Fawlty Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 po jeździe na niej na crossie z 40c semislickach + zablokowanym amorem a potem na szosie z 25c, telepało niemiłosiernie No tak, ale to jednak inna jazda. Ja obecnie w szosie mam 23C, w trekingu 43C, a w góralu 27,5 X 2,0. W szosie na kostce wypadają plomby, w trekingu (nie mam w nim amora, widelec i rama cromo) odczuwam dyskomfort, w góralu (mam amor, ale jeżdżę na zablokowanym) kostki prawie nie czuję. Dodam, że na rowerze dojeżdżam do roboty, i na oko co najmniej z 10 km w jedną stronę mam po kostce (oczywiście na szosie uciekam z niej kiedy tylko mogę i nie mogę ) Ja z całą pewnością, mieszkając na Mazowszu, przy okazji modernizacji górala przejdę na sztywny wideł. Przynajmniej dziś tak sądzę. Zarówno w KPN, jak i w MPK amor nie jest mi potrzebny do niczego poza lądowaniem po skokach na hopach pzdr Fawlty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 2 Lipca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 A nie łatwiej znaleźć model sterów i sprawdzić ?? Producent podaje takie wartości. Signum temporis Młodzież wie jak obsługiwać interent, nie wie jak ekierkę Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Na oko to chłop w szpitalu zmarł.. Faktycznie. Sprawdziłem, różnica między amorem w stanie jałowym (po prostu jest) a przymierzonym widelcem to bagatela, 10 cm różnicy... Ok, jest kwestia skoku, niemniej, to dużo i mam wrażenie, że bym jednak szorował korbą po asfalcie na nim. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Nie dziwne, skoro to wideł do przełajki. Tak swoją drogą szybko Ci się to wszystko zmienia skoro już i rower i wideł na sprzedaż Tylko przy okazji nie wprowadzałbyś w błąd, że widelec nadaje się także do MTB... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Sam zostałem wprowadzony w błąd, sprzedaż widelca zniknie, bo i ja będę walczył o zwrot od osoby, od której kupiłem. A zmienia się, bo właśnie koncept był taki, aby mieć jeden rower ze sztywnym widelcem. Skoro nie da się, zostaję przy dwóch, szosie + mtb'kowym franensteinie. Niestety, ale finansowo nie da się pogodzić u mnie obecnie fajnej szosy z fajnym mtb. W każdym razie, wszystkim ogromnie dziękuję za pomoc. Temat do zamknięcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 3 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 3 Lipca 2016 Przymierz się wreszcie do tej przełajki albo gravela i tyle, tak jak sugerowano Ci w poprzednim temacie To może być pomysł na jeden rower do wszystkiego w Twoim przypadku, choć może być ciężko bo to sprzęt mocno niepopularny w Polsce z wszechobecną „góralomanią”. Póki co wymyśliłeś sobie wypas mtb-ka z karbonowym widłem żeby sobie czasem po jakimś szutrze przemknąć i niestety tylko wszedłeś w zbędne koszta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.