Skocz do zawartości

[adapter] z IS 6 na CL - Centerlock pod SM-RT86

Juro

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Czy ktoś w praktyce korzystał z adaptera z CL pod IS6 z tarczami XT ICE?

Mam problem ponieważ mam nówki (przejechane mniej niż 50 km) kombinacja tył Deore XT SM-RT76 przód SM-RT86 ICE i są nie kompatybilne z przejściówkami DT SWISS, Mam nowe kółka na piastach DT CL założyłem że da sie to przełożyć za pomocą przejściówek DT - przeliczyłem się. Tarcze dotykają do mocowania hamulca różnica ok 1-2mm.

Pytanie czy ktoś korzystał lub ma w posiadaniu inne przejściówki niż DT i może mi podać przynajmniej ich szerokość mocowania.

Shimano Centerlock Adapter SM-RTAD05 - w opisie jest napisane ze z żadną z tych tarcz nie jest kompatybilna

DT Swiss Adapter DT Disc CL Centerlock - IS 6-hole - te posiadam i są za szerokie

Może ktoś ma:

Reverse Components Center Lock Adapter - wyglądają na węższe do tego kolor blue lub red wyglądają super.

Ashima Ultralight Centerlock Adapter - te już gorzej, ale jak nie ma innego wyjścia...

Pozdrawiam,

Robert

Adapter DT  odsuwa XT ICE od piasty równo 10mm (od pisasty)-11,7 (czyli 11,7 jest to odległość od piasty plus grubość tarczy). Jest to maksymalna odległość bo z adapterem dotyka do amora nie pamiętam jak wygląda regulacja hamulca ale zakładam że potrzebuję przynajmniej 1mm mniej. Sam adapter ma 9mm.

Robert

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...