Pisario Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Witam chce kupic korbe z 3 koronkami oczywiscie rozkrecana. Cena do 100zł najlepiej przez allegro i cos z Truvativa. Co byscie mi polecili? Korba ma byc na kwadrat. zastanawiam sie nad FIVE D ISO FLOW X FLOW Czy ktos ma albo mial jakas z tych korb? Przy okazji jesli to mozliwe prosze o wypowiedzi na ich temat. Witam chce kupic korbe z 3 koronkami oczywiscie rozkrecana. Cena do 100zł najlepiej przez allegro i cos z Truvativa. Co byscie mi polecili? Korba ma byc na kwadrat. zastanawiam sie nad FIVE D ISO FLOW X FLOW Czy ktos ma albo mial jakas z tych korb? Przy okazji jesli to mozliwe prosze o wypowiedzi na ich temat. A moze pojsc w SHIMANO np. Alivio?? Jezdze różnie xD Raczej lekko ale chcialbym sobie skoczyc z jakichs schodow zaden HARDCORE bo i tak w zimie zmienie wklad na wielowypust. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
topol Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Polece ALIVIO.Truvativ nie znam wiec sie nie wypowiem.Alivio natomiast to chyba jedna z lepszych grup za rozsądna cene.Uzywam tej grupy juz od około 10 lat i nic złego o niej nie powiem. Korby są ogólnie dobre,mocne,w pełni rozbieralne.Wagowo typowy średniak.Wizualnie też niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 ja uzywam Truvativ Fived, 4700km i jestem zadowolony, moze i Alivio byłaby lepsza, ale mi sie nie podoba i jak ja kupowalem to Alivio były drogie i chyba nie były rozbieralne cos mi sie tak przypomina, i blat miały 42 a nie 44 ząbki a tak wogóle to kupiłbym jakąś tania korbe na Twoim miejscu, bo po co teraz masz kupować droższą jak i tak w zimie bedzie na sprzedaż bo zmieniasz na wielowpust Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 11 Września 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Nie znam, nie jeździłem na żadnej z tych korb, o których piszesz. Natomiast jeżdżę na Alivio 42x32x22 kwadrat, rozbieralna. Koszt 95 zł www.bikestacja.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 11 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 11 Września 2006 NIE ma w bikestacji korby Alivio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Koledzy jezdza na Alivio i nie skarza sie na nie ,dobra korba za rozsadzna cene. Slyszalem opinie ,ze Truvativ'y lubia sie wyginac ,ale nic wiecej nie powiem ,bo na wlasne oczy tego nie widzialem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkrabek Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Witam wszystkich Ja mam korbe a ALIVIO z 2006 roku i jestem z niej bardzo zadowolony ,a koledzy maj tez ALIVIO z 2005 i tez sa zadowoleni z tej kroby. Tak jak kolega wyzej napisal tez slyszalem ze korby z truvativa sie wyginaja podkreslam ze tylko slyszalem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 a ja słyszałem i troche widziałem, w sumie to wygina sie tylko troche i w niczym nie przeszkadza, łańcuch nigdy mi nie ociera o przerzutke, ale jednkajak sie na postoju na nia popatrzy i ncisnie na pedały to troche to denerwuje i niepokoi, jak mi padnie Truvativ FiveD to moze kupie Alivio i co jeszcze moge powiedziec o FiveD, strasznie sie rysuje od kamieni, nie wiem czy tak wszystkie korby mają, ale moja kilka razy mocno oberwała od kamieni i w tych miejscach jest bardzo mocno odarta, ale w niczym to nie przeszkadza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tooreck Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 moja FiveD ma przebieg tylko 330km i juz ma lekko starte napisy od buta... korba sie robi srebrna a buty sie robią czarne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TocaS Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Najlepsza bedzie Alivio 2006 jak tylko dostane pensje to ją biore. Co do wyginania się korb to mam teraz Shimano TX70 i nic mi się nie wygina, a mam ciężką nogę, ciekawe nie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 11 Września 2006 Udostępnij Napisano 11 Września 2006 Pewnie ciekawe Gdybym mial osobiscie wybierac to wzialbym Alivio ,tylko nie wiem jeszcze ktora czy 05' czy 06' ,ale to juz by byl chyba najmniejszy problem A tak to ja sobie smigam na STX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 12 Września 2006 Udostępnij Napisano 12 Września 2006 Smigam na Alivce 2006. Fajna korba za taką kase. Rozbieralna, nie czuje wygniania się jej pod cieżarem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pisario Napisano 21 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Września 2006 No i juz od ponad tygodnia smigam na Czarnej Alivce '06 Jak na razie naprawde COOL serdecznie polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mnosek Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Mam Alivio '06 Za tą cenę chyba nic lepszego nie znajdziesz. Polecam ją w 100% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Exar Napisano 23 Września 2006 Udostępnij Napisano 23 Września 2006 Jeździłem na truvativie iso flow i byłem bardzo zadowolony. 5 000 km zrobiła bez żadnego problemu. Nawet czarna farba z koronek do końca nie zeszła. Obecnie jeździ na niej znajomy i też jest zadowolony. Jedyny mankament to sztywność, przy silnym depnięciu wyczuwale uginanie się ramion korby. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr0wa_1991 Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja rowniez moge polecic alivio Calkiem fajnie sie smiga Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Ja dziś kupiłem alivio z 48 zębami , zobaczymy jak sie będzie na tym jeździć ale jak na razie , wrażenia pozytywne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip666 Napisano 28 Września 2006 Udostępnij Napisano 28 Września 2006 Fived to korby z tekóry. Kupiłem prawie nowe za 15zł po wierchomli i 2 miechach latanią są: krzywe, śmierdzące, kwadraty wyruchane, lekko pościerane, bródne. Kolega po tygodniu jazdy po bułki i nauce 180 zawiózł je na skup złomu. Moge oddać za 10zł srebrne 5d w troszke lepszym stanie. Mym skromnym zdaniem najlepiej kupić korbki tylpu race face prodigy (bez problemu znajdzie sie za 120zł) i nie bawić sie skup złomu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrkv Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 No dziś byłem na super wypadzie (z mą nowa korba alivio) po błocie, szutrze kamieniach, piaskach ( trawie ) . Korba jest jak na razie świetna. Za taka cena jest porządna. Jak na razie polecam . pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnjack Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 ja polecę model alivio 2006 model z hollowtechem , nie gnie się i przyjemnie pracuje jak na tą cenę , pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ralf Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 Fived to korby z tekóry. Kupiłem prawie nowe za 15zł po wierchomli i 2 miechach latanią są: krzywe, śmierdzące, kwadraty wyruchane, lekko pościerane, bródne. Kolega po tygodniu jazdy po bułki i nauce 180 zawiózł je na skup złomu. Moge oddać za 10zł srebrne 5d w troszke lepszym stanie. Mym skromnym zdaniem najlepiej kupić korbki tylpu race face prodigy (bez problemu znajdzie sie za 120zł) i nie bawić sie skup złomu... bo to nie sa korby do latania, moja ma przejechane prawie 5800km i jakos nic jej nie dolega, nie jest krzywa, kwadraty nie sa wyruchane, napisy nie sa poscierane, czyste, ale ja o napęd dbam i co ok. 300-400km wszystko czyszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yakochamochi Napisano 29 Września 2006 Udostępnij Napisano 29 Września 2006 polece five d choc wolalbym bym dolozyc kilka zl i kupic dangerous mike ... ;] o alivio sie nie wypowiadam bo sie gnie lamie jak sie da... sprawdzone Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.