dovectra Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 o żesz w mordeczkę nie wiedziałem , iż japońce tak podkręcili optymalizację produkcji.... jedyne hydraulik które mam to magury HS 11 z 1990 roku - działają do tej pory bez zastrzeżeń a były swego czasu katowane .... o żesz w mordeczkę nie wiedziałem , iż japońce tak podkręcili optymalizację produkcji.... jedyne hydraulik które mam to magury HS 11 z 1990 roku - działają do tej pory bez zastrzeżeń a były swego czasu katowane .... w kraju gdzie godzina pracy kosztuje 500zł i tu pies pogrzebany, to Norwegia nie Polska gdzie każdy się cieszy że ma robotę za 12 zł /godz. Kiedy wartość robocizny za naprawę przekracza cenę nówki? ekonomicznie (lecz nie ekologicznie)- wstawiamy nówkę. a używki do Polski wysyłamy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Sierpnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Dzis przyszedł rowerek w którym z tylu zacisk byl zmoeniany i to nie na bele co tylko dełore i co, popuscil. Ile jeździł, sezon? Feeessst wynik. Dzis też pierwszy slx który oficjalnie uznaje za pociekniety To jest naprawdę żenada żeby m355 był lepszy od m615. Prawda że tutaj warunki są zupełnie inne, jednak uszczelki wszędzie takie same. Powinniśmy to brać pod uwagę rozważając zakup hebli shimano bo najlepsze w swojej cenie. Fakt ciężko im dorównać mocą i na tym się lista kończy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinusz Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Jak czyta się ten wątek, to można dojść tylko do jednego wniosku. Tarczówki są teraz tak kiepskiej jakości, że trzeba jeździć na Vkach albo na ostrym kole... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 @Puklus, ja akurat robię w ASO, w Mitsubishi, wiesz jak Holendrzy (europejska centrala) się dziwią, że wymieniamy na gwarancji elementy zawieszenia zw. na luzy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 @@marcinusz, nie zapominaj że mówimy ciągle o cieknących hydraulikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 Jak czyta się ten wątek, to można dojść tylko do jednego wniosku. Tarczówki są teraz tak kiepskiej jakości, że trzeba jeździć na Vkach albo na ostrym kole... Niestety, serwis/naprawa hydraulicznych tarczówek należy obecnie do grupy najczęstszych problemów z którymi trzeba walczyć. W sezonie zleceń których częścią jest "zrób pan coś z heblami" bywa kilka dziennie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 @Puklus, ja akurat robię w ASO, w Mitsubishi, wiesz jak Holendrzy (europejska centrala) się dziwią, że wymieniamy na gwarancji elementy zawieszenia zw. na luzy? Ooo, a wymieniacie? Kiedyś to była odmowa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartinH Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Oczywiście, jest to element podlegający gwarancji, nie wiem jak w innych markach, ale w Mitsubishi rzadnych problemów z tym nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siurak Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 A w poradnikach w internecie wciąż można wyczytać hasła, że największą przewagą hydraulików nad Vkami jest bezobsługowość. Miał być koniec z regulacjami, wymianą linek, pancerzy itd. Wciąż co prawda nie wiemy jaki % produktów tak się psuje ale i tak nie są to dobre wiadomości.Pracuję w jakości w firmie produkcyjnej i też trafiają nam się takie wtopy. Czasem mijają miesiące zanim fala reklamacji uderzy w osoby decyzyjne i dotrze do kogoś, że jednak utrata zaufania klientów ma większą wartość niż [oszczędność na produkcji - koszty reklamacji]Mam nadzieję, że shimano się ogarnie, bo jednak możliwość spokojnej jazdy, bez ciągłego dłubania w rowerze ma dla wielu osób ogromne znaczenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Przy SENSOWNYCH jest coś takiego jak bezobslugowosc parę lat temu Shimano były bardzo bezproblemowe serwisowo, problemem były puchnace klamki. Nie wpływało to jednak na nieszczelności i awaryjność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 @@Siurak, Bo są bezobsługowe... Cieknący zacisk to awaria, a nie normalna eksploatacja. Podobnie do awarii należy zaliczyć tłoczek, który się nie cofa. Z resztą "stające" tłoczki to też popularna awaria w samochodach, zwykle wynikająca z braku eksploatacji hamulców + przechowywanie pod chmurką. Postaw samochód powiedzmy na zimę, bez ruszania, to przy dobrych wiatrach przeglądu nie przejdziesz na wiosnę... Ja tak zrobiłem dwa razy i po drugiej zimie musiałem aplikować zestaw naprawczy do zacisków. Oficjalnych danych co do procentu reklamacji nie poznamy, bo jest to informacja wrażliwa - bynajmniej Shimano nie opublikuje statystyk. Może gdzieś pokątnie od niezależnych dystrybutorów... O ile problem urośnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 26 Sierpnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Dziś rowerek z ok 2003 roku z tylu hebel 525 pierwszy hydraulik deore, ten wiecie kartofel :-D z przodu 535 ten już nowożytny w miarę. Diagnoza - klocków nie dostrzeżono. Dodatkowo przednia tarcza zaletka. Wymiana klocków bez z komplikacji rower oddany z uśmiechem. Kolejny był z heblami 395, myślałem ze wymiana a tu nie, piękna praca, tloki się cofaly w 100% po zalecany przez shimano serwisie, na tyle że wkładam klocki, wkładam kolo, zaciskam klamkę i 0 regulacji 0 nerwów. Tak prosze forumowiczów ma działać hamulec hydrauliczny a to co ja spotykam o to jest dopiero żenada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja dziś miałem bajka robionego przez Makgajwera lokalnego. Próbował sam wymienić tarcze w korbie, bez sukcesu, wydłubał też resztki klocków z zacisków. Tłoczki stały pod skosem, jeden wyciągnięty bardziej drugi mniej, zarośnięte wszystko miejską kupą. Klamki dochodzące do kierownicy zinterpretował jako zapowietrzenie (przecież związku między brakiem klocków i dochodzeniem klamek do kierownicy nie ma ). Hamulce to stare 486, jeszcze z okresu "przejściowego" (czyli hydrauliki na budżetowo). Poza przeczyszczeniem i montażem klocków nic nie trzeba było robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujasBDG Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Skrajna przesada. M785 działają jak powinny, zero wycieku i tak już pozostanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 30 Sierpnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 I to że twój jest ok oznacza że my się mylimy ? A czytałeś całość ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 30 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2016 Skrajna przesada. M785 działają jak powinny, zero wycieku i tak już pozostanie. Masz "wtyki" u szefostwa w Japonii? Jaka pewność (działają jak powinny) i jasnowidztwo (i tak już pozostanie) w jednym A wiesz co jest pewne w życiu? Jedno. Że kiedyś umrzesz Przynajmniej na chwilę obecną nie zapowiada się inaczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WujasBDG Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 I to że twój jest ok oznacza że my się mylimy ? A czytałeś całość ?? Fakt, że są jednostkowe przypadki awarii, jak w każdym sprzęcie, nie oznacza, że całość jako taka jest do bani. I tyle. Dużo hejtu...a tymczasem to nie problem Shimano, że ktoś nie potrafi użytkować hamulca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woojj Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Dużo hejtu...a tymczasem to nie problem Shimano, że ktoś nie potrafi użytkować hamulca. Naciskasz klamkę i liczysz na działanie .....tyle i aż tylko tyle. Niestety problem jest i w polskich serwisach. Shimanowskie heble sikają i tyle, większość tanich piszczy bo się zesikało.... Ciekawe czemu reszta hebli jest niezawodna. Hayes, Magura..nawet Avidy..... no ale jak hebel kosztuje poniżej 200 zł, to ciężko o jakość. Najgorsze jest to że pchają te tanie heble do potencjalnych górali za 4 tys ;-))) Ja mam 12 letnie Magury Marty i cieszę się że jeszcze działają choć klamki dzwonią. Dla mnie shimano zalicza postępującą degradację w jakości swoich komponentów od 2000 roku..... Zresztą problem dotyczy nie tylko shimano. Czasem serwisuję rowery 30 letnie i jakość zastosowanych komponentów jest całkowicie inna- lepsza. Ale to już było... mamy rynek ceny .....więc jakość musi lecieć na łeb. Taką mamy rzeczywistość i trza się w niej jakoś poruszać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Dużo hejtu...a tymczasem to nie problem Shimano, że ktoś nie potrafi użytkować hamulca. To jak to się w takim razie robi? Naciskasz klamkę i zwalniasz , co tam można spieprzyć po drodze ? Niektórzy chcą / lubią pojeździć zimą , wybierając produkt shimano mam nie jeździć bo muszę się bać że hamulec siądzie? Moje tektro się jakoś nie zeszczało i jedynie co to klocki wzięła ruda , nic po za tym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jaca911 Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Skrajna przesada. M785 działają jak powinny, zero wycieku i tak już pozostanie. Moje M785 mają 9200km na liczniki, po 6500km wymieniłem klocki. Od jakiegoś tygodnia, może dwóch tylny zaczął "pierdzieć" ale hamuje. Po przeczytaniu tego wątku zaczynam podejrzewać pierwsze przecieki... Nic to, wyjmę dziś klocki i jutro napiszę co odkryłem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MikeSkywalker Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Ale to już było... mamy rynek ceny .....więc jakość musi lecieć na łeb. Dopóki nie mają pełnego monopolu dobrze że wciąż jest jakiś wybór. A konsumenci też nie lubią być robieni w balona więc jak jakość poleci na łeb na szyję to się odwrócą. Inną sprawą jest to że być może jest to na tyle świadomy i dobrze zaplanowany "cykl życia produktu" że poza wszechobecnym w dzisiejszych czasach narzekaniem dalej będą korzystać z Shimano mówiąc "Panie, kiedyś to były części" bo hamulec chwilę podziała i padnie. Ale jak padają jak muchy od samego początku to coś jest nie halo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Fakt, że są jednostkowe przypadki awarii, jak w każdym sprzęcie, nie oznacza, że całość jako taka jest do bani. I tyle. Dużo hejtu...a tymczasem to nie problem Shimano, że ktoś nie potrafi użytkować hamulca. Dużo braku pojęcia o sprawie. Oświeć ciemnych i napisz co to znaczy potrafić użytkować hamulce tarczowe. I tyle. Naciskasz klamkę i liczysz na działanie .....tyle i aż tylko tyle. Niestety problem jest i w polskich serwisach. Shimanowskie heble sikają i tyle, większość tanich piszczy bo się zesikało.... Ciekawe czemu reszta hebli jest niezawodna. Hayes, Magura..nawet Avidy..... no ale jak hebel kosztuje poniżej 200 zł, to ciężko o jakość. Najgorsze jest to że pchają te tanie heble do potencjalnych górali za 4 tys ;-))) Ja mam 12 letnie Magury Marty i cieszę się że jeszcze działają choć klamki dzwonią. Dla mnie shimano zalicza postępującą degradację w jakości swoich komponentów od 2000 roku..... Zresztą problem dotyczy nie tylko shimano. Czasem serwisuję rowery 30 letnie i jakość zastosowanych komponentów jest całkowicie inna- lepsza. Ale to już było... mamy rynek ceny .....więc jakość musi lecieć na łeb. Taką mamy rzeczywistość i trza się w niej jakoś poruszać. Na czym polega niezawodność avidow? Ja się spotkałem ze sporadycznie długo działającymi ale te wyjątki nie potwierdzają reguły. Przeczytałem info na stronie srama o nowych guide, miały być przeprojektowane a materiały w nich użyte lepsze. Pierwszy rower w którym były miał 10 jazd za sobą i klamka spuchła. Odpowietrzanie też banalne nie było. Ja nie widzę tych deklarowanych zmian. Może tanie Shimano są tanie ale problem w mniejszym lub większym stopniu dotyczy także wysokich modeli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 31 Sierpnia 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Z avidami jest o tyle ze puchną, miękna ale nadal hamują. Nie widziadłem ani jednego cieknącego zacisku. Do avidów można kupić uszczelki do klamek ... drogo w opór ale można. Do zacisku także są tłoki i uszczelki. Można to naprawić w przeciwieństwie do shimano. Fakt ze avidy kisną ... ale od środka, shimano od zewnątrz, znaczy też od środka ale na zewnątrz Poza tym, nikt tu jeszcze nie psioczył na XTki, ja wspomniałem że chodzą nie potwierdzone głosy ze może być problem. Ja miałem jeden przypadek zlanego SLXa, jak ktoś potrzebuje to się szarpnę i dam zdjęcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Ja mialem raz zlanego xt i raz z peknietymi tloczkami. Te same uszczelki są w slx i xtr i tu swoich mam więcej niedziałających niż działających. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin_ostrów Napisano 31 Sierpnia 2016 Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 No, ja już dwie klamki w Saintach wymieniałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.