Stasiek12 Napisano 24 Czerwca 2016 Napisano 24 Czerwca 2016 Chciałbym zakupić sobie rower górski po to aby móc wreszcie wystartować w maratonie mtb? Upatrzyłem sobie Krossa level b8 RIO a przerzutko Sram 1x11, ale cena jest dosyć spora, więc pytanie jest następujący czy istnieje jakiś inny model roweru o podobnych parametrach ale w niższej cenie? A może w cenie do 5000 można kupić zdecydowanie lepszy rower?I czy ewentualnie jeśli bym sobie zakupił Krossa level np 6 to czy mogę po prostu do "odpicować" i zamontować mu po prostu jakąś przerzutkę 1x11?Z góry dziękuję za pomoc
mrkura Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 Teraz to kiepski moment na zakup roweru, jeśli masz czas poczekaj do września/października. Wtedy producenci będą pozbywali się rocznika 2015. Co do marki - poszukaj jeszcze w Canyon'ach - dobre rowery w niskich cenach.
Stasiek12 Napisano 25 Czerwca 2016 Autor Napisano 25 Czerwca 2016 No wiadomo, że nie teraz ale chcę się przygotować i jak najbardziej zgłębić temat, by potem nie żałować wyboru
beskid Napisano 25 Czerwca 2016 Napisano 25 Czerwca 2016 Między B6 a B8 Rio jest zbyt duża różnica by wybór tego pierwszego był opłacalny. Koszty przerobienia na 1x11 są tutaj nie małe i powodują bez sens takiego działania. Do tego mniej nowoczesna rama i praktycznie atrapa amortyzatora. Liczenie na to, że będzie możliwość kupna czy wyboru za kilka miesięcy to dość ryzykowana sprawa. B8 RIO w tej cenie i napędem 1x11 to w tym sezonie była/jest super oferta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.