Budensyn Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Witqm Krótkie pytanie o ten widelec - http://www.force-components.pl/index.php?d=produkt&id=2696& Wiecie może jaki maksymalny rozmiar tarczy można zastosować w tym widelcu? Niestety do firmy nie mogę się dopisać, bo co chwilę wywala mi komunikat, że formularz zawiera "niedozwolone znaki". Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Nie wiem. Ja używam go z tarczą 180 mm i powiem że potrafi się odgiąć o 0,5~1 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 30 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 0,5 - 1cm to raczej dosyć normalna wartość. A ile ważysz? Muszę przyznać, że jestem 90 kg klockiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
no1 Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 No to blisko mnie, ja ważę 86,6 kg, ale idzie w dół, a weź jeszcze dodaj plecak z bukłakiem i wyposażeniem. Ogólnie widelec polecam, choć odczucia dużo zależą od ciśnienia w oponie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Ja używam ze 160mm i IMHO to raczej załatwia sprawę w większości warunków. Chyba, że składasz sztywniaka do łomotu po górkach, to wtedy szacun Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Zamówiłem nowe tarcze 160 mm więc to chyba zamyka sprawę. Na 180 plus amor mogłem się katapultować przy zbyt mocnym naciśnięciu. Więc myślę, że przy 160 raczej nie będzie tak źle. Składam rigida połykacza kilometrów. Uznałem, że jeżdżę po ciężkim terenie sporadycznie, za to dłuższe wycieczki zdecydowanie częściej, więc ponad 1kg mniej na wadze plus brak strat energii na bujanie amora, są nie w kij dmuchać. Trochę bolą koła 26 cali ale na przyszły rok może pomyślę o 29er, na razie ograniczają mnie fundusze (na ramę, kółka, opony i dętki jak nic półtorej koła). Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
modrzew Napisano 2 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Jak wieść gminna niesie lekkie koła w 29erze to podstawa, więc zjedzą potencjalnie cały ten budżet w wysokości 1500zł A tak miej prześmiewczo - używaj tego co masz i dobrej zabawy. Akurat 26” ma obecnie te zaletę, że można wyrwać tanio sporo fajnych rzeczy, bo już niemodne, bo stare, bo leży, bo wyprzedaż, itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Budensyn Napisano 2 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 2 Lipca 2016 Sądzę, że byłbym w stanie urwać się poniżej tej kwoty. Dla mnie "lekkie" znaczy poniżej 2kg / komplet. Dzięki za życzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.