Skocz do zawartości

[Szosa] Trek Emonda S6 rozmiar

Alexxx

Rekomendowane odpowiedzi

Wróżenie z fusòw, szczególnie że podałeś mało wymiaròw.Generalnie na obu się odnajdziesz, 54 bedzie agresywniejszy, 56 bardziej stateczny. 56 może wymagać kròtszego kokpitu. Jak nie usiądziesz to nie będziesz wiedział co ci lepiej pasuje.

Nie miał za dużej, podobnie jak nie miał za dużej korby:

http://customcranks.de/de/kurbellaenge.png - Korba na szosie 175 mm na nogę 83 cm to też norma, po prostu lubił duże.

W tym przypadku oba rozmiary będą ok, ale bardziej optymalną ramą prawdopodobnie jest 54. Jedynie kalkulator wyjaśnić może.

Napisałem że zdecydowanie kierując się głównie własnymi odczuciami,fakt jest to odczucie subiektywne .Ja jeżdząc na ramie 54 mam mostek 110mm i wydaje mi się (nigdy nie próbowałem na mniejszej ramie) że jakby jestem za daleko od kokpitu.Siodełko mam przesunięte max do przodu ,ale i tak w trakcie jazdy przesuwam się na nim tam i z powrotem.Dlatego tak sformułowałem swoją odpowiedz.Niemniej przy takim zakupie musowo należałoby się przymieżyć do obydwu rozmiarów.Pozdro.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...