Skocz do zawartości

[siodła] - kolejne siodło w krótkim czasie przetarte

cola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Na wstępie serdecznie prosze o pomoc :/

Niedawno zakupilem rowerek. Po 1,5 miesiaca pierwsze siodło Scotta zostalo przetarte na samym czubku

pict2875newde9.th.jpg

Myslalem sobie, ze musialo byc kiepskie :/

Zakupilem Fizika Plateau i po tygodniu jest dokladnie to samo !!!

pict2932newlt6.th.jpg

Rozmawialem z kolega ktory jest wlasciecielem sklepu rowerowego i powiedzial mi, ze nie ma pojecia skad moze sie to brac?

Domyslam sie, ze w tym miejscu nie ma obicia i 'material' jest nalozony na plastik? Niechcialbym aby sytuacja powtorzyla sie ponownie.

help plz :P

Napisano

norma...tzn mialem tak w 2-ch siodelkach gianta wlasnie z tego powodu ze w miejscu gdzie pojawia sie "rozdarcie" jest ostro zakonczony plastik... i porpstu jak przesuwamy tylek do tyłu to sie wyrzyna ten plastik :/.... ale potem mialem selle italia c2 i teraz mam specialized avatar i tego problemu [odpukac] nie ma.

Napisano

Blue - to w takim badz razie jak mam jezdzic? :wink:

Źle tylkiem ruszam? Juz mi rece opadaja ...

Skladam reklamacje i nie wiem co mam zrobic, brac to samo siodelko? Wziac inne? A moze jak wezme inne to bedzie to samo... :glare:

Zona mi podpowiada, ze zaniesie mi do szewca i cos sie wymysli ;)

Jestem taki zly, ze szkoda gadac :angry:

Napisano

Niedawno zakupilem rowerek. Po 1,5 miesiaca pierwsze siodło Scotta zostalo przetarte na samym czubku

Zakupilem Fizika Plateau i po tygodniu jest dokladnie to samo !!!

Rozmawialem z kolega ktory jest wlasciecielem sklepu rowerowego i powiedzial mi, ze nie ma pojecia skad moze sie to brac?

Domyslam sie, ze w tym miejscu nie ma obicia i 'material' jest nalozony na plastik? Niechcialbym aby sytuacja powtorzyla sie ponownie.

Nie masz w zwyczaju na postoju opierać czubka siodła o siedzenie bądź udo? Ja w ten sposób obtarlem cały czubek siodełka, chociaż zajęło mi to znacznie więcej czasu.

Najprostszym sposobem naprawy jest przyklejenie kawałka skóry w miejscu przetarcia.

Napisano

Nie masz w zwyczaju na postoju opierać czubka siodła o siedzenie bądź udo?

Wlaśnie nie...

Siadam - jadę, koncze jazdę - schodzę. Na postoju siadam na ramie.

Napisano

Mój kumpel miał 2 takie rozwalone siodła, musze mu sie spytac jak on to robi - ale z tego co wiem i czuje, to straaasznie dużo bąków puszcza, nawet podczas jazdy.

Mysle że w tym kierunku musisz szukac przyczyny :)

ps. jedno mu dałem ostatnie, używane z 2 msc ale jak nówka, patrze na drugi dzień, już ma tam dziure ;)

Napisano

Mój kumpel miał 2 takie rozwalone siodła, musze mu sie spytac jak on to robi - ale z tego co wiem i czuje, to straaasznie dużo bąków puszcza, nawet podczas jazdy.

Mysle że w tym kierunku musisz szukac przyczyny ;)

Buhaha :D

No to niezle mi powiedzieliscie

No nic ... Dziwi mnie to, ze siodelka za 150 zeta po tygodniu sa juz dziurawe...

Napisano
może masz spodenki rowerowe z szorstkiego materiału

Też bym na to stawiał. Pozatym zobacz czy sztyca Ci jakoś dziwnym trafem nie dotyka siodełka :P

Ja sie przyznam że nigdy nic takiego mi sie nie przydażało. Jeżdżę na Author Ergo Gel. Wygodne i całkiem niedrogie siodełko (kosztem wagi :P ) na którym to zrobiłem w niedzielę 111km i na drugi dzień wsiadłem na rower :) I nic nie bolało ani nic sie na siodełku nie przetarło :)

Napisano

Spodenki chyba sa z szorstkiego materialu. Powiem inaczej - nie jest to lycra, ale tez nic takiego co mogloby az w tak mocnym stopniu 'ruszac' tym materialem na siodelku.

Zgadzam sie z Wami, ze problem lezy w tym, ze siodelko pracuje.

Ale dziwi mnie to, ze budowa tych siodelek jest tak niezbyt udana... Powinny wytrzymywac nie takie rzeczy (tym bardziej, ze nie kosztuja 30 zl.)

Napisano

siodelko ma kontakt z toba. po prostu miejsce obciazone.

tak samo dzieje sie czesto z rekawiczkami.

jesli zle ci sie spasowuje to pokrycie - wymien siodlo na inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...