ndw95 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Witam. Mam zamiar samemu zbudować rower. Ramę posiadam ze starego roweru. Teraz kilka pytań. 1.Chce kupić przednie widełki jakie potrzebne mi są wymiary aby pasowały ? Czy kierownica oraz mostek ze starego roweru również będą pasowały? 2. Rama ma uchwyt na hamulce tarczowe, czy uchwyty do zacisków we wszystkich ramach są takie same ? 3. Kupując Koła, zaciski oraz tarcze, dajmy na to shimano deore Xt mam 100% pewności ze to wszystko spasuje ? 4. Jak to jest z doborem korby tzn, chodzi mi o to że planuje kupic korbę wraz z suportem. Czy suport jest uniwersalny czy wszystko zalezy od wymiarów w ramie ? Proszę o kilka wskazówek. Z góry dziekuje i pozdrawiam
Gość Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 A my jak zwykle wróżki i wiemy jaki masz stary rower... Fotki + klamry bo zaraz temat poleci na śmietnik...
Pablo59 Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Sądząc po pytaniach dobra rada (jak myślę) - odpuść sobie ...
przemogg Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Zgadzam się z kolegą wyżej, Mam mój stary rower w którym poza ramą i oryginalną kierownicą prawie nic nie zostało. Jak liczę koszty to się po prostu nie opłacało. Ale mam sentyment do niego, 22 lata służył mi wiernie i nie zawiódł prawie nigdy choć nic o niego nie dbałem. Zadziwiająco dużo wytrzymał. Jeżeli chcesz eksperymentować ndw95 i uczyć się to rzeczywiście dobry ale kosztowny i dość czasochłonny sposób. ale jeśli robisz to z powodu ograniczonych funduszy to wtedy nie ma sensu. Już wolałbym kupić używany rower, który miałbym możliwość obejrzeć niedaleko miejsca zamieszkania, taniej i lepiej by wyszło.
Ychu Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Istnieje kilka standardów widelcow. Musisz podać więcej szczegółów albo chociaż jakieś fotki. Uchwyty zaciskow nie zawsze są takie same , ale od tego masz adaptery. Wstaw foto tej ramy to Ci powiem jak będzie. Długość suportu dobierasz do korby i ramy. Masz mufy 73 , 68 i 70 Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.