Yuri_Boyka Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Witam mam problem z hamulcem rolkowym kupilem rower uzywany z tymi hamulcami sa to Shimano Inter M BR-IM41-F i Ri jak przedni hamuje bardzo dobrze tak tylni prawie ze wcale ,opor czuc po zacisnieciu +/- 3/4 klamki wiem na razie ze brak smaru w hamulcu prosze o pomoc bo jestem zielony w tym temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CentrumRowerowe Napisano 9 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 9 Lipca 2016 Generalnie hamulce rolkowe są wedle Shimano nieserwisowalne i nie przewiduje się ich rozbierania. Lepiej samemu się za to nie zabierać i kupić nowy egzemplarz. Rozbierany metodą chałupniczą bęben, jeśli nawet uda się go potem złożyć, potrafi nagle wystrzelić podczas hamowania i może zablokować koło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi