Skocz do zawartości

[zlot] Zlot Nietypowych 2016 czyli Stalowa Sowa 21.10-23.10

anarchy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

MEGA foty, jak zwykle zresztą, panie Maciejas  :thumbsup:

No to i ja dodam jedną od siebie...jak tu Was nie uwielbiać, łobuzy jedne?  ;)

itBbdvdROIMPg7908mRXmx0Fte8ZLOAUJ2mRjfKs

:thanks:

POZDRo-:ver

Napisano

Czołem Panowie Rowerowi

na Paprykarzach i Sowich jeździliśmy po nocy.

Pewnie na forum są liczne wypowiedzi o rodzajach lamp.

potrzebuje tylko normalnej lampy na prezent, mocnej tak ze widać po czym się jedzie, na Waszych rowerach były oststnio konstrukcje ze skrzydełkami podobne do

http://allegro.pl/lampa-solar-storm-x2-cree-xm-l-u2-wysylka-z-pl-i5821257364.html

Na Paprykarzach natomiast takie wiekszse pojedyńcze reflektorki z guzikiem świecacym z tylu na zielono, jedna taka Kazafazie się zepsuła od nowości.

Można kupić też taka okragła latarka na 3AAA np od Maktronika i nie trzeba troczyć akumulatora.

Jeżeli cena max to ok 150 co możecie polecić? Co świeciło jak jechaliśmy na nocny obiad?

Czego NIE kupować ?

Za każda sugestie na for,albo priv wielkie podziękowanie

nie jestem w stanie teraz sam brnac przez internet i wolę kupić coś sprawdzonego, a nie najsuperowszą lampę, która jest teraz na topie forumowym i kosztuje chore pieniądze;)

Napisano

Powitoł

NIE kupować nic na 3xAAA :) Mało wydajne zasilanie.

Na dobra sprawę to bym też nie kupował nic na normalne baterie a jakąś konstrukcję na akumulatory 16850.

Convoy S2 od jakiegoś sprawdzonego dostawcy (wątek o latarkach wita :) ), ze dwa aku i ładowarka powinny się zmieścić w twojej kwocie i jest to dosyć sensowne rozwiązanie.

Sam na Sowie miałem Zebrę sc52 ale ja ją traktuję jako normalną latarkę z doskoku montowaną na rowerze:

http://www.zebralight.com/SC52-L2-AA-Flashlight-Cool-White_p_136.html

Dosyć dobra jako podręczna latarka ale szybko zżera baterie na najwyższym trybie (zwykłe AA) i w porównaniu do latarek z lepszym zasilaniem (aku 16850) świeci tak sobie.

Napisano
NIE kupować nic na 3xAAA  :) Mało wydajne zasilanie.

Dokładnie tak. 

Ja mam Convoy S6 by Bocian na 1 ogniwo - do 1h na pełnym ogniu (kask)

Chiński seryjny Nitfighter BT40S z pakietem 4 ogniw - do 3-4h na pełnym ogniu (kiera)

Jak odpalam obie na raz to noc zamienia się w dzień ;]

No i jeszcze czołóweczka Fenix HL55 na 1 ogniwo - do 3-4h na pełnym ogniu (EDC/biwak)

Napisano

Konwój podoba się, jeszcze oglądamy kocieoko 300 volt,ladowane przez USB, ale jak dla mnie konwój lepszy, bo raz dwa wkłada się drugie ogniwo. Dla normalnego rowerzysty w mieście lepiej mieć szybko sciągalną lampkę, dlatego oddzielny akum. odpadł.

Dziekiii!

Napisano

Na Paprykarzach natomiast takie wiekszse pojedyńcze reflektorki z guzikiem świecacym z tylu na zielono, jedna taka Kazafazie się zepsuła od nowości.

Zakładam że Convoye. I polecam. Za 150 zł spokojnie kupisz zestaw czyli latarka, ogniwo, ładowarka i uchwyt na rower.  

Napisano
czyli Bocian modyfikuje coś z Chin i wtedy kupić?

tu masz test tej mojej (S6).

Jak dla mnie to po tych modach ona swieci lepiej niz chinske S8 (sprawdzalem). Ponadto możesz sobie wybrać jaka chcesz optyke. No i najważniejsze dostajesz od niego pełną gwarę (chyba 2y). Także inwestycja na lata.

Jest jeszcze kilku innych magików (np. Greg). Trzeba poszukać w sieci.

http://www.torch.pl/forum/index.php?topic=61122.0;topicseen 

Napisano

:(        :wallbash: :wallbash:

rzeczy których nie zrobiłem na Sowim jest sporo, w zasadzie cud że przejechałem się na seledynstodżu Maciejasa, co było nieziemskim pnęumatycznym odlotem,  szczęśliwie wsiadłem na cotica :) poza tym same antysukcesy, nie wspomnę dziwnej kierownicy ludzi morza, i ziemniaczanej stali, nawet nie porozmawiałem  za bardzo ze wszystkimi, za dużo było tematów wolnych szatańsko wciągających  jednak zbyt dolnozaworowych :) Obiecuję poprawę

A w sprawie lampek jako pokazał mokry zjazd na obiad jestem  diodowo zagubiony, dzięki Grizli za podniesienie z gruntu mojej lampki czaszki ! :thanks: do dziś mi świeci z tyłu :)

Napisano

Człowiek i jego maszyna

Znak czasu - przeglądając galerię ponizej nie znajdziecie już trzech czy czterech inbredów ;) Ostał sie jeden, ale jak wiadomo - raczej zastępczy, tymczasowy.

DSCF0772_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#1 Itr & On-One Inbred 29er

DSCF0751_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#2 Grizzly & Niner

DSCF0754_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#3 akkwlsk & Kuwahara

DSCF0759_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#4 thomasz & Cotic

DSCF0756_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#5 Zeddead & Kross

DSCF0758_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#6 woojj & Genesis HL

DSCF0760_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#7 100lar3k & Csepel Woodlands

DSCF0762_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#8 Porcelanowy & Romet

DSCF0765_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#9 Rambolbambol & Tange Orange

DSCF0766_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#10 Yarr & Swój-Własno-Ręcznie-Wykonany-Zajefajny-Bastard-Mega-Hiper-Turbo-Wypas

DSCF0767_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#11 Mariola (pisownia za Itr'em) & Salsa El Grajek

DSCF0771_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#12 Tomek21001 & Mam-Mocne-Postanowienie-Na-Stalowy-Nawet-Ten-Genesis-Fajny-Jest ;)

DSCF0769_2016-%2Bgory%2Bsowie-%2Brower-%

#13 maciejas & Stooge-79er

Napisano

#12 Tomek21001 & Mam-Mocne-Postanowienie-Na-Stalowy-Nawet-Ten-Genesis-Fajny-Jest

Nie dość że glina to jeszcze "ta śmieszna rama co ma więcej trójkątów niż trzeba" wiadomego producenta. Oj dobrze że Ivana nie było bo obeszło się bez brzeszczotu. 

Ale - ludzką rzeczą jest popełniać błędy i grzeszyć. Ważniejsza od tego jest pokuta i postanowienie poprawy :) 

Napisano

Ale - ludzką rzeczą jest popełniać błędy i grzeszyć. Ważniejsza od tego jest pokuta i postanowienie poprawy  

tiaaa...skoro już o grzechach mowa to mam nadzieje, że następnym razem nie wycofasz się rakiem i pojawisz się na zlocie ;)

Napisano

MikeSkywalker ... jest kilka faktów, które przemawiały za Tomkiem i jego aluminiowych bujakiem:

1. Wszelka eugenika to głupota (tylko stal, tylko carbon, tylko laczki kubota, tylko osoby z dysleksją, tylko ciągniki URSUS).
  2. Bez niego pewnie byśmy się pogubili, bo znał na wskroś tamte tereny.
  3. Miał kapitalną czekoladę i kabanosy z guźca.
  4. Chroniły go dwa piko-bernardyny, które jeśli nie umemłały by wrógów swoją słodkością, to pewnie i pożreć by mogły.
  5. Rower Tomka z uwagi na wielość trójkątów do nietypowych sie kwalifikuje.
  6. Jako jedyny z obecnych na zlocie posiadał karetke z przeszkolonym personelem medycznym (pozdrawiam gorąco).
Napisano

Widać za mało emotek kolegom wkleiłem do postu i odebraliście go zbyt poważnie :P

Może na "właściwym" Paprykarzu jedyne Spece jakie się pojawią to Awol, Sequoia czy jakieś retro MTB :) 

Nie chciałbym ciągnąc dyskusji ale cóż, jeśli plany wyprawy do Szczecina, plany wyprawy do Gdańska i szybko zmienione (i pokrzyżowane) plany wyprawy w Sowie są grzechem to ufam że lekkim. 

Wszelka eugenika to głupota (tylko stal, tylko carbon, tylko laczki kubota, tylko osoby z dysleksją, tylko ciągniki URSUS)

Wiesz że tymi słowami poddajesz w wątpliwość dalsze istnieje Stallovego/Jednobiegowego? Owszem, można spotykać się w "nietypowym" gronie parę razy do roku ale czy o to chodzi?

Ale, niebyli i niedecyzyjni głosu nie mają także na tym zakończę.  

Napisano

Ić stont,Mike,najlepiej porzucać rowerem :thumbsup:

Ja już nawet słyszę to jego (pozwolicie na jedno słowo z plugawego języka) okrzyk "Leć szmato!". Okrzyk tak donośny, że Twój Spec pęka, za to jego Zimówka szybuje na odległość znaczną. ;)

Ten rzut to nie z braku szacunku do roweru/marki/czegokolwiek, to z miłości do Singla jako takiego. Taki jest Majk i jego Miłość - Zimówka.

Napisano

Powitoł

Rambol, mimo że klamot czysty i rozumiem ich sens to i tak TaOr wygląda z tymi błotnikami jak spod emeryta wyjęty :P  :)

@Maciejas - kolorową wersję swojego Romana można będzie dostać?

Podbiję w sumie na priva :)

Napisano

@porcelanowy

Nie przeczę, że tak ma własnie Tange Orange się prezentować. To jest celowy zabieg. Jurny emeryt.

Dlatego też mostek klasyczny zamiast przejściówki Ahead, siodełko skórzane, stara narzędziówka z roweru Ukraina, błotniki i trąbka.

Nie będe wspominał tu na forum, kto za pomoca mojego emeryto-jazdu złapał zajawkę na takiego klamota i kto o wymiary jego bajpasów pytał. :thumbsup:

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...