GTZaskar1991 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Dziś podobne sytuacja, niektórzy kibice to mają poziom świadomości niższy niż rośliny. Froome wczoraj pomylił siodełko z rurą górną Ciekawe czy ktoś to liczył matematycznie i ile można w taki sposób urwać ...
beskid Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Szkoda mi po raz kolejny potencjału Majki w tym wyścigu. I szkoda, że narobił sobie za dużo strat czasowych. Niech walczy o tą koszulkę ale będzie ciężko.
raffik Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Teraz jest wyluzowanie i potem do następnej "górki" się odbuduje. Górka to Mt. Ventoux więc może być różnie, a potem Alpy gdzie Polka Dot będzie jego. Tinkoff dzisiaj gadał, że po wtopie z miłośnikiem mięs - jadą po koszulkę w groszki i niewykluczone, że team będzie pomagał.
montell81 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 A o co chodzi z tym mięsem i Contadorem? Troche wypadłem z tematu.
beskid Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Koszulka koszulką i tyle bo na 12 pozycji bardzo mądrze jedzie Kreuziger mający bardzo małą stratę. W normalnych okolicznościach to jemu teraz należy się pomoc. Jak będzie skoro Tinkoff się rozpada nie wiadomo. Tak poza tym to na kolejnych etapach górskich zacznie się polowanie na Frooma lub ona sam będzie chciał bezpiecznie zwiększać przewagę. Nie będzie zatem łatwo przynajmniej o wygranie etapu przez Majkę. Dzisiaj kolejny nokaut debila na trasie
raffik Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Ciekawy jestem postawy starej Indianki, na razie nic nie pokazał. Co do Kreuzigera i Majki to niewykluczne, że pojadą dla obydwóch, a po Mt. Ventoux widać będzie jakie szanse ma Rafał i jaką ma formę. @Montell Kiedyś znaleźli mu we krwi minimalne ślady Clenbuterolu i powiedział, że jadł krowie mięso które ktoś tym szprycował. Ed. Kenijczyk na rurce dokręca do 84kmh https://youtu.be/rEKlBgOVlYw
montell81 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Aaa, to o to chodzi. Był też jeden kolarz, który ze stosowania niedozwolonych środków tłumaczył się, że napił wody ze szklanki, w której wcześniej jego żona piła środki na bóle menstruacyjne Nie pamiętam kto to był, ale ktoś ze ścisłej czołówki.
Gregory34 Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 No i wielkie dzięki za pojawienie się w studio P.Darka Baranowskiego i rzeczowy komentarz brakuje jeszcze P.Adama Probosza
Fisiek Napisano 10 Lipca 2016 Napisano 10 Lipca 2016 Chyba nie sugerujesz że duet Jaroński- Wyrzykowski nie daje rady? Jeśli tak to posłuchaj "ekspertów" pokroju S. Szczęsnego w TVP na TdP
bartezz Napisano 10 Lipca 2016 Autor Napisano 10 Lipca 2016 @Fisiek Nie ma się co dziwić bo Ci "eksperci" z TVP zajmują się kolarstwem raz na rok na TdP i co cztery lata na olimpiadzie:) @raffik Właśnie Baranowski chwalił Kenijczyka że jazda w takiej pozycji z jednoczesnym kręceniem nie jest taka prosta. A tu taka prędkość. Niektórzy wolniej jeżdżą autem
Gregory34 Napisano 11 Lipca 2016 Napisano 11 Lipca 2016 Chyba nie sugerujesz że duet Jaroński- Wyrzykowski nie daje rady? Jeśli tak to posłuchaj "ekspertów" pokroju S. Szczęsnego w TVP na TdP Absolutnie nic Ci nie sugeruję,ja tylko powiedziałem swoje zdanie na ten temat. Co do "ekspertów"z TVP też nie polecam :-)
montell81 Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 A co to jest za urządzenie, które kolarze mają zamontowane pod siodłem? Jakiś gps? Trochę spore jak na nadajnik.
Fisiek Napisano 12 Lipca 2016 Napisano 12 Lipca 2016 Jaki dzisiaj etap, pałski cy górzysty? Dziś etap typowo przelotowy, jakieś nieduże hopki. Rozjeżdżenie przed Mont Ventoux
bartezz Napisano 12 Lipca 2016 Autor Napisano 12 Lipca 2016 A co to jest za urządzenie, które kolarze mają zamontowane pod siodłem? O to chodzi? http://weridewarsaw.bigcartel.com/product/dupochron . Tak na serio to jest to lokalizator stworzony przez DD. Można na specjalnej stronie na żywo śledzić prędkość,odległość,czas danego zawodnika.
GTZaskar1991 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Wczoraj wystartował TdP, w końcu można poczuć wyższość kolarstwa nad piłką nożną, chociaż raz w roku.
montell81 Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Nie zgodzę się z Tobą i abstrachuję od piłki nożnej. Ile można oglądać TdP? Co rok to samo, a przecież Polska to piękny kraj i nie kończy się w Bukowinie czy Krakowie. Ten wyścig stał sie monotonny i nudny.
Fisiek Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Zgadzam się w 100% z kolegą wyżej. Rozumiem, że organizatorów ogranicza tygodniowy terminarz, ale można by pokazać trochę innej Polski. Rozumiem Bukowina, Gliczarów i inne mordercze podjazdy, ale płaskie etapy można by zmienić na inne a nie ciągle W-wa, Kraków czy Katowice.
raffik Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Nie do końca tak jest, bo przecież nikt nie będzie oglądał wyścigu dookoła Radomia. Polska jest bardzo płaskim krajem i nikogo kolarsko nie obchodzi podjazd z Łodzi do Skierniewic - oczywiście z całym szacunkiem dla mieszkańców tych miejscowości. Natomiast pomijanie Dolnego Śląska, Beskidów w tym Bieszczad oraz brak sąsiedzkich wypraw na Słowację i do Czech jest widoczny. Przecież jakby wjechali na Spisz i objechali Tatry lub finiszowali pod Śląskim Domem to jedynie kasa by się nie zgadzała od sponsorów balonów, a sportowo i widokowo byłoby zupełnie inaczej. Jutro wspin na Mt. Ventoux i specjalnie uwolniłem się od obowiązków żeby posłuchać Jarońskiego i Wyrzykowskiego. ed.
drezyna Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Sagan udowadnia że jest kolarzem wielkiego kalibru, Bodnar trzeci, ładna jazda pod koniec. Co do TDP, pojechałem popatrzeć do Wawy, może to i nudny dla niektórych wyścig, można tez przyszpilać się do organizacji ale bardzo fajnie popatrzeć na żywca. Mnie cieszy że Lang ogarnia imprezę przy tak niewielkim zainteresowaniu publiki. edit Niestety Panowie Jaroński i Wyrzykowski trochę się uspokoili, pierwszy tydzień dawał do myślenia.
zekker Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Polska jest bardzo płaskim krajem Zapraszamy na Pomorze Nie ma tu dużo podjazdów o przewyższeniu więcej niż 100m, ale sumując można spokojnie zrobić powyżej 1000m. Premie górskie też na pewno ciekawsze niż na Karowej Też bym chętniej oglądał jakby trasa była ciekawsza. Nie widzę problemu, żeby zrobić jeden etap pofalowany gdzieś na Pomorzu, Kaszubach, Mazurach; płaski dojazdowy (raz na wschodzie, raz na zachodzie) i górskie w różnych miejscach. Gdzieś mi się obiło o uszy lub oczy, że problem jest w finansach. Jedne gminy chętnie zapłacą, żeby u nich był wyścig, inne ewentualnie pozwolą przejechać jak dostaną kasę. Taki wyścigi to biznes, więc organizator nie bardzo chce dokładać do interesu.
PiPoLiNiO Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Jeśli chodzi o TdP to dla mnie od paru lat porażka, te ciągle okrążenia na każdym niemal etapie. Co to za wyścig... Niestety jutrzejszy podjazd pod Mont Ventoux skrócony o 6 km ze względu na pogodę :/ A tak na niego czekałem...
beskid Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 W temacie TdP to jak co roku Czesiowi chodzi o kasę. Gminy takie jak Bukowina mają gigantyczne pieniądze więc kto ma z nimi konkurować?? Jakaś gmina w Bieszczadach. Dla mnie Lang jest człowiekiem bez ambicji i honoru bo obiecał kiedyś, że będzie rotacja wyścigu począwszy od Karkonoszy przez Beskidy po Bieszczady. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że masa drug, przełęczy się otworzyła bo wylany został asfalt. No ale trzeba się kręcić jak g..o w przeręblu po Bukowinie zamiast wjechać w naprawdę solidne podjazdy. Lepiej podniecać się średnio trudnym podjazdem pod Gliczarów zamiast zafiniszować na Przehybie na ten pierwszy z brzegu przykład. Co to śnieg ma być na Mont Ventoux, że aż tyle skracają??
PiPoLiNiO Napisano 13 Lipca 2016 Napisano 13 Lipca 2016 Nie. Mega wiatr, do 100 km/h. Szkoda bo to już nie będzie to samo. Meta będzie 6km i aż 500m niżej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.