Beeen Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 W tylnej piaście od jakiegoś czasu słychać było dziwny dźwięk, jakby latały tam łożyska luzem. Rozkręciłem wszystko i okazało się, że to nie łożyska tylko najprawdopodobniej ten element zaznaczony na zdjęciu poruszał się luzem w środku. Będę chciał teraz zmontować wszystko od nowa, tylko nie wiem z której strony te element powinien się znajdować, od strony napędu czy tarczy hamulca?
Gość Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 No jak już masz go luzem to może wrzuć dokładną fotkę, a nie jak leży wepchnięty gdzieś. Zła wiadomość jest taka, że jeżeli gdzieś nie było mega luzu a to Ci po prostu latało to chyba piasta nie jest w najlepszej kondycji.
Beeen Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Napisano 26 Czerwca 2016 Ten element jest w środku piasty, nie da się go wyjąć. W środku nim można ruszać tylko. A co do złego stanu, wszystko wydaje się OK. Kulki idealne, oś również.
Gość Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 Będę chciał teraz zmontować wszystko od nowa, tylko nie wiem z której strony te element powinien się znajdować, od strony napędu czy tarczy hamulca? Ten element jest w środku piasty, nie da się go wyjąć. W środku nim można ruszać tylko. No człowieku, zdecyduj się... Pytasz po której stronie ma być, a teraz piszesz że nie nie da się go wyjąć? Nigdy nie ściągałem bębenka, ale pewnie to jest podkładka dystansowa.
Beeen Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Napisano 26 Czerwca 2016 Wyjąć się nie da, ale można tym swobodnie ruszać...
Gość Napisano 26 Czerwca 2016 Napisano 26 Czerwca 2016 Będę chciał teraz zmontować wszystko od nowa, tylko nie wiem z której strony te element powinien się znajdować, od strony napędu czy tarczy hamulca? Jeszcze raz... pytasz po której stronie ma być to zamontowane ale wyjąć się nie da... Chciałbym Ci pomóc, ale to co piszesz absolutnie nie ma sensu...
Beeen Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Napisano 26 Czerwca 2016 Wyjąć się nie da, ale można tym swobodnie ruszać... palcem można to przesunąć z jednej strony na drugą, lub przekręcić koło i to samo pójdzie na drugą stronę
Gość Napisano 27 Czerwca 2016 Napisano 27 Czerwca 2016 W takim razie musi wyjsc na 100%. Wyjales wszystkie uszczelnienia? Cyknij fotke po obydwu stronach piasty to cos pomyslimy. Swoja droga to popelniles dwa bledy: Nie zdjales tarczy wiec istnieje szansa ze ja koszmarnie wybrudzisz. Poza tym jest zasada ze konus rozkreca sie od strony nie napedowej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.