atomboy Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Witam, dojrzałem, żeby założyć konto a nawet popełnić temat jakich milion Do tej pory jeżdżę na Kross lvl A2 ale chciałbym spróbować szosy. Zwłaszcza, że teraz jeżdżę praktycznie non stop po ulicach i już nie mogę jeździć szybciej. A szosóweczki łykają mnie jak chcą.Dotychczas uważałem, że zysk kilk km/h jest zbyt marginalny ale to chyba nie do końca prawda. Dzięki uprzejmości napotkanego szosowicza jeździłem kilka km na Triban 500 B'twina wiem, że wielu z was uważa to za pomyłkę aczkolwiek byłem bardzo mile zaskoczony. Prędkości zupełnie inne niż do tej pory czytałem. Na moim krosiku to 39km/h przez kilka km to max i już trzeba się nakręcić, średnia mi wychodzi może 25-27km/h jak nie jest zbyt gorąco . Szosówką rozpędzałem się znacznie łatwiej, pozycja mi nie pasuje ale to kwestia przyzwyczajenia. Na tym krótkim odcinku bez trudu osiągałem 40km/h i wydaje mi się, że mógłbym to utrzymać długo. Rower bez modyfikacji jak go kupił tak jeździ. Tutaj pytanie czy może warto kupić taką budżetówkę? wszystko mi w nim w zasadzie pasuje poza pozycją do której jak wspomniałem na pewno się przyzwyczaję. No i może amortyzacja której w zasadzie nie ma ale to już taki urok szosówek. Szosówke używałbym amatorsko żadne wyścigi raczej dojazdy do pracy 30km w dwie strony i w weekendy trasy 100km to chyba max. Używki odpadają nie znam się na tym aż tak i pewnie znając moje szczęście kupiłbym jakiegoś padalucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Triban 520 kosztuje 2200 i jest już chyba całkiem sensowny, a już na pewno konkurencja w tym budżecie nie ma osprzętu na tym poziomie. Ogólnie Tribany rozwalają konkurencję osprzętem jeżeli chodzi o ceny. Z Tego co pamiętam to Triban który kosztuje 3300 jest już na pełnej grupie 105, a to odpowiednik SLX w MTB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.