kanarex Napisano 28 Czerwca 2016 Napisano 28 Czerwca 2016 Witam. Potrzebuję pomocy. Mam rower złożony na ramie GT Outpost z 2007r http://www.andybotting.com/wp-content/uploads/gt-outpost.jpg, Rama jest za duża, bolą mnie nadgarstki, przód ucieka, wg kalkulatorów główka ramy jest o 3cm za daleko, górna rura 1cm od krocza. Mam duży dylemat bo w tamtym roku wymieniłem koła na bardzo mocne i drogie ale nadal 26'' z myślą że zmodernizuję go trochę, chciałem też ulżyć nadgarstkom i kupiłem amor Suntour AXON, myślałem że jak pójdzie przód do góry to coś się polepszy. Wydane w sumie przeszło 2000pln. Muszę zmienić ramę, proszę o doradzenie jak z tego problemu wybrnąć, ograniczenia przy wyborze ramy: -koła 26'' -chamulki tarczowe -amor o skoku 100 i rurze 1,1/8''. Oczywiście rozpatrywałem kupno Accent Peak 26 ale tam jest tapered (chyba że są jakieś przejściówki w sterach. Z góry dzięki.
Kaczorak Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 ale tam jest tapered Bierz tapered bo jest to bardziej przyszłościowe rozwiązanie a wsadzisz bieżnie redukcyjną na rurę sterową amortyzatora i będzie git.
Mieteczek Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Accent Peak sprawdzona rama i w relatywnie tania. Spróbuj założyć rogi w moim przypadku rozwiązały problem.Spróbuj założyć krótszy mostek.Zainwestuj w chwyty ESI chunky/extra chunky. Na pewno pomoże.
porcelanowy Napisano 29 Czerwca 2016 Napisano 29 Czerwca 2016 Powitoł @kanarex - jakiego ty jesteś rozmiaru? Używki rozważasz? Stal cię interesuje? Rama Kony explosif z 2006r. jest u mnie na wydaniu tylko muszę się ze zdjęciami ogarnąć. Rower na niej złożony do obejrzenia w linku: http://imgur.com/a/1ukfv#0 Trzeba przeklikać, sporo fotek pobocznych ale wszystko "z życia wzięte" bez upiększania i picowania Rozmiar 18", na mnie (175cm wzrostu, ok. 82cm nogi) pasowała jak ulał z mostkiem w okolicy 8-9cm i kierą 58cm. Rama pod piwoty i tarczę, haki suwane, projektowana pod amor 100mm (główka 1i1/8), pod koła 26" ale mieści też 27,5 z niezbyt szeroką oponą. Jeśli byłaby możliwość, to wskazane oględziny (Kraków), bo rama używana (drugi właściciel - obaj ogarnięci w kwestii stali ) więc sporo otarć (największe na przodzie główki widoczne).
kanarex Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Napisano 29 Czerwca 2016 Dziękuję za szybkie odpowiedzi, wybieram pierwsze rozwiazanie, KONE bardzo cenie, niestety 183 wzrostu, ale popytam. Pozdrawiam.
porcelanowy Napisano 30 Czerwca 2016 Napisano 30 Czerwca 2016 Powitoł Na 183cm mogła by być już przymała. Powodzenia w szukaniu ramy zatem życzę. Acent peak mi się widzi i gdybym nie miał skrzywienia na stal to na nim bym duże koło budował
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.