krzysiobal Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 Mam dość dziwne pytanie, ale dlaczego gdy jeżdżę, gdy już zapada zmrok, albo jest wręcz ciemno (np. jak dziś), to potrafię trzymać średnią prędkośc nawet powyżej 30 km/h (rower górski, jazda ulicami), podczas gdy w ciągu dnia z trudem utrzymuje 25kh/h? Ogólnie nawet poza rowerem, bardziej wole ciemność, ale zastanawia mnie, czy te osiągi są spodowodowane np. przez to, że jest chłodniej, nie ma wiatru, czy możę wszystko siedzi w psychice
Ol.ga Napisano 1 Lipca 2016 Napisano 1 Lipca 2016 może w nocy czujesz się bardziej wyzwolony, być może więcej endorfin Twoje ciało wtedy produkuje i jesteś bardziej podekscytowany toteż szybciej jedziesz, bo Cię najzwyczajniej ponosi. Bardzo znaczącej różnicy nie ma, więc nie doszukiwałabym się problemu tam gdzie go nie ma W dzień jest też większy ruch, więcej zahamowań i zwyczajnej ostrożności
diesel16 Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Taaak.... też tak pomyślałem, to może być ze strach ;-) ... a z Trynkiewiczem wiadomo, lepiej nie zadzierać...
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 No to mamy drugi temat o tajemniczych siłach, tuż obok kolesia który oszukał fizykę. Powinien jechać szybciej a jednak ktoś na '29 mu uciekał, czy jakoś tak... A tak na serio, jeżeli można odpowiedzieć na serio w takim temacie: mniej ludzi na ścieżce, mniej samochodów, chłodniej, jesteś bardziej wypoczęty. Cokolwiek, ja bym raczej nie szukał przyczyny w tym że księżyc jest bliżej ziemi i dzięki temu jedziesz szybciej.
Mod Team mrmorty Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Napisano 2 Lipca 2016 Ten temat przypomina mi od razu temat niejakiego użytkownika o nicku Wilq (lub Wilqu), dawno temu nas opuścił Otóż rzeczony Wilqu miał niesamowite pomysły jaki temat założyć, ale absolutnym przebojem był temat gdzie pytał jak uciekać w górach przed żmijami. Czy zygzakiem czy jednak na wprost i czy biegnąc z góry żmija go dogoni czy nie...
skjaatel Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 I czy można zrzucić z wagi montując linki przerzutkowe zamiast hamulcowych;) Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka
turysta Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 To wszystko zasługa gęstości powietrza. Nie od dziś wiadomo, ze w nocy jest mniejsza
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Naturalny ped ku swiatlu... JA wole chlod niz upal, wiec jade szybciej.
raffik Napisano 2 Lipca 2016 Napisano 2 Lipca 2016 Kiedyś w czasach prehistorycznych był taki kawał piłkarski: - Dlaczego Polska przegrała z Brazylią? - Bo kiedy my śpimy w nocy, to oni trenują...
Mod Team adamos Napisano 4 Lipca 2016 Mod Team Napisano 4 Lipca 2016 Temat usunięty. Powód: - pkt. 2b zasad pisania - brak klamrowego nazewnictwa tematu. Zobacz tutaj, jak założyć poprawnie temat: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/ .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.