krajes Napisano 17 Października 2016 Napisano 17 Października 2016 Jeżdżę na SIDI DRAKO Carbon SRS od kiedy pojawiły się na rynku, będzie chyba już 3 lata... albo i 3,5. Nie spotkałem do tej pory wygodniejszych/ładniejszych butów SIDI RULEZ!
siemalysy Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Hej. Stoję przed podobnym dylematem jak michuuu na początku posta. Z tą różnicą, że chyba Shimano sobie odpuszczę. Zawiodłem się na obecnych butach, które kończą już swojego żywota. Piszę w tym wątku bo bez sensu zakładać kolejny podobny. Myślę o Sidi, o których pisał michuuu. Zastanawiam się jeszcze nad Northwave hammer ewentualnie nirvana. Ale najbliżej mi do Sidi. Na razie nie mam dużego ciśnienia na zakup bo wyłączony jestem z jazdy co najmniej do lutego. I tu właśnie prośba do michuuu. Bardzo by było miło i fajnie jakbyś kontynuował swoje spostrzeżenia i opinie po kolejnych przebytych kilometrach. Pozdro Wysłane z mojego SM-G925F
Mod Team michuuu Napisano 19 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 19 Października 2016 Bardzo by było miło i fajnie jakbyś kontynuował swoje spostrzeżenia i opinie po kolejnych przebytych kilometrach. Pozdro Jak doprowadzę buty do porządku to zobaczymy jakie są zewnętrzne znamiona zużycia. Teraz błoto skutecznie maskuje. Dobiłem do ok. 3000km. , poziom zadowolenia bez zmian. Zawiodłem się na obecnych butach, Ja chciałem odmiany.
siemalysy Napisano 19 Października 2016 Napisano 19 Października 2016 Super. W takim razie czekam. W moim przypadku zawiodłem się na Shimano to jest okazja spróbować czegoś innego. Wysłane z mojego SM-G925F
Mod Team michuuu Napisano 22 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 22 Października 2016 No to masz, buty po 3000km, po praniu i czyszczeniu. Zdjęcie takie se ale uwierz na słowo, że oprócz przytartych trochę czubków zewnętrznie są bez większych uszczerbków. Przed praniem tak ładnie nie wyglądały. Buty zrobiły się trochę luźniejsze w pięcie, nie trzymają tak pewnie jak na początku Nie jest to efekt latania pięty ale ewidentnie czuje się delikatny luz. Rozciągnięcie stanęło i jest delikatny luz ale się nie powiększa.
siemalysy Napisano 22 Października 2016 Napisano 22 Października 2016 Dzięki za kolejną podsumowującą opinię popartą dowodem w postaci zdjęcia [emoji4] Postaram się poszukać na miejscu gdzieś tych butów żeby je przymierzyć. A wytłumacz mi o co chodzi z tym nacinaniem języków? Wysłane z mojego SM-G925F
Mod Team michuuu Napisano 23 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 23 Października 2016 W instrukcji jest o tym napisane. Kto nie czyta ten cierpi. Z założenia producent na języku zaznaczył miejsca do nacinania języka żeby lepiej się układał i nie uciskał stopy. Bez nacięcia jest zwyczajnie za długi. Ten kto nie ponacina ten płacze w trasie.
Mod Team michuuu Napisano 24 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 24 Października 2016 Pytanie gdzie jeździsz. Bieżnik podeszwy jest twardy. Jak widać na zdjęciu znamion zużycia brak ale jak na trasy kamieniste to jak dla mnie powinien być bardziej gumowy. Kamienie nie muszą być mokre, żeby but przy podparciu odjechał. Może dla bardziej zaawansowanych technicznie to nie problem bo tam gdzie ja podpieram oni przelatują.
siemalysy Napisano 24 Października 2016 Napisano 24 Października 2016 Nie jeżdżę w górach i po kamieniach. Niewykluczone, że z kilka razy wybiorę się w cięższy teren. Tereny centralnej Polski to tu jeżdżę. Wysłane z mojego SM-G925F
Mod Team michuuu Napisano 25 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 25 Października 2016 Bez siateczki: https://www.cyklotur.com/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-dominator-5-fit-czarne-sidi,98174.html mniej przewiewne ale lepsze na chłodne dni. Z siateczką: https://www.cyklotur.com/buty-rowerowe/meskie/mtb/p,buty-eagle-5-fit-czarne-sidi,266925.html Przy takiej pogodzie jak teraz bez ochraniaczy jest zimno.
siemalysy Napisano 25 Października 2016 Napisano 25 Października 2016 Bez siateczki opisane są jako buty jesienno-wiosenne. Latem może w nich być za gorącą, a w tych z siateczką w pogodę taką jaka mamy za oknem jest zimno, konieczne ochraniacze. Trzeba iść na kompromis innej opcji nie ma. Żeby móc pozwolic sobie na rarytasy w postaci bucików na każdą porę roku na koncie musiało by sie znaleźć kilka zer więcej.
Mod Team michuuu Napisano 25 Października 2016 Autor Mod Team Napisano 25 Października 2016 Bez siateczki opisane są jako buty jesienno-wiosenne Jeździ ze mną pacjent w takich i latem nie narzeka.
siemalysy Napisano 25 Października 2016 Napisano 25 Października 2016 Dzięki za info :-) Wysłane z mojego SM-G925F
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.