xo83 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Witam wybrałem sobie taki bagażnik dachowy http://sklep.cubik.pl/images/4d91e3c5a81bc381a23bac725083b0b9_enlarge.jpghttp://sklep.cubik.pl/allegro/letnie/rowerowe/591/peugeot_207_sw/thule_591_proride_bagazniki_bagaznik_rowerowy_cubik_2.jpg do samochodu mazda 6 kombi.Proszę napisać czy to dobry bagażnik i jak się nazywają te poprzeczne szyny które się mocuje do relingów.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Mam taki kupiony w tym roku. Mało jeździłem ale bagażnik wygląda solidnie i szybko się go montuje. Dla testów jechałem ponad 100km/h i po dziurach i było ok. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xo83 Napisano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 a jak się nazywają te poprzeczne szyny?Edit: Już wiem, nawet taki bagażnik mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
turysta Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 jak się nazywają te poprzeczne szyny które się mocuje do relingów belki bagażnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz159 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 W takim razie, korzystając z okazji, bo również jestem zainteresowany tym bagażnikiem, czy ktoś wie czy nie mając relingów dachowych da się zamontować same belki bagażnikowi - do nich bagażnik? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Da sie. Dokupujesz stopy oraz specjalne mocowania tzw kit do konkretnego auta i po klopocie. Bardzo dobry bagaznik jak i rowniez uchwyt na rower. Latam z nim na wakacje ponad 500 km w jedna strone. Wytrzymuje bez problemu predkosci autostradowe ponad 100 km/h. https://www.thule.com/pl-pl/pl/roof-rack/accessories/thule-rapid-system-754-_-754000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz159 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Da sie. Dokupujesz stopy oraz specjalne mocowania tzw kit do konkretnego auta i po klopocie. Bardzo dobry bagaznik jak i rowniez uchwyt na rower. Latam z nim na wakacje ponad 500 km w jedna strone. Wytrzymuje bez problemu predkosci autostradowe ponad 100 km/h. https://www.thule.com/pl-pl/pl/roof-rack/accessories/thule-rapid-system-754-_-754000 @schwinn0 Dobrze rozumiem, że kupuję kit, taki jak podlinkowałeś oczywiście do mojego modelu, do tego bagażnik jak w pierwszym poście? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawpytel Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Ja mam złą opinię na temat tych uchwytów. Miałem zamontowany te uchwyty w dwóch różnych samochodach (Peugeot 508 i Mondeo MK4) na różnych belkach bazowych. Gwizd wiatru był bardzo głośny, wręcz nie dało się wytrzymać w samochodzie podczas jazdy. Znajomy posiada te sam uchwyty na BMW X5 i także narzeka na bardzo duży hałas. Okazało się, że na zagranicznych forach ludzie także skarżą się na hałas (wystarczy pogooglać). Aby się go pozbyć używaj silnej taśmy izolacyjnej i zaklejają spód uchwytu, dzięki temu uciążliwy dźwięk znika. Osobiście nie tego oczekuję od takiej firmy. Kolejny problem dyskwalifikujący to zabezpieczenie roweru przed kradzieżą, które... nie istnieje! Filmy na Youtube: W nowym modelu (następcy 591) problem został wyeliminowany dzięki zmianie kształtu uchwytu. W efekcie swoje 591 sprzedałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Co do gwizdu potwierdzam ale jeszcze nie miałem czasu oklejać go. Co do kradzieży podejrzewam że nowy model też można na siłę włamać, ja i tak nie zostawiam roweru na dachu bez nadzoru. Rodzica w cenie za to 200 zł sztuka, przy kilku uchwytach to bardzo dużo. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
schwinn0 Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 @schwinn0 Dobrze rozumiem, że kupuję kit, taki jak podlinkowałeś oczywiście do mojego modelu, do tego bagażnik jak w pierwszym poście? Dokladnie tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HarveyDent Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 i jeszcze belki oczywiście Całość tworzą: Stopy(+ kit do konkretnego modelu samochodu) + belki + bagażnik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lkomarnicki82 Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Albo poszukaj belek dedykowanych ze stopami. Czasem taniej niż jakieś Thule. Ja ma oryginalne Forda które robi Thule:) Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Edytowane: Okleiłem dzisiaj bagażnik zgodnie z tym opisem http://www.bicycles.net.au/forums/viewtopic.php?t=66535 i gwizd ustał. Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janusz159 Napisano 4 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 4 Lipca 2016 Dzięki Panowie, wiem co i jak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.