baksik22 Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Panowie mam pytanie ponieważ z kumplem prowadze pewnego rodzaju wojne, on uważa ze amortyzatory i inne sprzęty z sklepów internetowych i sklepów wystawiających swe sprzęty na allegro nie dają gwarancji on producenta a dają swoją. Chodzi o to abyście mi powiedzieli co to za róznica przeciez oni to kupili u producenta i mają od niego gwarancje a my to odsylamy tam gdzie to kupilismy a oni dalej czyli to producenta czy nie tak?
Xanagaz Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Przecież to producent daje gwarancje a nie sklep. Więc nie ma znaczenia gdzie kupujesz.
baksik22 Napisano 9 Września 2006 Autor Napisano 9 Września 2006 no ja tak samo uwazam a kumpel mówi ze wszystkie te sklepy internetowe kupują to nie u dystrybutora na polske tylko przywożą z zagranicy. tylko co to za róznica jesli gwarancja i tak jest. No kumpel mi przyznal racje wiedzialem ze spęka:p
stasiek Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 Temat gwarancji to zawiła sprawa. Kupująć przez internet można zwrócić towar w czasie 10 dni od zakupu bez podawania przyczyny. Każdy sprzedawca powinien dać na każdy towar który sprzedaje roczną gwarancję (swoją). A gwarancja producenta to inna sprawa. Na przyszłość polecam sronę: http://www.federacja-konsumentow.org.pl/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.