macsob Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Witam, Jeszcze gdy w kwietniu kupowałem swoj rowerek nie zwracałem uwagi na takie drobiazgi jak średnica sztycy. I to był błąd Dzisiaj z ciekawości przypatrzyłem się sztycy i widzę napis - 30,4 mm :034: Czym to się je?? Potrzebowałbym rozmiar 350mm. Czy możecie coś w tym rozmiarze polecić, najlepiej do 100zł ??
Habibek Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Polecam sztyce Amoeby z jarzmem na 2 śruby. Chyba,że jeździsz XC/Maratony. Amoeba robi sztyce w Twoim rozmiarze, tyle, że są to raczej tajle do cięższego rowerowania niż XC (wszystkie w grnicach 350gr).
macsob Napisano 10 Września 2006 Autor Napisano 10 Września 2006 Widziałem kiedyś na allegro takie przejściówki 27,2 ->30,4mm. Czy takie rozwiązanie zdaje rezultat?
Sixer Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Ja własnie też mam ten problem nazywa się Kelly's a dokładnie rozmiar 30,4 i kupiłem sztyce z allegro a była to ta http://www.allegro.pl/item124218636_sztyca..._31_4_31_8.html I dosyćź dobrze się sprawuje tylko bardzo głupie jarzemko :angry: A co do tych przejściowek to się nie wypowiadam, bo nie wiem.
bendus Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 kupiłem sztyce z allegro a była to ta http://www.allegro.pl/item124218636_sztyca..._31_4_31_8.html Też mam takiego Guizzo w rozmiarze 30.4 w swoim Dangerous Mike i sprawuje się bardzo dobrze. Wysunięty prawie na max nie gnie się pomimo moich 85 kg (a na jarzemko tez nie mogę narzekać). Jedyny minus wg mne to połysk, ale to już kwestia gustu. Ewentyalnie daBomb Post dalux - tylko raczej zeszłotrocznego modelu nie opłaca się kupować, bo to to samo co Accent, tylko z innym napisem i droższy, a tego nowego jeszcze w PL nie widziałem. Są też np. Roox'y na Cult-Bikes.com, ale w cenie duuużo powyżej 100zł (bliżej trzystu raczej). A co do tych przejściowek to się nie wypowiadam, bo nie wiem. Redukcje na 30.4mm można kupić np. na Cult-Bikes. Są produkcji Cane Creek i kosztują ca. 20zł. Ponoć są ok, ale nie miałem okazji sprawdzić.
kielon Napisano 14 Września 2006 Napisano 14 Września 2006 Co do tych przejściówek, to przeszukaj forum, bo jest wiele postów na ten temat.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.