Dessiner Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Witam, mam pewnien problem mianowicie pozostawiłem rower na dworze, a wiadomo upały i jak chciałem już jechać zauważyłem że tylni hamulec sam hamuje tak jakby był zapowietrzony, nie dało się wcisnąć klamki hamulca. Czy jest to oznaką że należy wymienić płyn hamulcowy? dodam, że dzieje się to w większe upały lub jeśli zostawie rower na słońcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vdcmike Napisano 25 Czerwca 2016 Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Płyn wytrzymuje spokojnie podgrzanie pow. 100 stopni. Gdyby był zapowietrzony to klamka byłaby miękka. Nawet gdyby w płynie było już dużo wody to i tak w takich temp by się nie zanotowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dessiner Napisano 26 Czerwca 2016 Autor Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2016 to co może być przyczyną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fonika Napisano 13 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 13 Lipca 2016 Zapowietrzenie może być przyczyną takiego zachowania, ponieważ powietrze rozpręża się po nagrzaniu i powoduje właśnie takie zachowanie, zapowietrzenie nie zawsze jest widoczne przez miękką klamke. Przelej hamulce, odpowietrz, wcisnij tloczki przy okazji do końca i wszystko powinno wrócić do normy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi