ishi Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 M590 osobiście zgiąłem kilka lat temu przy solidnym dzwonie :] Poszedł taki strzał przez suport, że 3 tyg później rozerwało całą podsiodłówkę na podjeździe. I to był koniec tej ramy (dobra niemiecka firma na R).
Quell Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Nieciekawa sprawa z tą korbą,osobiście zaliczyłem trochę gleb na korbę i pedały,na m440 i m617 nie mogę złego słowa powiedzieć pod tym względem. Pedały zmasakrowane,korba (ramiona) żyje. Nie wiem,może zdarza im się dać d... z stopami w poszczególnych partiach ? Ale 28 stron tego tematu wyjaśnia raczej wszystko.
radomir82 Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Pewnie biorą aluminium od nich: https://www.forbes.pl/biznes/ogolnoswiatowy-skandal-sfalszowane-parametry-czesci/n1nq9y7
Pidzej Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Sporo gleb zaliczyłem na M590ce, potem na 4050 Alivio, (pierwsze ramiona mają ponad 30kkm, drugie niecałe 30kkm) i ciągle proste, obydwie korby ciągle w użytku. Może Shimano tak po trochu to wszystko psuje, rok po roku kolejne elementy
ishi Napisano 14 Października 2017 Napisano 14 Października 2017 Widocznie słabo glebisz Ride fast, crash hard. A tak na poważnie to było dawno, nie wiem jak teraz wygląda jakość nowych deorek.
zekker Napisano 15 Października 2017 Napisano 15 Października 2017 Kawał dobrej inżynierskiej roboty, bo przecież mogło się złamać, a tak tylko delikatna degradacja przez wyginanie się Dali z plasteliny lub ktoś przegiął w cieniowaniu zapominając, że nie tylko jedna płaszczyzna musi wytrzymać przeciążenia.
Quell Napisano 22 Października 2017 Napisano 22 Października 2017 Dostałem zadanie bojowe przeglądu delorki fh-m618 tył,powód "ciężko chodzi". Zadanie o tyle proste,że mam taką samą i wielokrotnie była serwisowana. Po godzinie kontrowania,wielu słowach na "k",ona dalej ciężko chodziła Co się okazało,średnica uszczelnienia od strony bębenka,miało minimalnie większą średnice niż moje,po wciśnięciu po chwili lekko się wykrzywiało i tarło o stożek osi. Notabene,tego uszczelnienia nie ma w pdf tej piasty. Chwila z papierem ściernym i pełen sukces. Ciekawe ilu ludzi śmiga na tych ocierających piastach. Na serwisie mało kto to wykryje,"krzywi się dopiero po kilku chwilach,luzu nie ma koło się kręci,następny klient.
porcelanowy Napisano 23 Października 2017 Napisano 23 Października 2017 Powitoł (...)Korbla poszła na gwarancję do producenta/dystrybutora? Chętnie bym zobaczył próbę odginania w drugą stronę Sama mam stare XT, które przeszło sporo, ale... Daaaaweniej to się robiło korby!
radomir82 Napisano 23 Października 2017 Napisano 23 Października 2017 Koleś powiedział że się przewrócił więc korba poszła do kosza a klient zapłacił za nową.
Mod Team Puklus Napisano 15 Marca 2018 Autor Mod Team Napisano 15 Marca 2018 Nowy sezon nowe kwiatuszki na poczatek : To jak by się ktoś pytał czy XT tez się sypią. Tak sypią się. Czemu tylko tyle? bo tych hebli jest ułamek całej reszty a jednak kisną. A ja nawet wiem czemu I da się temu zaradzić w prosty sposób Ale trzeba rozbierać zacisk na części pierwsze.
Mod Team sznib Napisano 15 Marca 2018 Mod Team Napisano 15 Marca 2018 Godzinę temu, Puklus napisał: A ja nawet wiem czemu Jak wiesz to mów :). Mam taki cieknący zacisk XT i kiedyś planuję naprawić.
Mod Team Puklus Napisano 15 Marca 2018 Autor Mod Team Napisano 15 Marca 2018 Generalnie sprawa nie tyczy się samej uszczelki a styku uszczelki z zaciskiem. No, przynajmniej tu, na północy. Tam jest gołe, nie zabezpieczone alu, które z czasem zaczyna korodować, puchnie, robią sie strupy jak na nadkolach w aucie a to juz nie jest szczelne i puszcza ... Wczoraj reanimowałem jednej z powyższych zacisków. Raptem 2 godziny babrania sie w oleju. Wyczyściłem jak umiałem dokładnie, złożyłem i działa. Póki co nie cieknie. Klocki z oleju tez wypaliłem i hamuje jak na XT przystało. Pytanie jak długo... W domu rozbierałem 615, ten sam problem. Nie rozbierałem tych szitów marki 315 etc ... ale pewnie ta sama historia. Uszczelka w XT od strony zacisku wyglądała na nowa. Remedium ? Póki działa, rozebrać i nasmarować uszczelkę wewnątrz. Powinno pomoc. Jednak to tylko moje analizy i domysły
bongkox Napisano 9 Maja 2018 Napisano 9 Maja 2018 Przymierzam się do zakupu zestawu hamulców m6000 lub m7000. Przeczytałem temat i już sam nie wiem czy warto jeśli wszystkie są tak awaryjne?
Sabarolus Napisano 9 Maja 2018 Napisano 9 Maja 2018 Rzekomo, teraz już wszystkie lubią siknac. M7000 są mocniejsze, ale jak smigasz po Mazowszu czy generalnie mało wymagającym terenie to M6000 będą aż nadto. Nawet jak coś nawali w tych hamulcach to będziesz miał od ręki nowy zacisk/klamkę bo Shimano jest bezproblemowe w kwestii gwarancji. Zatem ogólny wniosek- brac, nie bać się.
Mod Team Puklus Napisano 10 Maja 2018 Autor Mod Team Napisano 10 Maja 2018 Można sie ubezpieczyć ... trzeba rozebrać zacisk, tłoki, uszczelki, nasmarować smarem stałym, i poskładać do kupy. To powinno zapobiec przed cieknięciem. Z moich obserwacji wynika ze ciekniecie jest spowodowane przez korozję zacisku pod uszczelką, jest tam gole nie zabezpieczone alu wiec to kwestia czasu. Mi sie udało naprawić kila zacisków. Ale bez specjalnych adapterów jest to mozolna, brudna i mokra robota, zmarnuje sie sporo oleju i czasu.
bongkox Napisano 10 Maja 2018 Napisano 10 Maja 2018 Zamówiłem SLX jak coś się będzie dziać wyślę na gwarancje, nie będę nic sam rozbierać bo kto to poskłada:D
Mod Team Puklus Napisano 3 Czerwca 2018 Autor Mod Team Napisano 3 Czerwca 2018 To zawsze jest myśl, by kupić i oddać na gwarancje przed 2 rokiem. problem polega na tym ze w Polsce to będzie ok 3-4 lat lub i więcej Wyjecie tłoków w zasadzie jest proste. Łatwiej to poskładać niż rozebrać a odpowietrzanie shimano to jedno z najprostszych w hamulcach hydraulicznych.
edtheduck Napisano 5 Czerwca 2018 Napisano 5 Czerwca 2018 Potrzebuję zmienić hamulce na mocniejsze. Czy Zee są w miarę nie awaryjne? Czy lepiej brać Magura MT5? Jedyny minus Magury to ten długi przewód, sam nie umiem go skrócić.
Mod Team durnykot Napisano 5 Czerwca 2018 Mod Team Napisano 5 Czerwca 2018 5 godzin temu, edtheduck napisał: Jedyny minus Magury to ten długi przewód, sam nie umiem go skrócić. W czym tkwi problem ze skracaniem? Szimano ma 100 cm przewodu z przodu i 170 cm z tyłu, co i tak poniekąd przymusza do skracania.
Mod Team Puklus Napisano 5 Czerwca 2018 Autor Mod Team Napisano 5 Czerwca 2018 11 godzin temu, edtheduck napisał: Czy Zee są w miarę nie awaryjne? Nie słyszałem o żadnym 4 tłoku który by padł ... może sie boją mieć ofiary śmiertelne na koncie, wszak na tych hamulcach po plażach sie nie jeździ. 5 godzin temu, durnykot napisał: W czym tkwi problem ze skracaniem? Jak bym sie miał czepiać można zepsuć całą klamkę Dokręcanie przewodu jest zupełnie inne jak w aluminiowych odpowiednikach. |Trzeba to zrobić mocno ale delikatnie bo pęknie korpus...
edtheduck Napisano 6 Czerwca 2018 Napisano 6 Czerwca 2018 Problem w tym, że nigdy tego nie robiłem dotąd i boję się zepsuć
Miner Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 No właśnie - a jak jest z jakością hamulców Zee? Pułap cenowy porównywalny z XT. Jest tam lepiej? Nie ciekną? Mam 615 i 675 - wszystkie zaciski ciekną na odpowietrznikach, klocki metaliczne raz OK a raz wyją, co chwile wszystko czyszczone i odtłuszczane żeby jako tako jeździć. Pomimo, że nie potrzebuję aż takiego ognia jak Zee to wolałbym go kupić zamiast SLX/XT gdybym miał pewność, że jeszcze tam się ostała jakaś szczelność i poczucie pewności. Jak w tym temacie?
Gość Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 Mnie to tam ciekawi jak ludziom ciekna 675, albo za duzo grzebia, albo ja i kumpel mamy wybitne szczescie.
abdesign Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 Ciekną na odpowietrznikach... zaciski? I to w więcej niż jednym? Może po prostu są w pozycji otwartej?
dovectra Napisano 8 Czerwca 2018 Napisano 8 Czerwca 2018 3 godziny temu, Miner napisał: Mam 615 i 675 - wszystkie zaciski ciekną Miner, jak byś wymieniał to nie wyrzucaj. Chętnie odkupię w ramach eksperymentu. POzdro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.