Skocz do zawartości

Dlaczego, gdy robi się ciemno, jeźdżę dużo szybciej?

krzysiobal

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dość dziwne pytanie, ale dlaczego gdy jeżdżę, gdy już zapada zmrok, albo jest wręcz ciemno (np. jak dziś), to potrafię trzymać średnią prędkośc nawet powyżej 30 km/h (rower górski, jazda ulicami), podczas gdy w ciągu dnia z trudem utrzymuje 25kh/h? Ogólnie nawet poza rowerem, bardziej wole ciemność, ale zastanawia mnie, czy te osiągi są spodowodowane np. przez to, że jest chłodniej, nie ma wiatru, czy możę wszystko siedzi w psychice

Napisano

może w nocy czujesz się bardziej wyzwolony, być może więcej endorfin Twoje ciało wtedy produkuje i jesteś bardziej podekscytowany toteż szybciej jedziesz, bo Cię najzwyczajniej ponosi.

Bardzo znaczącej różnicy nie ma, więc nie doszukiwałabym się problemu tam gdzie go nie ma :D

W dzień jest też większy ruch, więcej zahamowań i zwyczajnej ostrożności ;) 

Napisano

No to mamy drugi temat o tajemniczych siłach, tuż obok kolesia który oszukał fizykę. Powinien jechać szybciej a jednak ktoś na '29 mu uciekał, czy jakoś tak... :thumbsup: 

A tak na serio, jeżeli można odpowiedzieć na serio w takim temacie: mniej ludzi na ścieżce, mniej samochodów, chłodniej, jesteś bardziej wypoczęty. Cokolwiek, ja bym raczej nie szukał przyczyny w tym że księżyc jest bliżej ziemi i dzięki temu jedziesz szybciej. 

• Mod Team
Napisano

Ten temat przypomina mi od razu temat niejakiego użytkownika o nicku Wilq (lub Wilqu), dawno temu nas opuścił :D
Otóż rzeczony Wilqu miał niesamowite pomysły jaki temat założyć, ale absolutnym przebojem był temat  gdzie pytał jak uciekać w górach przed żmijami. Czy zygzakiem czy jednak na wprost i czy biegnąc z góry żmija go dogoni czy nie...

Napisano

Naturalny ped ku swiatlu...

JA wole chlod niz upal, wiec jade szybciej.

Napisano

Kiedyś w czasach prehistorycznych był taki kawał piłkarski:

- Dlaczego Polska przegrała z Brazylią?

- Bo kiedy my śpimy w nocy, to oni trenują...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...