GTZaskar1991 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 http://www.bikeradar.com/road/gear/category/components/groupsets/groupset-road/product/shimano-dura-ace-r9100-review-50505/ Może trochę przetłumaczę. Premiera najnowszej grupy odbyła się wczoraj, czyli 30 czerwca 2016 roku. R9100 jest udoskonaleniem obecnie już starej grupy 9000 i po pierwszych testach nic nie wskazuje, aby można ją było nazwać krokiem w tył, jak to miało miejsce dla niektórych w przypadku grupy DA 7900. Tylna przerzutka zyskała miano Shadow oraz nieco dłuższy wózek, aby obsłużyć kasety 11-30. Reach klamkomanetek został jeszcze bardziej powiększony z 10 mm w DA9000 do 14 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RBTS Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Jedynie hamulce ładne, reszta coraz bardziej szpetna. Zwłaszcza korba i tylna przerzutka z tym długim wózkiem dla kasety 30 t... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GTZaskar1991 Napisano 3 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Mnie się podobają jedynie piasty. Według mnie to powinni wypuszczać nową grupę co około dekadę i bardziej się do tego przyłożyć. Ja już robię zapasy DA 7800. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi