Kuli Napisano 3 Lipca 2016 Napisano 3 Lipca 2016 Cześć, macie jakieś opinie na temat polskiej marki Karbon? http://www.karbon-rowery.pl/ Mają dobry osprzęt, nie najgorszy wygląd (a nawet jest super w modelu Spike) i można je dostać w konkurencyjnych cenach. Ale co z ramami, kołami, ich wytrzymałość, waga, gwarancja?
vegas19881 Napisano 9 Lipca 2016 Napisano 9 Lipca 2016 Witam. Również jestem zainteresowany rowerem tej firmy. Dokładnie spike r50. Mogę go mieć za 2350zł.
marek1981 Napisano 24 Lipca 2016 Napisano 24 Lipca 2016 Witam, mam model R50. W tych pieniądzach jest to fajny rower na bardzo dobrym osprzecie. Komponenty z rowerów za 3-4 tyś a jakość ramy i malowania na podobnym poziomie. Przyczepił bym się do niektórych tanich elementów jak pedały czy sztyca podsiodłowa ale uważam że i tak po kupnie takie rzeczy wymienia się na lepszej jakości. Co do reszty nie mam powodów do czepiania się.
vdcmike Napisano 29 Lipca 2016 Napisano 29 Lipca 2016 Krossy (pewnie nie wszystkie) są projektowane i składane w PL (ramy tajwańskie i chińskie ale część przynajmniej robiona wg dostarczonych projektów). Pozostałe "polskie" marki tylko są w Polsce sprzedawane. Znam kilka "szych" w Krossie - to całkiem zakręceni na pkt rowerów ludzie (sami startują, mają pojęcie, współpracują przy projektowaniu nowych rowerów ze środowiskiem...).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.