cubexc Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Witam dzisiaj przyszły mi hamulce slx z okładzinami metalicznymi do tego tarcze shimano slx rt 66. I tak jak się tego spodziewałem hamulce hamuja słabo i trzeba je dotrzeć. Macie jakieś rady jak to zrobić szybko i przede wszystkim bezpiecznie żeby nie zniszczyć tarcz. Z góry dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
NajaraNy Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 tak często i długo hamować samym hamowaniem tarcz nie zniszczysz chyba że będziesz po nich kopał Jak czasami czytam posty które ludzie zamieszczają to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... ale chyba raczej to drugie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 (edytowane) @NajaraNy Nie do końca tak jest, można zeszklić klocki i wtedy pupa z hamowania. Właśnie długie hamowanie spowoduje mocne rozgrzanie całości i może wystąpić zeszklenie. Najlepiej pojeździć trochę spokojnie żeby wszystko powoli się podocierało. Hamowanie z dużej prędkości gdy nie są dotarte może właśnie spowodować zeszklenie, wtedy pozostanie tylko rozebranie całości i przejechanie klocków papierem ściernym. Zresztą w samochodzie jest dokładnie to samo, na początku nie hamuje, trzeba pojeździć żeby wszystko się dotarło i nie poleca się hamować z dużych prędkości. PS: Oczywiście zdajesz sobie sprawę że klocki metaliczne dopóki się nie rozgrzeją hamują dość przeciętnie? Edytowane 2 Lipca 2016 przez skom25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Jak czasami czytam posty które ludzie zamieszczają to nie wiem czy mam się śmiać czy płakać... ale chyba raczej to drugie Trochę pokory i samokrytyki proponuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi