Skocz do zawartości

[buty mtb] sidi czy shimano

michuuu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeżdżę na SIDI DRAKO Carbon SRS od kiedy pojawiły się na rynku, będzie chyba już 3 lata... albo i 3,5. Nie spotkałem do tej pory wygodniejszych/ładniejszych butów :)

SIDI RULEZ!

Napisano

Hej.

Stoję przed podobnym dylematem jak michuuu na początku posta. Z tą różnicą, że chyba Shimano sobie odpuszczę. Zawiodłem się na obecnych butach, które kończą już swojego żywota. Piszę w tym wątku bo bez sensu zakładać kolejny podobny.

Myślę o Sidi, o których pisał michuuu. Zastanawiam się jeszcze nad Northwave hammer ewentualnie nirvana. Ale najbliżej mi do Sidi. Na razie nie mam dużego ciśnienia na zakup bo wyłączony jestem z jazdy co najmniej do lutego. I tu właśnie prośba do michuuu. Bardzo by było miło i fajnie jakbyś kontynuował swoje spostrzeżenia i opinie po kolejnych przebytych kilometrach.

Pozdro

Wysłane z mojego SM-G925F

• Mod Team
Napisano

Bardzo by było miło i fajnie jakbyś kontynuował swoje spostrzeżenia i opinie po kolejnych przebytych kilometrach. Pozdro

Jak doprowadzę buty do porządku to zobaczymy jakie są zewnętrzne znamiona zużycia. Teraz błoto skutecznie maskuje.

Dobiłem do ok. 3000km. , poziom zadowolenia bez zmian.

Zawiodłem się na obecnych butach,

Ja chciałem odmiany.

• Mod Team
Napisano

No to masz, buty po 3000km, po praniu i czyszczeniu.

Zdjęcie takie se ale uwierz na słowo, że oprócz przytartych trochę czubków zewnętrznie są bez większych uszczerbków.

Przed praniem tak ładnie nie wyglądały.

Buty zrobiły się trochę luźniejsze w pięcie, nie trzymają tak pewnie jak na początku

Nie jest to efekt latania pięty ale ewidentnie czuje się delikatny luz.

Rozciągnięcie stanęło i jest delikatny luz ale się nie powiększa.

d3dfd401fe63.jpg

Napisano

Dzięki za kolejną podsumowującą opinię popartą dowodem w postaci zdjęcia [emoji4] Postaram się poszukać na miejscu gdzieś tych butów żeby je przymierzyć. A wytłumacz mi o co chodzi z tym nacinaniem języków?

Wysłane z mojego SM-G925F

• Mod Team
Napisano

W instrukcji jest o tym napisane. Kto nie czyta ten cierpi. Z założenia producent na języku zaznaczył miejsca do nacinania języka żeby lepiej się układał i nie uciskał stopy. Bez nacięcia jest zwyczajnie za długi. Ten kto nie ponacina  ten płacze w trasie. ;)

• Mod Team
Napisano

Pytanie gdzie jeździsz.

Bieżnik podeszwy jest twardy. Jak widać na zdjęciu znamion zużycia brak ale jak na trasy kamieniste to jak dla mnie powinien być bardziej gumowy. Kamienie nie muszą być mokre, żeby but przy podparciu odjechał.

Może dla bardziej zaawansowanych technicznie to nie problem bo tam gdzie ja podpieram oni przelatują. :icon_redface:

Napisano

Bez siateczki opisane są jako buty jesienno-wiosenne. Latem może w nich być za gorącą, a w tych z siateczką w pogodę taką jaka mamy za oknem jest zimno, konieczne ochraniacze. Trzeba iść na kompromis  :teehee: innej opcji nie ma. Żeby móc pozwolic sobie na rarytasy w postaci bucików na każdą porę roku na koncie musiało by sie znaleźć kilka zer więcej. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...