xhakeem34x Napisano 9 Września 2006 Napisano 9 Września 2006 witam! zakupilem nowa meride mattts se i...okazalo sie ze w rurze podsiodlowej znajduja sie wewnetrzne gwintowania na umieszczenie bidonu (zupelnie mi nie potrzebne). Nie pozwalaja mi one maksymalnie opusic siodla ! Nie moge tez zamontowac kotszej sztycy, bo czesto potrzebuje tez wyskoiego siodla. Pytanie... Czy jest mozliwosc usuniecia tych wew. gwintowan ? Czy moze ktos z was to juz usuwal ? Jak usuwac i czy rama nie ucierpi ? Wielkie dzieki za wszelka pomoc x555x
kowal119 Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 W rinconie jest zwężenie. ALe przeciez mozesz dłuższą sztycę zamontować. Ważne żeby poziom minimalny wsadzenia był niewidoczny. Ew. giwntowania mozesz próbować usunąć długim pilnkiem.
lukasz112 Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Mozesz uciąć sztyce aby dalej wchodziła i wystarczyła na wyskokość. Ostatecznie nie musisz mieć nisko siodło bi to nie zdrowo.
xhakeem34x Napisano 10 Września 2006 Autor Napisano 10 Września 2006 Mozesz uciąć sztyce aby dalej wchodziła i wystarczyła na wyskokość. Ostatecznie nie musisz mieć nisko siodło bi to nie zdrowo. tak jak pisalem wyzej nie moge skrocic sztycy bo uzywam tez wyoskiego ustawienia kowalu119 troche bez sensu...nie moge kupic dlugiej bo to nielogiczne !!!
topol Napisano 10 Września 2006 Napisano 10 Września 2006 Dlugi pilnik to bardzo dobry pomysł,i chyba jedyny.
xhakeem34x Napisano 13 Września 2006 Autor Napisano 13 Września 2006 ten pilnik to coś mnie nie przekonuje ...
kielon Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 A ja nie czaję jak te gwintowania wyglądają i w którym dokładnie miejscu na sztycy się znajdują .
kowal119 Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 Kup pilnik od metalu i próbuj, póki nie wejdzie. Nic innego mi nie przychodzi do głowy, szlifowanie nie wchodzi w grę.
szakq Napisano 13 Września 2006 Napisano 13 Września 2006 chyba zeby w sztycy wyciac od przodu rowerk na te gwinty ale to raczej glupszy pomysl nie powyzsze...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.