GoldenRC Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Witam, dzisiaj zacząłem regulować tarcze hamulcowe w moim Krossie. Przód poszedł gładko (przedtem tarł)- klamka dochodzi do połowy, hamulec hamuje i tarcza nie trze. Z tyłem miałem już właśnie więcej kłopotów. Hamulce regulowałem bardzo długo czasu (aby tarcza nie tarła), gdy już mi się to udało (Tarcza jest w samym środku) okazało się, że klamka tego hamulca dochodzi do samej rączki a hamulec nie hamuje. Wiecie może jak to naprawić? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Hamulec do odpowietrzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 To jest mechaniczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 To wszystko zmienia Jak masz krzywe tarcze to może być ciężko to ustawić. Nieruchomy klocek jak najbliżej tarczy ( na zacisku masz regulację z prawej strony) a ruchomy ustawiasz linką zależnie od preferowanego skoku klamki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Właśnie problem jest w tym, że pomimo zmiany regulacji linki na klamce dalej nie hamuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Bo masz też ustawić nieruchomy klocek. Jak on będzie schowany i nie będzie stykał to choć byś się skichał to nie będzie hamowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Jest najbardziej dosunięty jak to możliwe, dalej już trze :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 Klamka dalej idzie pod kierownicę? Jeśli tak to możliwe , że czeka Cie prostowanie / wymiana tarcz. Natomiast jeśli nie idzie pod kierownice a nie hamuje to zatłuszczone klocki / tarcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 28 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 No to jestem w czterech literach. Idzie pod klamkę, dopiero gdy przesune na samo to do hamowania( nie chodzi mi o klamkę tylko to gdzie dochodzi linka) do samego końca to hamuje dobrze, a nie mogę za blisko zablokować tej linki bo zaś trze... Jutro rano spróbuje pokombinować coś jeszcze. Najwyżej na serwis pójdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 28 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2016 (edytowane) No to chyba masz krzywe tarcze. Spójrz w zacisk jak bardzo one falują i się okaże. Można prostować ale taki zabieg za zwyczaj trzeba co jakiś czas powtarzać , albo kupić nowe. Edytowane 28 Czerwca 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Tak jak w załączniku. Na 1 zdj jakie są odległości między tarczą a klockami(bez hamowania), a na 2 wygląd klamki jak docisniemy do końca dodam że tył nie faluje tylko jakby jeden klocek jest pod delikatnym kątem Edytowane 29 Czerwca 2016 przez GoldenRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 29 Czerwca 2016 Mod Team Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Nie wiem, czy to zniekształcenie wywołane przez optykę, ale już na pierwszym zdjęciu widać, że tarcza jest krzywa konkretnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Chyba przez optykę bo nie wydaje mi się żeby była aż tak krzywa. BTW czy jak coś już sam przy tym grzebałem to jest szansa na naprawę gwarancyjną (nie zdecydowałem się na nią odrazu bo do serwisu mam ~ 80km) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Nie mają jak Ci udowodnić , że tam grzebales. Powiedz że to Twoje pierwsze tarcze , myślałeś że muszą się dotrzeć i coś takiego powymyslaj , jak wyniknie że tak jest od nowości to jest szansa. Wysłane z mojego SM-G361F przy użyciu Tapatalka Edytowane 29 Czerwca 2016 przez Ychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Ale po śrubkach mogą udowodnić, bo trochę widać ze były kręcone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Nic do stracenia nie masz , najwyżej Cie skasują za regulację 30 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 A jakby psiknął sprejem te śrubki? xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ychu Napisano 29 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 Będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GoldenRC Napisano 29 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2016 (edytowane) Dobra trudno, pójdzie na serwis. Odrazu koło scentrują @Edit: Cytuję z gwarancji: "Za naprawy gwarancyjne nie uważa się regulacji, likwidacji luzów,(...), centrowania kół..." No to i tak trzeba będzie bulić :/ Edytowane 29 Czerwca 2016 przez GoldenRC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi