauliki lubią lać więc najlepsze będą v-brek 

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...