WujasBDG Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Reasumując - jak już kupować hamułki, to tylko Shimano. Świetna obsługa klienta - jak już tutaj napisano w razie problemu z hamulcem wymieniają na nówki sztuki bez pytania - i to się nazywa firma. Hamułki mykają trzeci rok, zero problemów, nawet jeszcze odpowietrzać nie trzeba było. Świetne produkty i tyle
piciu256 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 nie było przypadkiem w regulaminie forum czegoś o zakazie trollowania? przecież on się z tym wogóle nie ukrywa i tylko prowokuje żeby się z nim kłócić/ żeby go zbanować... Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
tobo Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @Tobo Źle podchodzisz do tematu. Twierdzenie że wiele lat temu nie było problemu, bo nie był tarczówek wp popularnych rowerach nic nie wnosi do tematu o awaryjności hamulców. W użytku było w sumie powiedzmy 100 sztuk kompletów hamulców, więc nie było czego serwisować. Racja. Teraz masz w użytku 100.000 rowerów z hydraulikami i dlatego widzisz więcej rowerów w serwisie. Dla mnie to logiczne. Pisanie, że w związku z tym Shimano czy inne są do kitu jest bzdurą jeśli żaden z was nie poda konkretnych liczb. Jestem lekarzem, a nie serwisantem, więc podpowiem ci jak dobrze prowadzić dyskusje w tym temacie, bo jest to niewątpliwie problem jeśli chodzi o problemy z hamulcami. Tu narażane jest ludzkie bezpieczeństwo. Nie kwestionuję nikogo doświadczenia, umiejętności i wiedzy. Wysuwając stwierdzenie podaj konkretne liczby jako dowód. Inaczej będziecie się w kółko przekrzykiwać kto ma racje i do niczego ta dyskusja nie doprowadzi. Masz dostęp do danych bo obracasz się w tym środowisku. Jeśli nie to podaj źródło swoich informacji (stwierdzenie "bo ja takie mam na serwisie" to kiepski argument, bo ktoś inny powie "a ja mam inne"). Ja też mogę powiedzieć, że wszyscy mają nadciśnienie tętnicze, bo w szpitalu 90% ludzi ma te przypadłość. Jest oczywiście błędne założenie, bo zdrowy nie pojawi się w szpitalu i dlatego liczy się ilość przypadków do ogółu społeczeństwa. Tak więc chcąc pisać że konkretne hamulce są nic nie warte, proponuję pisać na 1000 sprzedanych 100 wróciło do serwisu czyli daje mam to 10% awaryjność. Może się okazać, że np niższe grupy są zdecydowanie mniej awaryjne, bo jest ich zdecydowanie więcej na rynku od w wyższych grup. I np m395 będzie miało awaryjność na poziomie 2%, a np XTR czy XT 20% Zanim Ci odpowiem to zapytam: czy DOKŁADNIE przeczytałes co napisałem? Tak naprawdę dokładnie. To jak opisujesz wnioski po wizycie w szpitalu nie ma się nijak do tego co ja napisałem. Po raz kolejny: problem od poziomu praktycznie zero wzrósł do kilkuset przypadków rocznie. Shimano oferuje tarczowki od początku 2000 lub 2001. Shimano oferuje heble klasy średniej od 2002-2003 roku (deore). Od 10 lat oferuje budżetowe (np 486). U mnie większość sprzedawanych rowerów to od 5000 zł wzwyż. Ilość sprzedanych rowerów rowerów mtb rocznie to około 1000 sztuk. Przynajmniej 500 rocznie to rowery na tarczowkach. W sumie więc przez 7 lat około 3500 sztuk. Jeśli kilka lat temu ilość cieknacych zacisków była praktycznie zerowa a teraz średnio jeden dziennie to zupełnie nieistotne są dla mnie procenty odpadów Shimano tylko ogólna skala problemu teraz w porównaniu do wcześniej. Bardzo dobrze pamiętam typowe zlecenia hamulcowe kiedyś: odpowietrzanie hayesow (zgubione zatyczki od zbiornika wyrownawczego), odpowietrzanie Shimano (odpowietrzanie -żeby było jasne - bez zalania tarczy i klockow olejem), reanimacja avidow (bez problemu z nieszczelnoscia zacisku). I jeszcze coś - ja się z nikim nie przekrzykuje i mam gdzies czy komuś to co pisze wygląda przekonująco. Jeśli ktoś chce kupić to niech kupuje. Ja gdybym wrócił do jazdy mtb kupiłbym... Shimano i zamówiłbym do nich uszczelki o których mowa jest wiele razy na forum. Wymiana to 15 minut. Jeśli chodzi o siłę i modulacje to za rynkową cenę Shimano xt nie dostanę podobnie działającego hamulca. A to czy klocki są mokre na plecach mogę sprawdzić nawet raz dziennie bo trwa to minute. Przy jakimkolwiek sladzie wycieku znowu wymiana. Jeśli ktoś nie chce się tak bawić a ma pieniądze to niech kupi formule czy hope czy nawet avidy których z powodu awarii nie wymienialem w serwisie od przynajmniej dwóch lat. Nie zależy mi by ktoś brał pod uwagę mój punkt widzenia.
vdcmike Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Piciu ma rację! Siła tarcia nie zależy od powierzchni styku (w przypadku tarcia ślizgowego a takie tutaj mamy). Współczynnik tarcia jest wielkością bezwymiarową więc nie może zależeć od powierzchni styku.
tobo Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 nie było przypadkiem w regulaminie forum czegoś o zakazie trollowania? przecież on się z tym wogóle nie ukrywa i tylko prowokuje żeby się z nim kłócić/ żeby go zbanować... Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. W regulaminie forum nie ma ani słowa o kopiuj - wklej treści własnych wypowiedzi i ich minimalnym modyfikowaniu.
Darek14 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Możliwe, że obecnie Shimano obniżyło jakość, natomiast moje doświadczenie z hamulcami XT jest jednoznacznie pozytywne. Przejechane około 9500 km, również w zimy, w temperaturach mocno ujemnych i zero problemów. Ostatnio wsiadłem na rower z tymi hamulcami po kilku miesiącach nie używania (przesiadłem się na szosę) i dalej elegancko działają.
Jaca911 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Obiecałem i zrobiłem...Zajrzałem dzisiaj do moich m785 pierdzących ale hamujących. Mają dla przypomnienia 9300, dwa dni temu miały 9200km przebiegu. Klocki jagwire czerwone, tarcza rt66. Zaciski suche, tarcze na granicy wymiany, klocki nawet, nawet i... suche.Zmieniłem klocki prawy z lewym i już nie pierdzą.Jaki wniosek? @@piciu256, Zgodnie z Twoim twierdzeniem (czy też forum CNC), można by było zamontować rowerowe klocki do samochodu i gitara gra... Wytłumacz ten fenomen dlaczego klocki w samochodach są większe, skoro siła nie zależy od powierzchni... Zgodnie z Twoim twierdzeniem można by wziąć łeb od gwoździa i jego używać jako klocek - powinien działać równie sprawnie. Poczytaj na temat współczynnika tarcia, bo tu leży pies pogrzebany... Tyle w temacie. Bardzo nieładnie jest dawać taki tekst w dyskusji: "Tyle w temacie." to raz. A dwa, to tak można dać klocki rozmiaru rowerowych do samochodu osobowego i uzyskamy taką samą siłę hamującą jak klockami rozmiaru samochodowego (warunek te same materiały i ta sama siła działająca na klocki). Tylko trzeba sobie przypomnieć z fizyki czym jest hamowanie. Jak już będziemy to wiedzieć, to wtedy stanie się jasne dlaczego tak się nie robi. I jeszcze jedno: Nacinane, dziurawione tarcze w rowerach robi się by były lżejsze, Zaś w samochodach i motocyklach dziurawi się je by polepszyć wentylację, zaś nacina by zmniejszyć naprężenia pochodzące z rozszerzalności termicznej i unikach ich wichrowania.
mklos1 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @@Jaca911, Mam nadzieję, że od czasu czerwca zeszłego roku, gdzie stwierdziłeś, że masa nie ma wpływu na drogę hamowania, to poszerzyłeś wiedzę w tym zakresie... Jak rozpatrujesz temat w zakresie wiedzy ze szkoły podstawowej to tak jest... Siła tarcia nie zależy od powierzchni... Poszperaj trochę na temat współczynnika tarcia, ale nie na poziomie szkoły podstawowej, a zobaczysz, że to nie jest prosta cyferka z tablic matematyczno-fizycznych. Ja tego za Ciebie nie będę robił, bo spędziłem nad tym sporo czasu i nie będę tego powtarzał. Jako że nie chce mi się szukać wzoru, kolejny przykład z życia... Dlaczego opony 2,35" kleją do asfaltu lepiej niż 700x23, skoro tarcie nie zależy od powierzchni... Mam SLX'y, miałem 445. Na chwilę obecną bez negatywnych doświadczeń. Nie oznacza to, ze nie ma żadnego problemu i należy przejść obok tego, co zgłaszają koledzy. Dane oczywiście nie pełne, wiec nie można powiedzieć czy jest problem i jak duży.
Classified Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Myślę, że każdy producent szuka sposobu, aby podciągnąć troszkę wyniki sprzedazy...albo odbić sobie poprzez serwis...problem tyczy się chyba wszystkich produktów dostępnych na rynku. W tym kontekście nie dziwi mnie zachowanie inżynierów z "Siemano". Planowe postarzanie produktu, oszczędności materiałowe i czasowe, blablabla. Yozo Shimano i koledzy nie chcą przecież tracić, a zyskiwać. Zysk osiąga się między innymi poprzez oszczędności. Ja się tym nie przejmuję, bo bym chyba wywinął orła. Każdy kto prowadzi biznes produkcyjny wie i rozumie, jak to jest. I postępowanie Się Mano nie dziwi. Firma ogólnie jest solidna, heble tez zacne, mi ani nikomu z moich bliskich ani znajomych nigdy nie wywinęły numeru, a mamy z nimi styczność od Bardzo Długiego Czasu. Nie jestem żadnym hardkorem, moi bliscy i znajomi Królika też nie, więc nikt z nas nie gotuje hebli, nie szlifuje ich w super ultra błocie wymieszanym z piachem i innymi obrzydlistwami, nie topi ich w słonej wodzie. Wszyscy czyszcza, smarują, regulują i jeżdżą. Tak więc moje i owych różnych Innych Osób doświadczenia z firmą sh*t Mano są pozytywne jak do tej pory. Z drugiej strony wszyscy korzystamy z hebli od Deore w górę, więc nie wypowiem się w ogóle o tych tak zwanych budżetówkach bo ich nie znam.
Jaca911 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 gdzie stwierdziłeś, że masa nie ma wpływu na drogę hamowania, to poszerzyłeś wiedzę w tym zakresie... Bo nie ma
mklos1 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @@Jaca911, Z tego co pamiętam koledzy Ci nawet wzory powyprowadzali... A Ty wciąż... Jeżeli faktem okaże się, że Shimano wyraźnie obniżyło jakość swoich produktów, to oznacza to też, że nie czują na plecach oddechu konkurencji. O ile Polska, to praktycznie monopol Shimano, ale są Polska nie jest wyznacznikiem światowych trendów... Więc gdzie jest ta konkurencja?
piciu256 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 to jak wyjaśnisz to że naładowany tir ma zdecydowanie większą drogę hamowania niż pusty tir/ osobówka? A co do twierdzenia że jest jakiś magiczny wzór wskazujący że jednak powierzchnia ma znaczenie w przypadku tarcia, jeśli rzeczywiście by takowy istniał to nie trzebaby przeszukiwać całego internetu żeby przypadkiem w końcu na niego trafić, bo jakby był prawdziwy to chociażby na Wikipedii byłby wpisany obok tego "prostego" z dopiskiem np. "ten krótki jest dla debili a ten trudny dla naukowców" I nawet jeśli on istnieje, i nawet dotyczy tarcia to jestem pewny że nie dotyczy to tego typu tarcia o którym mówimy w przypadku klocków hamulcowych trących o tarcze. Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Ps. teraz już naprawdę kończę ten temat [emoji14]
phoe Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Jak chcesz mieć na to wzór, jak samo to że tarcie nawet zależy od temperatury obu powierzchni stykających się ze sobą? wiesz co to oznacza? Ze po sekundzie hamowania już jest inne i się cały czas zmienia. Masz to nawet na przykładzie F1, bolid nie trzyma się drogi na zimnych oponach i nie hamuje mając zimne hamulce.
Classified Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Więc gdzie jest ta konkurencja? Ano. Shimano to wielobranżowa korporacja. Podejrzewam, że podobnie jak inne tego typu molochy (Shimano zajmuje ~50% rynku komponentów rowerowych) gwiżdże na konkurencję przy tym udziale w rynku, przy tej reputacji i przy swoim profilu działalności.
mklos1 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @@piciu256, Zatem wytłumacz dlaczego opony 2.35 kleją lepiej niż 700x23. Nie wytłumaczysz... @@Classified, No to akurat wiemy, że Shimano produkuje także wędki. Ale traktować po macoszemu można biznes, który jest powiedzmy... 10% udziału w całym biznesie. Załóżmy, że norweskie twierdzenia są prawdą - jest to równoznaczne ze strzałem nie w stopę, lecz w biodro i amputacją jednej nogi. Chyba że nie ma konkurencji... SRAM śpi? W Polsce oczywiście nie jest konkurencją dla Shimano, przez ceny...
Jaca911 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @Jaca911, Z tego co pamiętam koledzy Ci nawet wzory powyprowadzali... A Ty wciąż... Taka mała tabelka: http://www.auto-motor-i-sport.pl/galerie/Non-stop,7237,2 Zobacz, że dla poprawnie skonstruowanego samochodu z popranie skonstruowanym układem hamulcowym masa nie ma wpływu na drogę hamowania vide VW, Toyota, Honda. @piciu256, Zatem wytłumacz dlaczego opony 2.35 kleją lepiej niż 700x23. Nie wytłumaczysz... A te opony masz z tej samej gumy?
piciu256 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 no wyjaśnię- to jest inny rodzaj tarcia... toczenie a przesuwanie to zupełnie co innego, na opory toczenia jest jakiś tam skomplikowany wzór, ale nie znam go na pamięć- jak chcesz to wpisz w Google Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
tobo Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Ano. Shimano to wielobranżowa korporacja. Podejrzewam, że podobnie jak inne tego typu molochy (Shimano zajmuje ~50% rynku komponentów rowerowych) gwiżdże na konkurencję przy tym udziale w rynku, przy tej reputacji i przy swoim profilu działalności. Pewien nie jestem ale wg mnie Shimano ma zdecydowanie więcej niż 50 procent rynku komponentów. Campagnolo zaczyna się od klasy średniej rynku osprzętu, Sram też nie klepie niczego marketowego. W tanich rowerach jest Shimano, ewentualnie w markeciakach rynek podbierają dziwne marki i produkty.
piciu256 Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 w markeciakach króluje hayes i zoom oraz no name'y Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty.
tobo Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 @@piciu256, Zatem wytłumacz dlaczego opony 2.35 kleją lepiej niż 700x23. Nie wytłumaczysz... @@Classified, No to akurat wiemy, że Shimano produkuje także wędki. Ale traktować po macoszemu można biznes, który jest powiedzmy... 10% udziału w całym biznesie. Załóżmy, że norweskie twierdzenia są prawdą - jest to równoznaczne ze strzałem nie w stopę, lecz w biodro i amputacją jednej nogi. Chyba że nie ma konkurencji... SRAM śpi? W Polsce oczywiście nie jest konkurencją dla Shimano, przez ceny... Już pisałem - nie jest. Bez względu na skalę problemu wymiany gwarancyjne to znikomy udział w całości takich serwisów. Typowa sytuacja to taka w której rower np Scott czy jakikolwiek inny przyjeżdża na serwis. Rower nie jest sprzedany przez nas więc roszczenia gwarancyjnego nie będziemy rozpatrywać. Właścicielowi roweru nie chce się jechać do sklepu gdzie kupił rower. To po pierwsze. Po drugie - ze względu na tutejsze warunki ludzie nie dbają o sprzęt. Przeciętny Polak nie wyjedzie przy syf pogodzie na przejażdżkę i raczej nie będzie jeździł nawet i do pracy gdy leje albo sypie śnieg. Przeciętny Polak kupując rower za parę tysięcy dba o niego zarówno od strony technicznej jak i wizualnej. Ludzie tutaj przywykli do tego że produkt wykonany z metalu i mniej lub bardziej skomplikowany mechanicznie kiepsko działa w mokrych warunkach eksploatacyjnych. Ludzie uznają że problemy z heblami są czymś naturalnym więc nie szarpią się o reklamacje. Reklamacje są rozpatrywane więc w krótkim czasie od zakupu roweru i wtedy gdy sprzęt jest w dobrym stanie technicznym i wizualnym.
WujasBDG Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 nie było przypadkiem w regulaminie forum czegoś o zakazie trollowania? przecież on się z tym wogóle nie ukrywa i tylko prowokuje żeby się z nim kłócić/ żeby go zbanować... Tapnięte z mojego Mi3. jeśli napisałem coś dziwnego to wina autokorekty. Gdyby w regulaminie tego forum było cokolwiek o trollowaniu albo o spamowaniu, to moderator zamknąłby ten temat po pierwszej stronie i zbanował domorosłych mechaników, którzy tutaj potrafią jedynie trollować firmę Shimano, nie mając jakichkolwiek argumentów lub dowodów poza tymi wyssanymi z palucha brudnej stopy w stylu "a bo ja tak piszę, i tak jest!".
Classified Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Tak może być, że ten procent udziałów jest większy. Shimano zapewne "ciągnie" sprzedaż niektórych markeciaków, bo wpis w karcie produktu że jest "osprzęt Shimano" podnosi walory marketingowe towaru Dodatkowo wiadomo, że wiele osób zaczyna od tańszych rowerów (niekoniecznie makrokeszy) a tam króluje shimano - typowe budowanie przywiazania do marki. Faktem jest też to, że wszelkie chinole próbują podkraść co nieco "od dołu" imitując pierwsze SIS-y (chyba że poszli do przodu i imitują teraz Tourney Nie wiem). @Mklos1, tutaj artykuł co nieco opisujący sprzedaż w pierwszym kwartale 2016 od strony Shimano i SRAM http://road.cc/content/tech-news/187781-shimano-and-sram-report-sales-downturn-first-quarter-2016 Ja nie sądzę, ze oni traktują rynek po macoszemu. Po prostu czują się na tyle pewnie, że pozwalają sobie na większe oszczędności i śrubowanie zysków kosztem jakości, bo wiedzą, że nie ma dla nich na niektórych rynkach istotnej, liczącej się alternatywy. Marketing itp. EDIT: Zapomniałbym dodać. Na pewno w Shimano ma miejsce to co w innych tego typu firmach - różne poziomy jakości produktów trafiają na różne rynki. Te o najwyższym poziomie QC ida np na rynek U.S, gorsze do UK, jeszcze gorsze do PL, itp. Róznice zapewne są subtelne, ale ten proceder ma się dobrze w wielu dziedzinach zycia, i towar jakieś japońskiej firmy X na rynek amerykański może odbiegać jakosciowo od towaru na rynek japoński (lub towar ten w tej wersji może w ogóle nie być dostepny poza Japonią)
tobo Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Wujas... Ale w przeciwieństwie do Ciebie taki domorosły mechanik, czyli ja, jest nieusuwalny z tego forum. Dlatego Ty pierdół pisać nie możesz, ja owszem. Nie ma sprawiedliwości, jest jedynie funkcja "ban" w arsenale administracji, która działa w przypadku niektórych użytkowników a w przypadku innych nie. Nie ma równego traktowania.
WujasBDG Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 Płakał z powodu takiej możliwości nie będę. Wy tu jesteście od płakania - jak nie na Shimano to na jakieś bany P&p, bo jeszcze sporo brakuje :]
Fenthin Napisano 3 Września 2016 Napisano 3 Września 2016 w markeciakach króluje hayes Który? Jeden mechaniczny MX-5 kosztuje więcej niż BR-M396, a w hydraulice w cenie jednego Dyno Comp masz prawie trzy egzemplarze najtańszego produktu Shimano. Promax, Alhonga, to będzie super w markeciaku. A często jakieś Xianhinghujcośtam...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.