SamlonE Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Witam!Posiadam rower INDIANA X-Pulser 1.9 M21. Opis roweru:- rama rozmiar 21- koło 29 caliNa załączonym zdjęciu widać odstęp pomiędzy tylną oponą, a przerzutką przednia.Koło tylne jest napompowane na 3Atm, było napompowane na ponad 5Atm i podczas większego nacisku na pedał, koło zwyczajnie zaczęło trzeć o ten element najbliżej koła. Czy to powinno być w ten sposób zamątowane?Czy można "'przepompować" koło?Czy przyczyną tarcia jest właśnie zbyt duża liczba ATM w kole?
tyran Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 sprawdz czy koło jest dobrze zamonotowane w tylnym widelcu i czy opona jest dobrze ułożona,jakiego rozmiaru jest opona?chodzi o szerokość
SamlonE Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 http://www.mediaexpert.pl/mtb/rower-indiana-x-pulser-1-9-m21-czarno-niebieski-mat-bp,id-614310 to jest link do roweru, który aktualnie mam w posiadaniu. Rozmiar opony to (29 - 2.10 ) to jest napisane na oponie.
Herman88 Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 "Zamątowane" to może nie, ale zamontowane jest raczej dobrze Najwyraźniej taki już urok tej ramy, albo złego dobrania komponentów rama-przerzutka-opona. Ponad 5 atm to za dużo na terenową oponę. Co nie zmienia faktu, że miejsca jest mało i po wjechaniu w błotko będzie się tam zapychać. Jakbyś chciał zrobić więcej miejsca na oponę możesz zmienić przerzutkę na konstrukcję typu down swing - one mają pantograf z boku zamiast z tyłu. Dzięki czemu miejsca na oponę jest więcej.
SamlonE Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 Temat jest już w sumie nie aktualny, ze względu na to, że ta wada została już zgłoszona do media. Powiedzieli mi, że dadzą mi w zamian za tą wadę nowy rower. Więc dziękuje wszystkim co chcieli pomóc
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.