grzechu2410 Napisano 1 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Witam od kilku dni zauważyłem iż moja Reba ma jakiś dziwny pusty skok , przedstawie to na filmie , mogę go bez problemu ugiąć ok 1 cm i dopiero po tym zaczyna się praca sprężyny powietrznej , czy to normalne ? amortyzator napompowany 120 PSi . Ok 2tygodni temu robiony podstawowy serwis ( nasączanie gąbek ...) , oczywiście wszystko dobrze poskładane https://youtu.be/7HkmEWktASk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Jak mniemam jest to solo air? One mają dziwne zachowania, zapadanie się i takie tam. Ciężko z tym walczyć, ciężko cokolwiek z tym zrobić. Wyprostuj ją na 100% i trzymając w tej pozycji spuść powietrze - powinna sie nie zapaść. Następnie napompuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 (edytowane) Przed chwilą zrobiłem serwis komory powietrznej i dalej to samo , sam nie wiem co mam myśleć . Tak to solo Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Edytowane 1 Lipca 2016 przez grzechu2410 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Juz ci tłumaczę. Ten wypasiony solo air działa tak, że pompujesz '+' widelec sie rozciąga, i jak dochodzi do 100% do '-' wpada cienienie. I jest git, do czasu kiedy przez przypadek do '-' dostanie sie za dużo ciśnienia i widelec sie lekko zassie. Wtedy widelec przestaje pracować jak trzeba i jest jak by martwy skok kilka mm. w DA nie było miejsca czegoś takiego bo obie komory były szczelnie odizolowane. Tu są połączone. Zrobili to jak mniemam by jak najbardziej zbić na wadze. Kto jeździ i nie patrzy czy ma 100 czy 95 czy 91mm skoku to sie tym nie przejmuje. Reszta może mlaskać złośliwie bo jeszcze nikt nie wpadł jak to po prawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzechu2410 Napisano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Dziękuję za informację to raczej mój ostatni Rs ... coraz bardziej się w tym utwierdzam. Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 1 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 Nie słusznie. Choć sam też tak uważam. Jednak do enduro Pike jest ciężki do pobicia. Jak w XC to solo air sie krztusi, duzi i pracuje o tak se, to w goleni 35mm to zupełnie inna bajka. Czule, nisko ciśnieniowo. Pike poza tłumikiem a raczej jego skomplikowaniem a jaszcze bardziej dostępnością pewnego klucza nie ma wad. Potwierdzać sie to zdaje fakt iż w rebach jest zaworek od '-' do awaryjnego upuszczenia cienienia, a w pike'u nie ma bo nie potrzebny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi