Skocz do zawartości

[Szosa] Trek Emonda S6 rozmiar

Alexxx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Jestem zainteresowany zakupem Treka Emonda S6 i mam mały problem.

Waham się pomiędzy zakupem rozmiaru 54 lub 56.

Mój wzrost to 178cm, noga 83cm, waga 70kg.

Może ktoś coś doradzi.

Napisano

Wróżenie z fusòw, szczególnie że podałeś mało wymiaròw.Generalnie na obu się odnajdziesz, 54 bedzie agresywniejszy, 56 bardziej stateczny. 56 może wymagać kròtszego kokpitu. Jak nie usiądziesz to nie będziesz wiedział co ci lepiej pasuje.

Napisano

Jeżdzę na ramie TREK-a nie Emonda (nie stać mnie) ale mam Twoje rozmiary ,no może noga trochę dłuższa,rama 54 powinna być zdecydowanie lepsza.

Napisano

Zdecydowanie lepsza pod jakim względem ? Owczy pęd za coraz to mniejszymi ramami imo. Armstrong, 178 cm wzrostu, rama 56 cm. Czyli miał za dużą ramę ?

Napisano

Napisałem że zdecydowanie kierując się głównie własnymi odczuciami,fakt jest to odczucie subiektywne .Ja jeżdząc na ramie 54 mam mostek 110mm i wydaje mi się (nigdy nie próbowałem na mniejszej ramie) że jakby jestem za daleko od kokpitu.Siodełko mam przesunięte max do przodu ,ale i tak w trakcie jazdy przesuwam się na nim tam i z powrotem.Dlatego tak sformułowałem swoją odpowiedz.Niemniej przy takim zakupie musowo należałoby się przymieżyć do obydwu rozmiarów.Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.