krystuss Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Witam chce wladowac do swojego bika korbe szosowa Truvativ Touro http://www.allegro.pl/item126118090_truvat..._rewelacja.html do tej pory jezdzilem na Truvativie FiveD ale juz mi brakuje przelozen caly czas smigam na 3x7 albo 3x7-8 jedynie pod konkretne gory wrzucam jakies 2x6 Problem w tym ze ta korba ma najmniejszy blat 30 zebow przymierzalem pod moja ramke jakas stara korbe shimano gdzie najmniejszy blat ma 28 zebow i nie miescila sie tz najmniejszy blat ocieral o rame Dodam ze mam zalozony suport 133,5mm.W zwiazku z tym mam pytanie czy ta korba Truvativa bedzie pasowac pod ta rame?licze na to ze ma bardziej wasko ulozone blaty i jakos siadzie "na styk" w ramie a jesli nie to bede zmuszony wywalic najmniejsza koronke..czy zmiana suportu cos da?chociaz boje sie ze jak wrzuce suport 115mm to nie ustawie napedu tak zeby to dzialalo po ludzku Na koniec mam pytanie: czy przerzutka przednia Alivio mi to wszystko obsluzy i jak z dlgoscia lancucha? (z tylu rowniez Alivio 2005).thx za wszelkie porady bo nie bardzo wiem co robic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wookie Napisano 10 Września 2006 Udostępnij Napisano 10 Września 2006 Ta korba z aukcji mam mocno zajechane blaty wiec nijak z nich korzysci nie bedzie mial ;] A na reszte pytan odpowiem jak skoncze sesje bo brak czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 10 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 10 Września 2006 suport mam w tej chwili oczywiscie 113,5mm korby nie sa faktycznie w jakims szczegolnym stanie ale o cos takiego mi chodzi ew cos ze stajni Shimano np jakas Tiagra albo 105 czekam na dalsze opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2006 mysle nad czyms takim: http://www.allegro.pl/item127396337_szosow...wheel_nowy.html ktos zna ta korbe moze cos o niej powiedziec? czy bedzie to wszystko pasowac do kupy? prosze o odp bo widze ze poki co to nikt nie chce pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mody Napisano 13 Września 2006 Udostępnij Napisano 13 Września 2006 mysle nad czyms takim: http://www.allegro.pl/item127396337_szosow...wheel_nowy.html ktos zna ta korbe moze cos o niej powiedziec? czy bedzie to wszystko pasowac do kupy? prosze o odp bo widze ze poki co to nikt nie chce pomoc Mnie juz sama firma korby zniechecilaby do kupna A oplaca to sie do XC szosowa korbe? Nie mozesz kupic np. jakiejs ,ktora ma 44/46 gora 48 zebow? Szosowa korba + reszta roweru do Xc to mnie sie nie podoba ,ale to moje zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krystuss Napisano 13 Września 2006 Autor Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Mnie juz sama firma korby zniechecilaby do kupna spoko mnie tez zniecheca poki co skutecznie a co do samego bika to on juz z xc wiele wspolnego nie ma jezdze tylko po szosie i znudzilo mi sie juz mlynkowanie nogami caly czas.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.