CentrumRowerowe Napisano 14 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 14 Lipca 2016 Shimano chyba postanowiło uwiarygodnić swoje opasłe tabelki kompatybilności i potrolowało;) Gapiłem się w te tabele i wyszło mi, że korba Deore 615 używa tarcz o oznaczeniu AM, a SLX 677 ma typ AZ. Te literki oznaczają podobno inne rozłożenie pinów i ramp na obwodzie tarcz. @Puklus czy mógłbyś potwierdzić, że faktycznie w starych i nowych tarczach piny wypadają w innych miejscach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radziuGD Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 785 też występuje z blatem z oznaczeniem am, oznacza to, że blat ma 38 i jest skonstruowany pod młynek 24, w wersji 38/26 (czyli chyba AK) blat ma już inaczej rozstawione rampy i piny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BulletTime Napisano 15 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 To nie ma przyszlosci. Shimano wiaze sznur na swej szyji...przeciez producenci rowerow daja inne manetki ,korby ,zmieniarki itp.. mieszaja grupy .i co teraz? Beda dawac jednolicie? Ceny rowerow pojda moooooocno w goore. Ale bedziemy sie cieszyc ze nie daja xt z tylu i altusa manetki.. wredne marketingowce.wszystko teraz bedzie altusa haha.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 15 Lipca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Lipca 2016 I koniecznie heble 447. NA temat korb, nie za wiele więcej powiem, bo nie mamy ich obecnie na stanie, a i rowerów z takowym osprzętem nie specjalnie widuję ostatnio. My głównie szosy przerabiamy, zwłaszcza w tym roku posucha MTBowa jest. Cóż, jak coś nowego wpadnie to raczej się odezwę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 16 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2016 @@BulletTime, Brak kompatybilności pomiędzy częściami zamiennymi dla różnych modeli nie jest niczym zatrważającym. Raczej nie ma takiego uzasadnienia, aby części były kompatybilne. Ilu klientów jest zainteresowanych uzupełnianiem korby Alivio zębatkami XT? Raczej niewielu. W Polsce spodziewałbym się raczej odwrotnej chęci - uzupełnianie korby XT zębatkami Alivio - bo co prawda boso, ale zawsze w ostrogach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 17 Lipca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 uzupełnianie korby XT zębatkami Alivio - bo co prawda boso, ale zawsze w ostrogach. Teoretycznie. Nie jestem w stanie podać pełnej diagnostyki ale 38z z deore było identyczne jak 38z z slxa, nie przyglądałem sie super uważnie czy każde nacięcie itd sie pokrywa, czy różnią sie waga itd ... ja biorąc do reki nie widziałem różnicy na pierwszy rzut oka. A później już klient odebrał rower i nie było jak porównać dokładniej. Wcześniej była ona wyraźna deore było stalowe, slx alu, xt alu i wyglądem sie różniły od siebie. tutaj, patrząc co shimano odwala śmiałbym rzec, że to niemal ta sama zębatka inaczej obrobiona by ją sprzedać drożej w lepszej korbie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 17 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 17 Lipca 2016 Ja muszę kupić blat do mojej korby deore m612 3x10 rozstaw śrub 96mm. I to jest ten model deore: http://www.bikecenter.pl/p11684,tarcza-40t-do-korby-fc-m612-10s-czarna-ae-typ-deore.html Ale zastanawiam się czy ten slx by pasował: http://www.bikecenter.pl/p11539,tarcza-40t-korby-shimano-slx-fc-m672-10s.html Wygląda tak samo a tańszy. Jak myślicie? W przypadku starszych korb z BCD 104 (M610 , M670, M780) zamienność była bezproblemowa , ale patrząc na powyższy temat teraz to już loteria. Pozostaję ci albo dołożyć i kupić Deore , albo przeżyć dreszczyk emocji i brać SLX - jak nie sprawdzisz to się nie przekonasz. Tak pasuje. Kupiłem w końcu blat z korby slx m 672 do mojej deore m612 bo był około 20zł tańszy. Mam wrażenie że to są na 99,9 % te same blaty mają te same wytłoczenia i otwory, ten sam rozstaw śrub, 40 zębów i są do korb 3 rzędowych. Jedyna różnica jaką znalazłem to to że ten pin co z prawej strony prostopadle w stronę ramienia korby wychodzi to w deore miał z 1,5cm około a w tej slx jest z 3 x krótszy. Zrobiłem na nowym blacie już 33km + dzisiaj 62 km wyścig i wszystko śmiga. A z tego sklepu bikecenter nie jestem zadowolony. Na allegro mają napisane że natychmiastowa wysyłka. Kupiłem u nich przez stronę internetową bo mieli napisane że towar dostępny u nich na magazynie. We wtorek przelałem kasę. W środę o 8 rano dostałem maila że mają kasę(chyba ten sam bank nawet). A paczkę wysłali w piątek po południu. A kupiłem u nich choć mieli chyba najdrożej na necie bo mi zależało na czasie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Ale namieszaliście. Właśnie miałem zamawiać blat z FC-M675 do korby FC-M785 i teraz nie wiem. Będzie pasić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek232 Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 Z pdf'a Shimano wynika, że będzie pasować http://si.shimano.com/php/download.php?file=pdf/ev/EV-FC-M675-3397.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Veext Napisano 18 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 18 Lipca 2016 SRAM też takie dziwne praktyki robi? Właśnie kupiłem nową FC-M615 i się martwię, że już jest problem z zębatkami? A czym się różnią FC-M615, FC-M617, FC-M625, FC-M627 i FC-M627-B? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 23 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 23 Lipca 2016 B powinno oznaczać poszerzoną o 3mm linię łańcucha. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Skończyły się zebatki w korbie deore 615, no to trzeba zamówić, 38 i 24. Nie ma dostepnych. No to zamówiliśmy cała korbę slx. Przełożylem zebatki i ... Zonk. To nie łatwiej było założyć korbę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atizylak Napisano 24 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 Pewnie łatwiej ale drożej. A ramiona się raczej nie zużywają tylko powycierają to po co przepłacać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 24 Lipca 2016 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 24 Lipca 2016 To nie łatwiej było założyć korbę? No łatwiej tylko wytłumacz klientowi dodatkowy koszt niemal 2000 ? Ja i tak już miał obiekcje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin86Poznan Napisano 25 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 25 Lipca 2016 Aa to moja wina nie skumałem, że to dla klienta myślałem, że sobie do domu kupiłeś korbę i założyłeś zębatki:) Moja wina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mateusz30 Napisano 26 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 26 Lipca 2016 deore 615 jest kompatybilne z slx 675. Chodzi o wielkość młynka 24-26. Można podmieniać blaty i młynki, ale tylko w tych rozmiarach, co w specyfikacji. deore 617 jest kompatybilne z slx 677. Tutaj jest młynek 22. To tyle filozofii. Blaty i młynki do tych dwóch systemów różnią się znacznie wytłoczeniami. Nie kombinował bym z podmianami. U siebie mam korbę 615 i bez problemu po zużyciu wymieniłem blat i młynek od slxa 675. Generalnie korba deore i slx jest sztywna, ale jakościowo to plastelinowy jednorazowy szmelc. Po jednej, czy drugiej zmianie blatów, raczej i tak trzeba kupić cały zestaw nowy. Gwinty są miękkie i całość sprawia marne wrażenie. Jednorazówka. W szosie mam 20 letnią 105 tricolore i oryginalne blaty BIOPACE. Kiedyś to była jakość... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 W takim że jak kupisz xt, nie założysz tańszych zebatek od slx bez kombinowania. Ale w moim przypadku chcę kupić korbę SLX FC-M675 38x26 (38x24 byłaby idealna ale nie jest nigdzie dostępna w długości ramion 170mm) wraz z zębatkami i zastąpić obecną korbę i zębatki Deore FC-M552 42x32x22. Nie chciałbym popełnić jakiegoś babola. Czy taka konfiguracja u mnie zadziała ? Czy konieczna będzie wymiana przerzutki przedniej i/lub manetki ? Zarówno przód jak i tył to SLX ale nie I-Spec. Przerzutka przód nie ma przełącznika 2/3sp. Da się to potem wyregulować ? Na co zwrócić szczególną uwagę ? Poproszę o klarowną i jasną informację co do tej sytuacji. Do decyzji o zmianie z 3x10 na 2x10 już dojrzałem :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 No tak, przerzutkę musisz wymienić, a w przyszłości możesz zmienić zębatki na 38AM i 24, problemu nie będzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 38AM czyli ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 All Mountain? To dodatkowe oznaczenie literowe zębatek, bo okazuje się, że 38 nie zawsze jest równe 38. Jedne czyli 38/26 ma oznaczenie AK (o ile dobrze pamiętam) i jest tak wyprofilowana, by idealnie działać z małą 26z. Druga o oznaczeniu 38AM jest wyprofilowana do działania z 24z, to są całkowicie inne zębatki. Jeśli kupisz teraz korbę 38AK/26 to bez problemu będziesz mógł zrobić sobie 38AM/24 w przyszłości, ale nie polega to tylko na zmianie młynka z 26 na 24, lecz także na zmianie blatu. Owszem, jeśli do tego swojego dasz już nawet teraz małą 24z to najprawdopodobniej będzie ci to działać bez problemu (niewielkie odstępstwo), ale zawsze lepiej mieć dedykowane do siebie zębatki. Także nie przejmuj się, kup tę 38/26 a za 25zł dodatkowo małą 24z i podmień, a w przyszłości gdy zajedziesz blat, dokupisz dedykowaną 38 o oznaczeniu AM. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 No to już się czegoś konkretnego dowiedziałem :-) A już chodziła mi po głowie banalna zamiana 26T na 24T po ew. kupnie takowej korby. Jak to dobrze się wcześniej kogoś mądrzejszego zapytać :-) Podziękował. BTW - my tu gadu, gadu a "moja" korba zmieniła status z dostępnej na "Brak" zarówno w sklepie jak i na Allegro...:-( Za to jest taka sama tylko 175 a nie 170mm... Chyba zaryzykuję... Wyboru i tak nie mam za bardzo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arni220 Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 Jak nie masz poniżej 170cm wzrostu to moim zdaniem bierz 175mm. Ile to ludzi/dzieci jeżdzi na takich korbach i nie narzeka, bo nawet nie są świadomi tego, że takie wymiary istnieją. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 27 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 27 Lipca 2016 I tak będę chyba musiał zrobić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nastar Napisano 29 Lipca 2016 Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 a w przyszłości możesz zmienić zębatki na 38AM i 24, problemu nie będzie. Właśnie przyszła korba... 38T AM x 24T :-) Montaż calości jak dotrze przerzutka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.