Skocz do zawartości

[bagażnik dachowy] THULE 591 PRORIDE 2012

xo83

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam taki kupiony w tym roku. Mało jeździłem ale bagażnik wygląda solidnie i szybko się go montuje. Dla testów jechałem ponad 100km/h i po dziurach i było ok.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Napisano

W takim razie, korzystając z okazji, bo również jestem zainteresowany tym bagażnikiem, czy ktoś wie czy nie mając relingów dachowych da się zamontować same belki bagażnikowi - do nich bagażnik?

Napisano

Da sie. Dokupujesz stopy oraz specjalne mocowania tzw kit do konkretnego auta i po klopocie.

Bardzo dobry bagaznik jak i rowniez uchwyt na rower. Latam z nim na wakacje ponad 500 km w jedna strone. Wytrzymuje bez problemu predkosci autostradowe ponad 100 km/h.

https://www.thule.com/pl-pl/pl/roof-rack/accessories/thule-rapid-system-754-_-754000

@schwinn0

Dobrze rozumiem, że kupuję kit, taki jak podlinkowałeś oczywiście do mojego modelu, do tego bagażnik jak w pierwszym poście?

Napisano

Ja mam złą opinię na temat tych uchwytów. Miałem zamontowany te uchwyty w dwóch różnych samochodach (Peugeot 508 i Mondeo MK4) na różnych belkach bazowych. Gwizd wiatru był bardzo głośny, wręcz nie dało się wytrzymać w samochodzie podczas jazdy. Znajomy posiada te sam uchwyty na BMW X5 i także narzeka na bardzo duży hałas.

Okazało się, że na zagranicznych forach ludzie także skarżą się na hałas (wystarczy pogooglać). Aby się go pozbyć używaj silnej taśmy izolacyjnej i zaklejają spód uchwytu, dzięki temu uciążliwy dźwięk znika. Osobiście nie tego oczekuję od takiej firmy.

Kolejny problem dyskwalifikujący to zabezpieczenie roweru przed kradzieżą, które... nie istnieje! Filmy na Youtube:

W nowym modelu (następcy 591) problem został wyeliminowany dzięki zmianie kształtu uchwytu.

W efekcie swoje 591 sprzedałem.

Napisano

Co do gwizdu potwierdzam ale jeszcze nie miałem czasu oklejać go. Co do kradzieży podejrzewam że nowy model też można na siłę włamać, ja i tak nie zostawiam roweru na dachu bez nadzoru.

Rodzica w cenie za to 200 zł sztuka, przy kilku uchwytach to bardzo dużo.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...