_arkus_ Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 Witam! Od kilku lat śmigam rowerem Carrera Crossfire 1, prosty cross którym trochę juz km nawinąłem i zastanawiam się nad nowym sprzętem. Roweru będę głównie używał na przejażdżki z rodzina, często z małym bąblem w foteliku, czasem z większym bąblem na holu, teren głównie ścieżki rowerowe, trochę szutru, okazjonalny przejazd leśnym duktem. Mialem ostatnio okazje przejechać się rowerem z napędem Nexus 7 i bardzo mi odpowiada napęd w piaście. Czy moglibyście polecić rower z nexusem 7/8 lub alfine 8, z tego co widzę większość rowerów z napędem w piaście nie ma przedniego amortyzatora ale to chyba w lekkim terenie nie stanowi problemu prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
roberttrebor Napisano 30 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2016 wiele rowerow z alfine 8,11 ma amortyzowany przód,sam jestem posiadaczem takiej hybrydy crossowej,bullsa ale Romet robi Orkan 6 na alfine11 z amortyzowanym widelcem i z tego co wiem jest on powietrzny :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_arkus_ Napisano 1 Lipca 2016 Autor Udostępnij Napisano 1 Lipca 2016 No własnie, jak to jest z jakością rometów? Ostatnio jeździłem na komunijnym prawie 30 lat temu to wiadomo był człowiek zajarany jak gwizdek. Mamy w rodzinie Gazele 3.0 i tak jak w sklepie były ochy i achy to po jakimś czasie pojawiły się male problemy i w sumie nie do końca jestem przekonany. Znalazłem w podobnej cenie do tego Orkana rower Cube co sadzicie o nim? http://bikepark24.pl/pl/p/Rower-trekkingowy-Cube-Town-2016-meski-czarny/6456 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi